×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Vrij schrijven, deel 34


Even een kort vrij schrijven, want ik kan helaas weer niet lang naar mijn laptop kijken. Gisteren avond weer een migraine aura gehad, niet zo heftig als de laatste, maar toch...................


Ik had beloofd wat te laten weten na het gesprek met de buren en daarom toch even dit berichtje. Het gesprek is boven verwachting heel goed verlopen. Ze waren erg onder de indruk van mijn actie met het geluid en waren bijna blij ermee.

Duidelijker had ik volgens hen het ook niet kunnen laten ervaren en ze hebben beloofd voortaan nooit meer zolaat muziek hard aan te hebben staan. Ze gaan zich houden aan mijn voorstel en uiterlijk 01.00 uur de muziek zachter zetten. Dus dat is gelukkig goed afgesproken, nu moet dit in de praktijk ook nog zo blijken natuurlijk!

Wat betreft de beveiligings camera's is het ook wel goed gegaan. Deze zijn door een erkend bedrijf opgehangen en mijn buren kunnen zelf totaal niets aan de instellingen wijzigen. Zo is de tuin camera (nog) niet actief en is het beeld van 1 van de 2 camera's die voor hangen nog op zijn kop.

In hun woonkamer hangt een soort maat computer beeldscherm/tv en daar zijn in vakken alle 3 de camera's zichtbaar (nu nog 2 natuurlijk). De camera's worden volgens de AVG richtlijnen door dat bedrijf afgesteld. Zo zijn er aan de voorkant ook geen kentekens zichtbaar en wordt alleen zijn directe voortuin gefilmd. Het bedrijf doet dit met een laptop en loggen dan in in het systeem van de buren dus. Ze komen volgende week terug om dat ene beeld rechtop te krijgen en de tuin camera nog te activeren en in te stellen dat uitsluitend hun tuin gefilmd wordt. Het bedrijf was nu in België bij Van der Valk hotels bezig en hadden pas volgende week tijd.

Blijkbaar is in het huis van de ouders van mijn buurman, tot 2 keer toe ingebroken en daarom wilde hij heel graag zijn huis goed beveiligd hebben. Begrijpelijk en als de camera's goed ingesteld staan, dan mogen we nogmaals komen kijken op het scherm hoe het eruit ziet.

We kijken dus terug op een fijn gesprek en ik hoop echt dat het hier bij gaat blijven. Het zijn leuke jonge mensen en natuurlijk mogen ze feesten, dat hoort erbij, maar dan wel rekening houden met je buren is onze gedachte. We gaan het allemaal merken en ik wil dus graag positief blijven, zeker na het prettige gesprek.


Nog even kort over mijn migraine aura. De huisarts had me liever vrijdag wel gezien en gaat haar assistente daar op aanspreken. Die had beter naar mijn signalen moeten luisteren, zeker het feit dat ik even niet uit mijn woorden kon komen. De huisarts was namelijk ook erg in dubio of ik wel of niet naar de neuroloog moest. De symptomen van een tia komen namelijk op sommige punten erg overeen met een migraine aura. Ik moet dus heel goed in de gaten houden hoe vaak ik dit nu ga krijgen en zodra ik meer symptomen krijg of heel veel aanvallen, dan moet ik direct haar bellen en krijg ik een doorverwijzing naar de neuroloog. Ik zit volgens haar in een lage risico groep, omdat ik niet rook en geen overgewicht heb. Ik ben van het woord "tia" toch wel geschrokken, maar wil het ook niet gaan laten overheersen. Dus ik ga niet ineens dingen laten. Doordat ik werkgerelateerd al de hele dag voor een computerscherm zit, wil ik het voorlopig in de avonduren wel wat minimaliseren. Ik was gisteren bij mijn bestie, toen ik de vlekken weer zag komen (dus geen laptop voor me) en ik werd ook misselijk, dus ben direct naar huis gegaan. Daar paracetamol en ibuprofen ingenomen en domperidon tegen de misselijkheid. Direct mijn bed opgezocht en is het verder rustig gebleven. Ik heb redelijk goed geslapen ook, dus ik hoop dat ik vandaag zonder problemen kan werken!


Mijn kort verhaal is toch langer geworden als gedacht, maar dan zijn jullie wel ineens op de hoogte en weten jullie ook waarom ik dus niet of later pas reageer. Het zit me niet echt mee de laatste tijd.............
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts