Mijn dat heb ik weer week....

Mijn "dat heb ik weer" week....


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Maandag begon mijn week zoals anders, douchen, ontbijten, met de hond wandelen en naar mijn werk gaan.  Niks mis mee en heerlijk als je je week zonder gedoe kunt starten. Dat ik door de ACNES maar halve dagen kan werken, neem ik op de koop toe. Het is wat het is en dat fulltime komt wel weer.

Dinsdag begon de dag bijna het zelfde, behalve toen ik de hal in liep van het appartementen complex waar onze tandartspraktijk gevestigd is. Al jaren loop ik door die hal en nog nooit is er iets misgegaan. Met mijn mand aan mijn arm, daarin de lunch etc. Het was wat vochtig buiten, dus mijn schoenzolen waren dat ook. Ook niets nieuws tenslotte, want dat is vaker. Waarom ik juist nu dus onderuit moest gaan, is mij een raadsel.

Voor ik het wist lag ik dus op de grond. Met een flinke smak kwam ik met mijn rechter onderrug op de grond en met mijn linkerarm op mijn mand. De mand helemaal kapot en ook mijn crackers t.b.v. de lunch. Toch was dat niet het ergste. Vanuit mijn rug, voelde ik direct een steek door naar mijn buik, waar dus het ACNES punt zit. Ik werd misselijk van de pijn en weet nog wel dat ik verbaasd om me heen heb zitten kijken. Alles gebeurt ook zo snel. Toch mijzelf opgeraapt en naar binnen gegaan, alarm uitgeschakeld en eerst maar eens een bakje koffie drinken. 

Na een half uurtje zitten, pijn was heftig, besloot ik toch maar om de spullen voor die dag klaar te gaan zetten. Geen lichamelijk zwaar werk, maar het is wel mijn taak in de ochtenduren. Om 10.30 uur kon ik niet meer van de pijn. Ik wist niet meer hoe ik moest gaan zitten, want zowel mijn rug als buik waren extreem pijnlijk.

Besloten om naar huis te gaan. Ik heb mijn baas een berichtje gestuurd en de assistente die mij op dit moment vervangt in de middagen. Gelukkig begrip ervoor, had ook niet anders verwacht eigenlijk. Thuis op de bank gaan liggen, want dat is voor de ACNES het meest fijne, maar nu het warmte kussentje niet op mijn buik gedaan, maar achter mijn rug. De warmte hielp goed voor mijn rug, maar mij buik had toch een behoorlijke opdonder gehad en die pijn bleef aanwezig. Gelukkig had ik op donderdag (gisteren dus) een afspraak in het ziekenhuis voor een behandeling van die ACNES. 

Woensdag ben ik vanzelfsprekend ook thuis gebleven, want ik had teveel pijn en was blij dat ik me thuis wat kon behelpen en heb echt veel tv gekeken en ook heel veel over Yoors gelezen. Zolang afwezig geweest, dus ik heb wel wat in te halen hahaha.

Donderdag was de dag dat ik eindelijk een PRF behandeling zou krijgen.  PRF staat voor Puls Radio Frequente stroom. Een PRF-behandeling  wordt gedaan met behulp van een naald en tikjes elektrisch stroompje gedurende een paar minuten. Doel hiervan is vermindering van de pijn. Ik had 2 afspraken. Om 11.00 uur bij de pijnarts om alles nog eens goed door te spreken en het pijnpunt aan te stippen, zodat de behandeling direct gericht kon starten. Tevens een eventuele volgende stap besproken, want in mijn geval weet ik dat PRF bij mij niet lang gaat werken. Toch moet je dit eerst doen, voordat er überhaupt geopereerd gaat worden. Er is namelijk nog een tussen mogelijkheid. Aangezien ik al heel lang ook rechts onderin mijn rug pijn heb, die voor mijn gevoel direct in verbinding staat met mijn ACNES punt, kan er dus een blokkade aangelegd worden vanaf de hoofdzenuw vanuit de rug. Hiermee kan ik een operatie voorkomen, mits het aanslaat natuurlijk.

Toch ging er iets mis vandaag, want op de OK aangekomen, bleek alles ruim een uur uitgelopen te zijn. Hierdoor kon het pijnteam geen gebruik maken van de OK. Zij besloten te verhuizen en hoppa, alle karren met instrumenten en apparaten werden de OK afgereden en naar een andere ruimte verplaatst. De patiënten volgde ze natuurlijk. Ik was de 2e op de middag, maar het meisje voor mij was wel heel snel terug buiten. Vreemd dus, want ze kreeg ook een nieuwe afspraak. Nouja, toen mocht ik. Wat bleek............ het PRF apparaat was kapot. Ook ik kreeg dus een keuze voorgelegd. Nieuwe afspraak voor een PRF of een "gewone" injectie. Deze injectie is eigenlijk een proefblokkade. Voor mij was het ook om te testen of ik geopereerd zou kunnen worden, dus heb ik hiervoor gekozen. Bij een proefblokkade wordt verdovende vloeistof ingespoten al dan niet gecombineerd met een ontstekingsremmend middel (corticosteroïd). De injectie is echt niet leuk! Ze sporen je zenuw op met de naald en op het moment dat ze de zenuw vinden, nou dan gil je even. Ik vloog zelfs gewoon even omhoog van het bed. Was me nog nooit eerder overkomen hahaha. Voordeel nu, was dat ik direct erna naar huis mocht en niet eerst een uurtje bij moest komen.

