Vrij schrijven, deel 1


WakeupKitty begon er mee en vandaag las ik er 1 van Miranda Tabor en ik kreeg nu toch echt ook de behoefte om dit eens te gaan proberen. Vrij schrijven is gestart door WakeupKitty en zij schrijft bijna dagelijks zo'n 10 minuten al haar gedachten op dat moment op. Ik heb in gedachten mijn dag doorgenomen en dat netjes binnen de 10 minuten op papier gezet. Bij deze dus deel 1 en wie weet hoeveel delen by Diaantje er nog gaan volgen! 

 Vanmorgen opgestaan en ik moest nuchter blijven en oh, wat heb ik daar een hekel aan. Ik moest vandaag mijn jaarlijkse bloedonderzoek gaan laten doen t.b.v. mijn verhoogd cholesterol. Tja, dat moet dus nuchter en ik met mijn vaste schema van ontbijten en koffie………. dan is dat niet fijn. Ook op een potje moeten plassen, hoort er ook jaarlijks bij.

Gelukkig was ik de eerste en kon ik meteen door. Zoals altijd geen probleem, ader zo gevonden en 2 buisjes bloed armer ging ik weer naar huis. Daar natuurlijk eerst ontbeten en een bak koffie gedronken. Daarna ben ik naar mijn werk gegaan, maar vandaag niet om te werken. Ik zou daar koffie gaan drinken met mijn collegaatje die op woensdag ochtend altijd de administratie doet. Even bijgepraat over alle trubbels die er spelen op dit moment, hoort er ook bij. Werk gerelateerde trubbels overigens.

 Thuis met Joep gaan wandelen en ik kreeg ondertussen een whatsappje van mijn schoondochter. Ze vertelde dat ze vandaag ook de afdeling mocht verlaten. Ik kreeg spontaan een hersenspinsel en bood aan om direct in de auto te stappen om gezellig met haar even van de afdeling af te gaan. Op de afdeling is bezoek niet toegestaan overdag, maar daarbuiten dus wel haha. Diaantje was eventjes heel helder in haar hoofd. Leuke middag gehad en na een uurtje ben ik weer richting huis gegaan. Was lang genoeg voor haar en kon ze uit gaan rusten voor het bezoek wat die avond zou komen. Thuis kreeg ik weer een whatsappje van haar met heel goed nieuws, want ze mag morgen naar huis. Allemaal blij natuurlijk!

 Na het eten, stond toch de strijk nog op mijn programma. Had ik eigenlijk vanmiddag willen doen, maar ja, mijn schoondochter bezoeken is veel leuker! Na de strijk ben ik lekker onder de douche gegaan en nu zit ik al een tijdje lekker op de bank, laptopje op schoot en een beetje Yoorsen. Ondertussen “genietend” van de herrie hiernaast, want op dit moment wordt de pui aan de achterkant van het huis van de buren eruit geslagen en zal er een steunbalk geplaatst worden. Toch gaat die laptop zo uit, als ik dit verhaal geplaatst heb. 

 Nu nog wel even een header ontwerpen, want dat doe ik ook graag zelf. Daarna als hij op Yoors staat, nog even tv kijken en dan op tijd gaan slapen en ben ik heel benieuwd wat jullie hiervan vinden. Dat ga ik morgenochtend lezen, tijdens mijn ontbijtje en kopje koffie! 

Mijn 10 minuten zitten erop en het is denk ik wel een redelijk te volgen vrij schrijven geworden.


bron foto header pixabay en bewerkt door Diaantje, separator gemaakt door de Knutseljuf Ede