Vrij schrijven, deel 37


Even nog een late blog van mij, gewoon omdat ik even wat van me af moet schrijven.

Een blog die helaas nu niks vrolijks bevat, want helaas hangen er momenteel donkere wolken boven ons hoofd.........

Zat ik een aantal weken geleden even helemaal in de rats, toen ik voor extra onderzoek naar het ziekenhuis moest i.v.m. de mammografie die ik had laten maken, nu zit ik in de rats voor mijn allerliefste Peter........

Voor de eerste keer deed hij mee aan het bevolkingsonderzoek voor darmkanker. Totaal niet verwachtend dat hij een brief zou krijgen dat hij voor extra onderzoek naar het ziekenhuis zou moeten. Helaas is er bij hem bloed in de ontlasting gevonden. Hoeft nog niks ernstigs te betekenen, maar toch staat er dan ineens weer het woord kanker in een brief.........

Volgende week donderdag moeten we naar het ziekenhuis voor het intake gesprek en dan zullen we horen denk ik wanneer het darmonderzoek plaats gaat vinden. Helaas gaat het iets minder snel als destijds bij mijn mammografie. De uitslag krijg je met dit onderzoek ongeveer 2 weken later volgens het boekje. Tot die tijd heerst er toch wel weer wat spanning in huize Diaantje en staat onze wereld op zijn kop.

Er zit geen darmkanker in zijn familie, maar zijn vader is wel overleden aan kanker.

We gaan echt niet triest in een hoekje zitten, maar het is toch wel even een dingetje om mee om te moeten gaan. Ik heb leuke vooruitzichten voor volgende week, want ik ben dan een weekje vrij. Zo ga ik maandag en dinsdag naar onze Marie-José en vanaf vrijdag ga ik met mijn bestie een lang weekend naar Limburg. Twee dingen waar ik al heel lang naar uitkijk! Misschien juist nu wel goed dat dat gepland staat.

Ik ben een positief ingesteld persoontje en dat wil ik nu ook blijven, al is dat best moeilijk. Ik weet zelf ook hoe ik me toen voelde en zo voelt Peter zich nu ook. Hij doet nuchter, maar ik zag de blik in zijn ogen. Angst die er toch is........ We gaan door en wellicht is er niks aan de hand, maar dat weten we helaas pas over een paar weekjes zeker.

Ik hou jullie op de hoogte en zal mijn gevoelens met jullie blijven delen. Peter is mijn grote liefde en ik wil heel graag met hem oud worden. Daar ga ik me op focussen, want oud worden zonder hem is voor mij een ondenkbaar iets......