Mijn volgende afspraak ik pas op 14 december. Ik moet de injectie de tijd gegeven om zijn werk te gaan doen. Nu wel meer pijn, maar kan een reactie zijn op de behandeling. Ik wil niet meteen denken dat het dus niet geholpen heeft. Voorlopig kom ik dus niet snel verder. Ik was hier op voorbereid, want er is gewoon niet elke dag een OK vrij voor ACNES en eventueel een PRF. Het pijnteam wat dit doet in Boxmeer, komt vanuit het Radboud ziekenhuis in Nijmegen, maar ben ik wel erg over te spreken. 

Al met al een echte "dat heb ik weer" weekje. Nu lekker thuis bijkomen nog. Diaantje 2.0 weet heel goed wat ze wil en kan en zal dat ook doen. Zeker niet zielig in een hoekje zitten hoor hahaha.  Misschien wel leuk om een paar keer per week mijn weg naar herstel te beschrijven en wat ik mee maak. Zijn meerdere bloggers die dat doen en zo schrijf ik het ook meteen van me af.

Ik zeg dus "wordt vervolgd". Eindelijk iets gevonden waar ik dus vaker over kan bloggen hahaha Maar mijn nieuwe levensstijl krijgt ook vervolgblogs, dus Diaantje is terug op Yoors!!!


Wie is Diaantje?

Volg de link naar mijn intro en dan weet je direct wie ik ben hahaha


 

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
En zo hobbelde ze voort en ondanks die tegenslag erna ook nog eens weer vrolijk verder..maar ja..je moet wel
| 20:24 |
Zo is dat, blijven adem halen en doorgaan. Je hebt geen keus, dus jezelf zielig in een hoekje zetten lost het ook niet op ;) Niet altijd makkelijk hoor, maar door mijn huidige manier van leven lukt me dit gelukkig heel goed. Momentjes van verdriet zullen en mogen er altijd zijn hoor, die laat ik dan ook gewoon toe. Ze zijn er alleen nu even niet, ben en blijf vrolijk.
| 21:21 |
gelukkig maar, heel waardevol.
door pijn en verdriet groei je geestelijk sterk..let maar op
| 22:48 |
Tjee wat een week. Hopelijk snel minder pijn en weer wat mobiel. Veel TV kijken word je ook niet vrolijk van :-)
Soms stapelen de dingen zich op, ik heb soms het gevoel of er een poosjes van alles verkeerd gaat en dan ineens in een soort stroomversnelling alles goed gaat. Laten we het maar op hopen.
| 11:23 |
Alles weer rustig hier hoor, op het buikje na dan, maar ach.............. dat hoort er nu bij, maar komt goed, dat vertrouwen heb ik nog steeds.
| 19:12 |
Ja, je bent wel sterk! Respect voor hoe je met je ziekte en tegenslagen omgaat!
| 02:01 |
Dank je wel, positiviteit is my key word ;) Lukt niet altijd, maar zo belangrijk voor mij. Kan het je aanraden, probeer uit elk negatief iets, iets positiefs te halen. Lijkt moeilijk, maar dat is het niet.
| 06:24 |
Ja, het is ook het beste om positief in het leven te staan als je dat kunt.
| 16:46 |
Een positieve inslag, dat helpt in ieder geval om het beter te kunnen dragen. Maar wat een gedoe allemaan ...
| 14:28 |
Als er iets is wat ik het afgelopen jaar geleerd heb, is toch wel zo positief mogelijk in het leven staan Zie ook mijn blog "Diaantjes nieuwe leven". Het maakt alles zoveel makkelijker en ik zeg echt niet dat ik geen moeilijke momenten heb, want die heb ik echt wel, maar dit voelt zo goed. Je moet genieten van het leven, je hebt er tenslotte maar 1.
| 06:22 |
klinkt allemaal niet fijn .. moet ACNES even googlen hoor.. hopelijk heb je baat bij de injectie! sterkte ;)
| 09:21 |
Heb er ook meerdere blogs over geschreven, maar via google kom je het absoluut tegen ;)
| 09:25 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen