Vrij schrijven, deel 35


Vandaag had ik voor het eerst sinds hele lange tijd een echte vrije dag! Hoezo een echte vrije dag?

Zoals vele van jullie weten, ben ik elke 14 dagen op woensdag vrij. Verder werk ik fulltime. Ik denk dat ik dan ook niet de enige ben, die vaak zo'n vrije dag vol heeft staan met afspraken en diverse dingen die je die dag wilt doen. Het enige wat in mijn agenda stond vandaag, was een belafspraak met de huisarts over de uitslag van mijn bloed. Verder echt helemaal niks!

De uitslag van mijn bloed was nu eindelijk goed! Na denk ik nu wel een jaar steeds andere medicatie testen, is mijn cholesterol gehalte eindelijk weer gedaald en acceptabel. Als de huidige medicatie niet goed gewerkt zou hebben, zou ik overigens wel weer in aanmerking komen voor het dure Zocor. De zorgverzekeraar houd dit het liefst tegen en mag alleen op speciaal verzoek van de arts nog gebruikt worden. Dus ik ben wat dat betreft helemaal blij nu!

Vanmorgen de dag sportief begonnen en was ik al om 08.30 uur op de sportschool. Heerlijk weer 2 rondjes Milon cirkel gedaan en dat voelt altijd erg voldaan. Het zweet loopt over mijn rug, maar dat is goed haha. Vandaag had ik al weer les 5 in mijn 3e fase. Gelukkig gaat het sporten nog steeds goed. Houd mijn buik zich ook redelijk rustig en voel ik me er goed bij. Ik ga 2 tot 3 keer per week naar de sportschool en dat bevalt me prima.

Daarna thuis lekker gedouched en ik was net weer beneden, toen mijn bestie belde. Ze zit thuis met haar rug en had mijn hulp nodig. Tja, dan ben ik natuurlijk zo lief en ben samen met haar mee boodschappen gaan doen. Moest ik ook, want ik wilde vanavond eens iets lekkers op tafel zetten. Niet dat we anders niet lekker eten natuurlijk haha. 

Wat heb ik gemaakt?

Het heeft officieel geen naam. Ik ben wat gaan neuzen op het www en kwam een recept tegen van kip in de oven. De reacties gaven aan dat je zelf nog wat toe moest voegen, anders was de smaak te slapjes.

Ik heb dus mijn "keukenprincessen" skills laten werken en heb het volgende gemaakt:

Ingrediënten:

reepjes kipfilet, champignon, ui, knoflook, ei, boursin, tomaatblokjes en kruiden om de kipfilet op smaak te maken. Ik deed de kruiden in een beetje olie en heb de kipreepjes daarin gedaan en zo even laten staan. Ook deed ik hierbij de geperste knoflook.

De kruiden die ik gebruikt heb is Baharat en ik kan je zeggen dat het erg lekker ruikt als je hiermee gaat koken! 

Ik bakte de kipfilet en in een aparte pan bakte ik de champignons en ui. Dit deed ik later bij elkaar en voegde ik ook kort de tomaten blokjes toe.  Ik klopte de 2 eieren en deed daar de boursin doorheen. Ondertussen heb ik de oven voorverwarmt op 180 graden. Het kip mengsel deed ik in een ovenschaal en daar over heen schonk ik het ei met boursin mengsel. Dit deed ik 20 minuutjes in de oven. 

Als bijgerecht kookte ik zilvervlies rijst en maakte ik een frisse salade met een lekkere balsamico dressing. 

Of de smaken zouden combineren was een gok, maar ik kan jullie vertellen dat we heerlijk gesmuld hebben! Zelfs mijn dochter en schoonzoon vonden het erg lekker. Het is misschien geen culinair hoogstandje, maar ik ben normaal niet iemand die zomaar vanalles probeerd in de keuken. Toch was dit echt een succes en geeft me toch de moed om vaker wat te gaan proberen. 

Wat deed ik nog meer vandaag?

Eigenlijk gewoon wat kleine huishoudelijke dingen. De was gedaan, de strijk weg gewerkt en de stofzuiger er doorheen gehaald. Niet mega veel, maar toch voldoende voor een vrije dag. Een vrije dag die achteraf toch heel erg vol zat. 

Oh ja, ik heb ook nog mijn nagels opnieuw gedaan! Om de 2 à 3 weken is dat nodig, maar daar ga ik denk ik nog een apart blogje over maken. Ik heb in ieder geval al wel foto's gemaakt. Ja, ik had even een helder momentje hahaha.

Nu ga ik lekker tv kijken met mijn mannetje en morgen is het weer een gewone werkdag. Misschien kom ik straks nog eventjes online! 

Ik plaats normaal altijd de vrij schrijvens onder "persoonlijk kanaal", maar aangezien ik nu weet dat die niet getoond worden op de start pagina, heb ik gekozen voor "boeken & taal". Het is tenslotte een geschreven verhaal, alleen dan volledig autobiografisch! De gebruikte foto's zijn natuurlijk eigen foto's!