Loslaten 2.0 (update 30-04-2019) EINDELIJK VEILIG THUIS!!!


Update 30-04-2019 09.00 uur

Gisteren was het dan eindelijk zover! De dag dat mijn dochter en schoonzoon een week tevroeg terug zouden keren vanuit Sri Lanka. 

Na een week vol onzekerheid en angst, zou ik eindelijk ze weer in mijn armen kunnen sluiten. Met mijn werkgever gelukkig de afspraak last minute kunnen maken, dat ik vandaag pas om 13.00 uur hoefde te gaan werken. Dat het gisteren een latertje ging worden, was al duidelijk. De aankomsttijd van 23.20 uur werd namelijk uiteindelijk 00.25 uur! 

Gelukkig had ik mijn bestie meegevraagd, want ik ben niet zo'n held met dingen als Schiphol. Mijn dochter wist niet dat ik zou komen en alhoewel ze dit blog gevolgd heeft, heeft ze dus niet goed de reacties gelezen haha. Tevens had ik nog nooit de ouders van de vriend van mijn dochter gezien. Nog nooit echt een aanleiding voor geweest. Dus samen met mijn bestie de dikste pret, want wie zouden toch de ouders zijn? Of zou haar schoonvader alleen komen? Ik wist het niet en kon het ook niet vragen. Ze wist tenslotte niet dat ik er was. Uiteindelijk hadden we alles fout gegokt haha.

Om 00.30 uur kreeg ik een whatsapp "we zijn geland" stond erin. Ik stuurde een berichtje terug met de tekst "ik ook, tot zo". Natuurlijk kreeg ik een verbaasd antwoord als "heh?" Ik antwoorde meteen foto van de aankomsthal, waarop ze antwoorde "jij bent gek" haha. Nee, antwoorde ik terug, ik ben een moeder! 

Ik vroeg hoe haar schoonvader eruit zag, waarop ik hoorde dat die er niet was. Wel de broer en de moeder van mijn schoonzoon. Tja, dat maakte onze zoektocht anders. Mijn ogen speurde de aankomsthal af en ineens zag ik een moeder en zoon, waarvan ik duidelijk aan de moeder kon zien dat het de moeder van mijn schoonzoon moest zijn! Ik ben dus maar erop afgestapt en inderdaad, ik had het goed gezien. Ze vonden het leuk dat ik er was en begrepen dat ook wel. 

Dan begint het wachten tot de koffers op de band liggen. Door het raam hadden we elkaar al gezien en ons geduld werd behoorlijk op de proef gesteld. Ze waren zowat als eerste in de hal, maar hun koffers hoorde bij de laatste helaas.

Het moment dat ze dan door die schuifdeur komen............ tranen in onze ogen en we hebben elkaar stevig geknuffeld.

Ze mocht van mij zelf beslissen wat ze wilde doen. Met mij mee naar huis, of toch met haar vriend mee. Ze koos voor het laatste, want ze wilde toch heel graag dit zo samen afmaken. Geen probleem! Mijn bestie en ik hebben uiteindelijk over een bijna lege A2 ons goed vermaakt met wederom een goed optreden in mijn auto. Alleen nu niet zoveel publiek als een paar weekjes geleden in de file hahaha.

Om 03.30 uur kroop ik uiteindelijk in mijn bed, wetende dat mijn dochter en schoonzoon veilig thuis waren. Helaas werkt mijn biologische klok toch door als ik laat in bed ging en was ik toch redelijk vroeg wakker. Na een heerlijke douche, nu even jullie deze update sturen. Mijn ontbijtje op en dan zo even met Joep gaan wandelen. Die overigens nog heerlijk in de douzelmodus in zijn mandje ligt. 

Hier eindigt dus mijn blog met bijbehorende updates over "loslaten 2.0". Ik ben jullie enorm dankbaar voor alle lieve woorden, berichtjes en medeleven. We gaan verder en ooit gaan ze terug naar Sri Lanka, want dat is iets wat ze beide heel graag willen. Ik ga daar nog even aan wennen hihihi. 

