Mijn gedicht over ACNES

Mijn gedicht over ACNES


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb veel mooie reacties al gehad over mijn blog over ACNES, maar wat het aller ergste was/is, is de buitenwereld. De mensen om je heen die hun oordeel hebben, die niet vragen, maar oordelen en veroordelen. Vorig jaar schreef ik daar onderstaand gedicht over en nog steeds lopen de tranen over mijn gezicht als ik het lees........... 

Laat me genieten..........

 
Niemand wil pijn in zijn leven,
niemand wil door die pijn alles op moeten geven.

Met pijn kun je best nog wel gelukkig zijn,
of genieten van een heerlijk glaasje wijn.

Ondanks de pijn toch vaak een lach op je gezicht,
niemand die ziet wat voor schade die pijn heeft aanricht.

Waarom het pas geloven als ik moet huilen van de pijn?
Ik hoef het toch niet altijd aanwezig te laten zijn?

Ik wil gewoon genieten van het leven,
maar soms krijg ik het gevoel dat mij dat niet is gegeven.

Laat me de dingen doen die ik graag doe,
ook al ben ik daarna heel erg moe.

Een dagje uit, dat is waar ik erg veel van geniet,
dan lijkt het soms of ik de pijn thuis liggen liet.

Waarom vinden de mensen om je heen dit raar?
Waarom dan altijd die vragende maar?

Maar je hebt toch heel veel pijn?
Jazeker, maar ik wil wel genieten en gelukkig zijn.

Laat me genieten op mijn manier,
laat me het leven vieren en gun me mijn plezier.

En als ik daarna even huilen moet van de pijn,
laat me dan merken dat je er altijd voor me zult zijn.

Onzichtbare pijn is niet fijn,
dit eenzaam thuis moeten ervaren, dat doet pas pijn.

Veroordeel me dus niet als je me lachend ziet,
lach met me mee, gewoon omdat ik geniet.

Geniet samen met mij van het leven,
dan zal ik je mijn vriendschap voor altijd geven.

 

©Diaantje, 12-06-2016


Beloon de maker en jezelf

Word lid


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi geschreven, helemaal waar!
| 08:40 |
Dank je, ja die kwam recht vanuit mijn hart en emoties.
| 08:43 |
prachtig geschreven. Ook ik heb jaren van pijn gekend heel anders dan jij maar ik begrijp dus heel goed wat je bedoeld. (L)
| 15:36 |
Dank je wel en vervelend dat je precies weet wat ik bedoel. Dit gaat namelijk voor velen op, want de buitenwereld is zo hard................. pijn is pijn en het maakt ook totaal niet uit of iemand meer of minder pijn heeft. De buitenwereld zorgt helaas voor hele andere pijn en dat is ook een hele heftige pijn.............
| 17:17 |
ik heb gelukkig geen last van de buitenwereld gehad. Maar ik weet maar al te goed hoe die kunnen doen ja.
| 22:56 |
Heel goed gezegd! Net of je altijd 'au, au' moet roepen en kreunen van de pijn...
Zelf ervaar ik ook iets dergelijks, omdat ik geestelijk moet lijden, moet ik áltijd blijven herhalen
dat ik iets niet kan ( op dit moment ) en mensen vragen 't doodleuk de volgende keer weer...
Of Mijn gevoel ontkennen...
| 21:21 |
Altijd trouw blijven aan je gevoel en zeker niet ontkennen. De buitenwereld is helaas vaak hard, heel erg hard en kan zo kwetsend zijn. Niet iedereen doet het wellicht bewust, maar voor degene die een onzichtbare ziekte/aandoening hebben, is kritiek in welke vorm dan ook funest. Ik heb daarom nu, sinds mijn ziekte weer terug is, om te kiezen voor wat ik wil en met niet meer druk te maken om de buitenwereld. Nouja, voor een deel dan. Ik ben bijvoorbeeld terughoudend geweest over de kerstmarkt gisteren. Niks op mijn Facebook daarover............ geen zin in vragen. Ik doe wat ik kan en verder, ze zien maar. Ik wil genieten, van alles zoveel mogelijk en niemand kan mij daarvan weerhouden!
| 21:56 |
Nee, anderen ontkennen vaak wat Ik voel, had ik er niet duidelijk staan idd. Zelf zal ik dat zeker niet doen. Wel slim van je! Alles wat je deelt zijn weer mogelijkheden voor anderen om vragen te stellen of kritiek te leveren maar ook om medeleven en begrip te tonen of hulp te bieden waar mogelijk...
In elk geval goed dat je die afwegingen maakt. Dat moet ik ook, altijd weer. Goed dat je wilt genieten en daar heel stellig in bent! Op dat punt ben ik helaas nog lang niet zo ver.
| 12:40 |
Dat komt wel, zei het net op een andere reactie ook, kleine stapjes nemen ;)
| 19:10 |
Dan ga ik die ongetwijfeld lezen, haha, dank je wel!
| 22:06 |
Het is goed om af en toe even je zinnen te verzetten maar wel lastig dat je daarna weer pijn heb
| 12:29 |
Ja, dat is iets wat je dan erbij neemt en ook accepteert. Thuis zitten en helemaal niks doen wordt je ook niet blijer van, binnen mijn kunnen probeer ik zoveel mogelijk bezig te zijn. Het leven is te mooi om eenzaam en zielig thuis te zitten.
| 13:59 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen