×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Mijn Roparun 2017


Inmiddels al weer een week geleden dat de Roparun 2017 van start ging, dus hoog tijd voor mijn beloofde verslag. Ik ga dit verslag doen aan de hand van foto's die ik erbij zal plaatsen en daar steeds wat uitleg over geven. Ik kan nooit beschrijven op papier wat ik gevoeld heb tijdens deze Roparun, maar dat het me emotioneel raakte en het publiek langs de route, zo geweldig, zo mooi, zo dankbaar dat ik dit mocht en kon doen. 

Vrijdag 2 juni was het zover. De reis richting Parijs en de Roparun gaat van start. Onze truck is volgeladen en staat klaar om te vertrekken. In deze truck o.a. 18 slaapplaatsen, ruimte voor opslag, koelkasten, tafels en stoelen, onze privé toilet en natuurlijk onze bagage. De truck is gesponsord en mochten wij dus kostenloos gebruiken. Wel mooie reclame natuurlijk hahaha.

We gingen van start met 2 bussen, 1 hele gave Porsche Cayenne en een Zonnebloem auto t.b.v. onze rolstoelrijdende deelneemster. De busjes werden versierd met slingers en een hoop gezelligheid. Zo werdt het een hele leuke reis richting Parijs. Onderweg ook even stoppen natuurlijk en we hadden lunchpakketjes gesponsord gekregen en daar hebben we lekker van kunnen smullen onderweg. 

Dit was ons huisje waar we de nacht voor de Roparun in doorgebracht hebben. We hadden hier 6 huisjes ter beschikking, zodat het hele team de nacht voor de Roparun goed zou kunnen slapen. 

Gezamenlijk ontbijt hoort er ook bij natuurlijk en is nog gezellig ook. 

Tja, ik heb altijd moeite met slapen in een vreemd bed, dus was erg vroeg wakker. Getracht de opkomende zon te fotograferen, maar geen top foto haha. Het was hier ongeveer 06.00 uur. 

We waren al vroeg op het startterrein en zoals je kunt zien, was het nog erg rustig onder de startboog. Mooi momentje om dus een foto te maken. Deze foto is gemaakt rond 09.30 uur en om 11.00 uur zou het eerste team gaan starten. Onze starttijd was 12.00 uur.  

Ik had van Roparun Radio een uitnodiging gehad om een interview af te nemen bij de start. Daar zit ik hier dus, te wachten op het gesprek. Alles opgenomen en het zou ergens die dag uitgezonden worden. Helaas heb ik niet kunnen ontdekken wanneer het precies is uitgezonden, heb al heel veel uurtjes terug geluisterd, maar noppes. Vrees dus dat het niet spannend genoeg was hahaha, maar het was wel leuk om te doen! 

De Roparun bird en zijn rode assistent, zorgde voor de nodige vertier. Ze maakte iedereen enthousiast, voor zover de meeste dat nog niet waren.

Ik moet er zelf niet aan denken om een paar uur in zo'n pak rond te lopen, maar ach, voor de Roparun zou ik het wel doen als het nodig was. Wel liever in de bird als in het rode pakje, accentueerd een beetje erg hahaha. 

Dit is Romy, onze jongste deelneemster en de dochter van onze teamcaptain. Pas 19 jaar jong en haar droom was altijd om de Roparun met haar moeder te lopen. Helaas gooide haar gezondheid roet in het eten, maar haar droom heeft ze nooit opgegeven. Dit jaar was er dan eindelijk een manier om toch mee te kunnen doen en dat was via deze electrische handbike.  Romy heeft Ehlers Danlos en ook aan haar handen en polsen heel veel pijn, dus zelf de bike bedienen was geen optie. Leuk detail een door mij gehaakt Roparun birdje aan haar tas voor op de handbike. Ze heeft het super goed gedaan en natuurlijk gefinished, maar daarover later in dit verslag. 

Klaar voor de start. 

Ambasadrice Nelli Cooman kwam ook iedereen persoonlijk succes wensen. Top mens ook! 

En daar gaan ze, de eerste run van totaal 5 stuks voor team A is begonnen. Op naar Rotterdam. 

Natuurlijk hadden we ook een privé masseur en daar is goed gebruikvan gemaakt door de lopers en fietsers. 

Op onze eerste rustpost hebben we lekkere nassi gemaakt en die werdt goed gegeten. Dit is team A, want team B liep op dat moment. 

Noodoplossing als het gaat regenen. Geen roodkapje, maar zwartkapje hahaha. Gewoon doorgaan, want er moeten thermoskannen gevuld worden voor mee in de busjes. 

Deze foto is gemaakt door onze fotograaf, maar wel met zijn mobiele telefoon. Als je goed kijkt, zie je 2 regenbogen. 

Hier duidelijk 2 regenbogen! Prachtig is dit! 

Lopen met de regenboog voor je, dat is toch wel heel gaaf. 

Zelf ben ik dol op het maken van luchtfoto's en zeker als er een mooie zonsondergang te zien is. Tijdens één van de nachtelijke rustposten heb ik deze foto gemaakt met mijn camera. Voor een beginnend hobby fotograaf volgens mij geen slechte foto ;) 

Op de grens tussen Frankrijk en België een wissel tussen de beide teams. Zoals in een echte estafette, moeten ze aantikken, voordat de volgende mag gaan starten. Dus klaar staan en gaan! 

Dit zag ik pas de 2e dag........... maar wat ben ik daar trots op. Op de busjes zaten namelijk foto's van sponsors geplakt en tja, als Creatief voor de Roparun hoorde ik daar ook bij natuurlijk. 

Pannenkoeken doen het altijd goed en ook onze masseur vond ze erg lekker, maar waren wel warm! Lekker met stroop die er dan uit gaat lopen hahaha. 

Gek doen mag best hoor tijdens de Roparun en ja Diaantje houdt daar wel van haha. 

Tja, hoe gek dus........ met de vlag van Zele als cape was ik klaar voor die geweldige doorkomst daar. 

Kijk maar naar de onderstaande video, het is één groot feest in Zele.

Het beeld van de onderstaande film is niet super. Valt niet mee om al dansend door Zele je camera stil te houden, maar het is toch een leuk stukje om te zien hoe gaaf dit was. Zele staat bekend om één van de mooiste en grootste doorkomsten van de Roparun. Vandaar dat we hier ook gezamenlijk als team doorheen gaan. Ergens tijdens deze dagen ben ik mijn Brabants accent kwijt geraakt en schrok ik van mijn accent tijdens de film hahaha, maar het is goed gekomen hoor, ik praat weer gewoon Brabants nu ;) 

Na Zele zijn er niet heel veel foto's meer gemaakt. Iedereen maakte zich klaar voor ons einddoel en dat was de finish op de Coolsingel. Hieronder nog wat foto's en een instagram filmpje van onze finish! Dolgelukkig dat ik mijn mannetje weer zag, dus ook die foto mag niet ontbreken.

Kijk onze finish live via deze link naar Instagram van RTV Rijnmond 

Dit was mijn Roparun 2017! Sinds 2013 keek ik hier naar uit, het jaar dat ik me aanmelde als lid van Team54 en in 2014 ik over de finish zou gaan. Helaas gooide o.a. mijn ziekte dit allemaal in de war, dus ik ben zo gelukkig dat ik nu, in 2017, mijn droom waar heb kunnen maken. Het was mijn eerste keer en helaas ook tevens mijn laatste keer, maar ik ben niet verdrietig hierom. Ik heb genoten van alle jaren en ik zal ook altijd de Roparun blijven steunen. Mijn grote groep "Creatief voor de Roparun" komt per 1 juli te vervallen, maar privé ga ik door met mijn acties. Ook mijn yoorspunten spaar ik het komende jaar door, om volgend jaar te kunnen doneren.

Dank je wel ook aan iedere Yoorsiaan die me gesteund heeft en trouw mijn blogs gevolgd hebben en extra YP's gedoneerd hebben. Mede door jullie heb ik enorm genoten en krijg ik een lach op mijn gezicht als ik aan mijn Roparun denk. 

Diaantje gaat genieten van de zomer, maar ik blijf ook bloggen natuurlijk. Onderwerpen ga ik eens goed over nadenken, want over de Roparun heb ik voorlopig niet veel te vertellen natuurlijk. Komt vast en zeker goed.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts