Vrij schrijven, deel 30


En toen was daar ineens al mijn 30e vrij schrijven en wat blijf ik het heerlijk vinden. Aan het 10 minuten schrijven, hou ik me al lang niet meer, maar het is heerlijk om echt "ouderwets" te bloggen. 

De kerst is inmiddels voorbij en ik heb er van genoten. Het samenzijn met mijn kinderen doet me altijd goed, niet alleen met kerst natuurlijk. Natuurlijk ook wel lekker gegeten, maar dat is niet waar bij mij kerst om draait. Zo druk gekletst ook, dat ik eigenlijk niet eens aan foto's maken gedacht heb........... daar baal ik dus wel van!

Gisteren, direct na de kerst, bezocht ik eerst de sportschool. Tja, dat is niet alleen heerlijk om te doen, maar ook ik had natuurlijk toch stiekem teveel gegeten haha. Komt wel weer goed hoor, gewoon even terug in het normale ritme komen en dan is er niks meer aan de hand.

Gisteren ook een deel van de centjes uitgegeven die ik van mijn schoonmoeder had gekregen. We moeten altijd zelf ons kadootje kopen en ik vond dat ik toe was aan iets anders voor mijn ramen. Dus naar de winkel en ik wilde eigenlijk van die duo-gordijnen kopen, maar twijfelde in de winkel heel erg. Tot ik een soort rolgordijn zag, wat eigenlijk een soort vitrage is. 

Heel basic, maar daar hou ik nu juist wel van. 

Thuis dus meteen de huidige vitrage eraf gehaald, rails van het plafond en hoppa aan de slag.

Goed afmeten, gaatjes boren en vastschroeven. Diaantje kan dat allemaal zelf en doet dat ook graag haha. Manlief heeft af en toe wat aangegeven, maar ik heb eigenlijk alles alleen gedaan.

Tja en dan mag ik dus nu er naar kijken en jullie mogen met me meekijken. Het is een dikke soort vitrage, maar je kunt er wel door naar buiten kijken en 's avonds gaan dus ook gewoon de overgordijnen dicht. Wel zo lekker een beetje privacy. 

Vandaag ook drukjes geweest, want vanaf 1 februari komt mijn dochter weer thuis wonen. Ze loopt vanaf die maand stage in Oss en dan is thuis wel het meest makkelijk. Daarna nog maar een paar keer naar college en dan sluit ze leerjaar 3 af. Leerjaar 4 is meer stage als college en daarom besloten om die dure studentenkamer op te zeggen en lekker weer bij moeders te gaan wonen. Ons huis is echter al bijna 3 jaar voor onszelf, dus dit vraagt de nodige aanpassingen toch wel. Zo sliep zijn voorheen op zolder, maar nu gaat ze toch "verhuizen" naar een slaapkamer op de eerste verdieping. Mijn hobby spullen gaan naar zolder en het kamertje wat tot nu toe hobby kamer was, wordt mijn kleding kamer en studeerkamer voor mijn dochter. Er moeten dus 3 ruimtes veranderd worden. Kasten verhuizen, spullen verhuizen, rotzooi opruimen en spullen uitzoeken. Wat weg kan, meteen wegdoen! Eindelijk ben ik ook aan het "ontspullen" en dat is ook best wel nodig hahaha. Moe, maar voldaan van wat ik vandaag toch gedaan heb, zit ik nu weer eventjes te Yoorsen.

Vandaag overigens ook nog een mooie nieuwe tas gekocht voor mijn werk. Ik wilde graag een tas die dicht kan en die hippe zelf gehaakte tas kan dat niet. De kerstcentjes die ik kreeg van mijn schoonmoeder, heb ik dus best goed besteed al zeg ik het zelf! 

Morgenochtend start ik op de sportschool en om 12.30 uur moet ik in Arnhem zijn, want dan ga ik met een team van vrijwilligers bij de Gelredome collecteren voor Hair4Her. Bij de show die dan plaatst vindt, mogen we bij de ingangen staan en hebben we ongeveer 1,5 uur om centjes bij elkaar te krijgen. Kleine moeite en voor natuurlijk een geweldig goed doel. 

Nu dus nog eventjes lekker Yoorsen, net nog een kerstfilm gekeken, ook even lekker. Ik loop langzaam mijn achterstand in, maar heb nog steeds heel veel te lezen. Komt goed en anders, jammer dan haha. Dus tot zo, want ik ben nog zeker wel een uurtje of langer online denk ik!