Liefs Diaantje  xxx

Update 27-04-2019 07.00 uur 

De datum dat ze naar huis komen is bekend. Ze vliegen a.s. maandag om 15.30 uur Nederlandse tijd vanuit Colombo in een rechtstreekse vlucht naar Schiphol. Daar zullen ze dan om 23.20 uur landen. De heenreis vlogen ze met Emirates via Dubai, nu vliegen ze dus rechtstreeks met TUI. 

Op dit moment rijden ze vanaf het hotel waar ze de afgelopen 2 dagen zijn geweest, terug naar hun eerste hotel. Dit is in de richting van Colombo, waar het vliegveld is. Ik heb mijn dochter nog gesproken en ondanks het feit dat het allemaal erg beladen is, hebben ze het met de groep toch gezellig. Ze maken het beste ervan. Het is natuurlijk ook jammer dat ze nu niet meer zullen zien als het zwembad van het hotel. 

Gelukkig heeft het calamiteitenfonds alles goed geregeld. Ze zullen de komende week ook bericht krijgen over de restitutie van de reis etc. 

Gisteren toch wel goed gewerkt, al merkte ik dat mijn gedachten wel vaak afdwaalde. Ik heb wel met Anisa steeds contact gehad, want ik mocht mijn telefoon bij de balie laten liggen. Gelukkig erg begripvol allemaal. Thuis brak ik, want toen had ik lang genoeg op mijn tenen gelopen. Even onder de douche gegaan en ook daar mijn tranen vrijelijk laten stromen. Het moest eruit. Toen ik beneden kwam, zat mijn bestie er en toen kwamen de tranen opnieuw, maar dat mag. 

Ik had verwacht heel goed te zullen slapen, maar dat viel toch tegen en heb denk ik een uurtje of 4 echt geslapen. Net de reeds betaalde bestellingen dus maar ingepakt, je moet iets. Nu even deze update en straks naar België. Ook wel goed nu even afleiding, al zullen we het daar veel over Sri Lanka hebben.

Mocht er nog iets veranderen, dan plaats ik weer een update. Anders wordt de volgende dat mijn dochter en schoonzoon veilig thuis zijn. Ze worden door de ouders van mijn schoonzoon gehaald, want die brachten hen ook weg. Ik zie ze dus pas dinsdagavond na mijn werk. Laten we hopen dat dat dus de volgende update is, dat ze veilig thuis zijn. Ik ga nu jullie reacties van de vorige update beantwoorden, want ik ben jullie zo enorm dankbaar voor alle steun.

Liefs Diaantje xxx

Update 26-04-2019 05.30 uur 

En dan is het ineens code oranje! Gisteren nadat ik van de sportschool kwam, kreeg ik melding via de app van buitenlandse zaken en daar schrok ik enorm van. Flinke paniek toch wel. Het was in Sri Lanka echter al nacht, dus ik kreeg geen contact met mijn dochter. Gelukkig werd ze op een gegeven moment wakker en heb ik wel met haar contact gehad. Dat was rond 23.30 Nederlandse tijd. Ze wist nog van niks over de extra dreiging, maar zag nu ook het bericht van buitenlandse zaken. 

Ik had zelf al gebeld met de reisorganisatie en die zeiden gisterenavond tegen mij dat ze er druk mee bezig waren en de gasten op de hoogte gehouden zouden worden indien er iets gewijzigd zou worden.

Dat is vanmorgen dus bij het ontbijt gebeurd. Niemand mag het hotel meer verlaten. Bij het zwembad mag men wel liggen, maar dus niet van het terrein af. Het calamiteitenfonds is druk bezig om terug vluchten te regelen, maar dat is niet zomaar 1, 2, 3 gebeurd. Vooral de groepsreizen gaan nu als eerste terug. De zogenaamde "backpackers" en mensen die voor werk e.d. daar verblijven, vallen onder een andere regeling. Het gaat nu om ongeveer 300 tot 400 toeristen die dus terug naar Nederland moeten. Er zijn ook meer nationaliteiten natuurlijk en ook bewoners van Sri Lanka willen nu weg, een aantal tenminste. 

Hier zie je Sri Lanka en nu is het dus oranje. Gisteren rond 18.00 was het nog geel. 

Dit is de tekst die de app van binnenlandse zaken nu geeft. Dit is een screenshot van gisteren, maar die is ongewijzigd momenteel. 

Mijn dochter zit nu waar het rode teken staat. Het vliegveld is in Colombo, dus een behoorlijk eind er vandaan. Op zich gunstig dat ze in het binnenland zitten, want de aanslagen zijn voornamelijk geweest aan de kust in de grote hele luxe hotels. Er zijn kleinere vliegvelden, maar of daar gebruik van gemaakt gaat worden is niet bekend voor nu. 

Voor nu dus allemaal heel spannend, maar wat zal ik blij zijn als ze veilig thuis is. Ik ga vandaag wel werken, maar zal mijn telefoon aan laten. Ik wil bereikbaar zijn en direct horen of er een vlucht geregeld is. Ze voelen zich redelijk veilig toch wel, al is het natuurlijk best eng. Ze hebben een fijne groep waarmee ze reizen en buiten hun groep is er nog een groep duitsers daar in het hotel. 

Eén persoon van de groep heeft steeds contact met de reisorganisatie e.d. Dan is er één vast iemand die steeds dus alles mededeelt. Voor alle partijen het beste, want met een hoop mensen tegelijk bellen heeft ook geen zin.

Ik ga dus in de afwachtende houding. Heb vannacht denk ik 2 uurtjes echt geslapen. Als afleiding maar de bestellingen klaar gemaakt gisterenavond/vannacht. Ben om 01.30 uur naar bed gegaan, maar lag al vroeg wakker. Mijn dochter belde me niet wakker, ik was al wakker gelukkig. 

Mocht er meer bekend zijn, dan horen jullie dat direct natuurlijk. 

Wordt vervolgd............

Update 24-04-2019 18.30 uur

Vandaag voor de eerste keer telefonisch contact gehad met mijn dochter en oh, wat deed dat me goed! Even haar stem horen en ook echt horen dat ze enorm geniet daar.

Ze merken nauwelijks iets van de ellende. Er is zichtbaar veel bewaking en de bus is ook al eens extra gecontroleerd en natuurlijk is er de avond klok nog steeds. Ik kreeg daar overigens zojuist een update over, want de avond klok is nu vanaf 22.00 uur tot 04.00 uur. Dat was daarvoor nog aanvang 20.00 uur.

Het weer is er erg lekker en ze hebben fijne hotels tot nu toe. Nouja, ze hebben er 2 gehad tot nu toe haha. Morgen gaan ze naar hotel nummer 3.

Contact is echt wifi afhankelijk, maar dat lukt zo af en toe gelukkig goed. Mijn angst zakt af en ik ben best gerustgesteld, maar ik zal toch nog steeds blij zijn als ze weer thuis is op 6 mei haha.

Mocht ik nog nieuws hebben of dingen die belangrijk zijn om te melden, zal ik deze blog weer een update geven natuurlijk. Ik verwacht zoals het nu gaat, dat er verder geen gekke dingen zullen gebeuren.

Update 22-04-2019 20.45 uur

Inmiddels kan ik vertellen dat mijn dochter en schoonzoon veilig aangekomen zijn in Sri Lanka. De vlucht is probleemloos verlopen en ze zijn veilig in hun eerste hotel aangekomen. Ze liggen als het goed is nu al te slapen, want het is daar nu al bijna 00.30 uur.

Er is veel extra beveiliging die allemaal gewapend zijn. Ook kreeg ik zojuist een melding via de app van buitenlandse zaken dat de noodtoestand is uitgeroepen. Dat houd in dat de beveiliging nog scherper is en de avond klok nu vanaf 20.00 uur tot 04.00 uur is ingesteld. Mijn dochter en schoonzoon horen dit morgen waarschijnlijk, want het ging in om precies 00.00 uur en dat is het daar dus net geweest.

Morgen maken ze hun eerst excursie en ik hoop dat er niks geks gebeurd. Ik heb via de app "signal" met mijn dochter contact, want die werkt goed. Whatsapp is maar af en toe goed bereikbaar. Social media wordt volledig geblokkeerd nu.

Het blijft voor mij lastig, maar ik ben blij dat de reis in ieder geval goed is verlopen. Ook de stop op Dubai is goed gegaan en de vlucht is geheel volgens schema dus in Colombo geland. Zelfs iets eerder als verwacht. Ik heb een app gedownload die het vliegtuig volledig kon volgen. Je bent er toch constant mee bezig.

Ik hou jullie op de hoogte van eventuele veranderingen via dit blog. Al hoop ik dus weinig updates te moeten plaatsen.......

wordt vervolgd...........

Vele kennen wel het moment dat je kinderen groot worden en je ze los moet laten. Ze zelfstandig de wereld moeten laten ontdekken.

Bijna 3 jaar geleden deed ik dat met mijn dochter voor de eerste keer. Ze ging op kamers en ik zie me nog op het station staan, terwijl de trein langzaam richting Maastricht reed. Tranen over mijn gezicht, want daar gaat ze dan, mijn kleine meisje.

Gelukkig is dat allemaal goed gekomen en is ze gegroeid tot een mooie jonge zelfstandige vrouw.

Waarom dan loslaten 2.0?

Maanden geleden boekte ze samen met haar vriend een droom vakantie. Een vakantie naar Sri Lanka...... Ik had er mijn twijfels over, maar ze zijn tenslotte oud en wijs genoeg om dit zelf te beslissen. Het is tenslotte niet zomaar een vakantie land. Het is een land waar je vooral voor de cultuur en bezienswaardigheden gaat.

Gisteren de laatste spulletjes gepakt, want vandaag, eerste paasdag, zouden ze dan eindelijk op vakantie gaan. En dan staat je dochter al vroeg in tranen beneden met haar laptop in haar hand. Ik had nog geen nieuws gelezen, dus wist nog niets van de ellende die vanmorgen plaats vond in Sri Lanka.

Er werd gebeld met de reisorganisatie en de app om het reisadvies te volgen, werd gedownload. Er werd gepraat, er werd getwijfeld en er vloeide tranen. Een droom die zomaar uiteen zou kunnen spatten. Mijn moeder hart brak, want je dochter zo wanhopig te zien is niet leuk.

Ondertussen was ook mijn schoonzoon hier gearriveerd en hebben we veel gepraat over wat nu te doen. Mijn dochter wilde heel graag gaan, mijn schoonzoon had ernstige twijfels. Net als ik en Peter. Ze zouden rond het middag uur naar haar schoonouders gaan, want die zouden hen eventueel weg brengen naar schiphol. Dat was de planning.

En dan komt dus moment "loslaten 2.0" om de hoek kijken. Nog één keer een knuffel en een zoen, want als ze zouden besluiten om te gaan, dan was dit het laatste moment dat ik ze zou zien voordat ze op 6 mei weer thuis komen.

Ze hebben uiteindelijk besloten om te gaan. Momenteel is het rustig en er is extra beveiliging. Vanavond om 21.50 uur zullen ze opstijgen om via Dubai naar Sri Lanka te gaan. Daar gaan ze een rondreis maken. Hun eerste hotel is al wel gewijzigd en indien nodig zullen er meerdere wijzigingen plaatsvinden.

Ik vind het doodeng en zal nerveus blijven zolang ze daar is. De internet verbinding en telefoonlijnen zijn momenteel slecht, dus ik moet afwachten tot het haar lukt om te laten weten dat alles goed is. Dit is zo heel anders loslaten als toen ze op kamers ging. Daar zat geen gevaar bij, maar nu gaat ze naar een land waar vanmorgen vele mensen onschuldig vermoord zijn. Vermoord om niks. Mensen die in een kerk zaten en/of op vakantie waren en in een luxe hotel verbleven.............

Voor mij volgen nu 2 angstige weken en ik zal zo blij zijn als ik haar over 2 weken weer in mijn armen kan sluiten. Mijn kleine meisje, die toch al heel groot is. Bah, wat is loslaten 2.0 toch zwaar en zo niet leuk!!!