Vrij schrijven, deel 43


Zo, even tijd maken om weer eens een Diaantje update te plaatsen. Had ik vorig weekend al willen doen, want ik heb natuurlijk in mijn vrije week heel wat leuke dingen gedaan waarover ik zou kunnen schrijven. 

Zo ben ik maandag naar een vriendin geweest in Broekland, ook niet echt om de hoek. Dinsdag heb ik een super gave lederen jas kunnen scoren. Daar was ik al heel lang naar op zoek en eindelijk heb ik die nu. Helaas nog geen foto van gemaakt, maar komt misschien nog wel hahaha. Woensdag was een dag die stond in het teken van gezondheid, niet alleen voor mij, maar ook voor Joep mijn hond. Al vroeg bracht ik hem naar de dierenarts, want er zou bij hem tandsteen verwijderd worden en dat moet altijd onder narcose. Helaas bleek hij toch ook een paar slechte tandjes te hebben en die hebben ze meteen verwijderd. Inmiddels een Joep met een "fietsenrekje" en hij heeft er niet veel weet van gehad, want hij eet alles gewoon. Hij was wel zielig die dag hahaha. Ik mocht bij hem blijven terwijl hij onder narcose ging en dat was toch wel heel apart. Terwijl hij dus in de goede handen van de dierenarts was, bracht ik een bezoekje aan mijn osteopaat. Zo blij dat ik destijds de stap heb durven maken om geen operatie meer aan te gaan, maar dit een kans te geven. Leven met nauwelijks pijn en alles weer kunnen doen is zoveel waard! 

Donderdag was echt een geweldige dag, want dat was de dag dat ik met mijn dochter naar The Lion King ben geweest.

Beetje "foute" dag uitgekozen, want op Hemelvaart is heel Nederland vrij en gaat dan een dagje naar Scheveningen..... dus het was best druk!

We hebben overdag heerlijk aan zee doorgebracht en daar ook lekker gegeten. De show was echt adembenemend. Wij hadden een loge plaats en wat wij niet wisten, is dat de show eigenlijk daar begint. Kort voor de voorstelling werd ons gevraagd geen spullen op de grond te zetten, omdat daar dus een acteur zou komen. Best gaaf dus! Dan wordt het donker en wij maar wachten tot er iemand zou komen. De acteur komt de loge dan in, zet zich in de "start" positie en op het moment dat je het totaal niet verwacht, komt er ineens een geluid uit die man. We schrokken ons rot hahaha.

Het verhaal kent iedereen wel, maar de kostuums en hoe alles gedaan werd, was echt geweldig! We hadden dus een top Hemelvaartsdag.

Vrijdag was een beetje een chill dag. Gewoon lekker thuis wat gerommeld en 's avonds met mijn bestie het terras in Rosmalen opgezocht. Heerlijk even een girls night out! Nouja, we hebben bij 2 mannen, die we een beetje kende, de hele avond mee aan het tafeltje gezeten. Was super gezellig en later kwam een buurman ook nog langs daar en die is later met ons mee naar huis gewandeld. Tja, we moesten toch alle 3 naar dezelfde straat. En toen was daar dan eindelijk zaterdag! Want naar die dag kijken mijn dochter en ik elk jaar weer naar uit. Ons jaarlijkse uitje naar de Toppers! Ik zal hieronder een greep uit mijn foto's laten zien. Ik ben geen topfotograaf en het valt niet mee om van boven uit de zaal goede foto's te maken met al die lichteffecten. Dus ik heb ook wat foto's gemaakt van de beeldschermen die overal ophangen. Ik zal bij een aantal foto's wat vertellen. Echter de sfeer kun je niet juist omschrijven, want dat moet je meegemaakt hebben. Al leek dit jaar vooral Snollebollekes toch wel de hoofd artiest te zijn. Heel slim gekozen ook, dat hij pas aan het einde van de avond op kwam. 

Hier moest de show nog beginnen, maar geeft een indruk van de zaal. De middelste ring nog niet goed gevuld, die zou later behoorlijk wit worden. De bovenste ring was rood, daar zat ik ook en de vloer was in het blauw. Elk jaar een "dresscode" en dat was dit jaar  rood-wit-blauw met een touch of gold, maar buiten mijn trouwring, had ik geen goud hahaha. 

Altijd weer een verrassing hoe de Toppers op gaan komen. Hier nog verstopt onder een groot zwart doek. 

Na het aftellen van de laatste 10 seconden, ook een traditie, kwamen ze tevoorschijn. Alle 4 in een gouden glitterpak.

Daarna startte het Nederlandse volkslied en het is dan toch best gaaf om te zien hoe de hele zaal ook gaat staan en uit volle borst mee zingt.

Even iets dichterbij, want hier kwamen ze net voorbij het stuk waar wij zaten en kon ik toch behoorlijk inzoomen. 

De eerste gast arties was de winnaar van The Voice Senior en dat was Jimi Bellmartin. 

Replay kwam ook en Jimi Bellmartin zong ook met hen samen. Was echt gaaf. 

Wie kent deze dames nu niet? The Weather Girls met het bekende nummer "It's raining men". 

Het was een heel spektakel, maar ze zongen ook echt maar 1 nummer. 

Toen volgde 4 "gouden ouden" en de eerste was George Baker. Ze kwamen 1 voor 1, maar zongen later ook met z'n vieren. 

Gerard Cox was ook van de partij en toch best knap, want hij is tenslotte niet meer 1 van de jongste. 

Jacques Herb deed ook mee en hij zong ook het nummer "Manuela". 

Dennie Christian was er ook en tja, het nummer Marsupulami met de heerlijke tekst erin van Hoeba hoeba hoeba hop hop hop. Hij is wel erg dik geworden overigens....... 

De Toppers traden natuurlijk zelf ook steeds tussendoor op en hadden steeds een ander pak aan. Dit was een beetje in country stijl. 

Tijd voor "sex on the beach" met T-Spoon. Al is deze foto van het andere nummer wat ze zongen. Heerlijk al die 80's nummers. 

Tijdens een medley van André Hazes, kwam deze man in beeld. Geweldig, want dit was gewoon 1 van de gasten die dus wel goed gespot was door de camera. Hij beleefde alle nummers intens mee. 

O'G3NE gaf ook een spetterend optreden. Wat hebben die dames toch een geweldige stem. Niet speciaal mijn soort muziek, maar toch heel mooi!

Dan komt uit het niets ineens een hele groep dansers op het podium en komt "Freddie Mercury" vanuit het podium omhoog. De hele zaal klapte mee in het ritme van "We will rock you" en dat was erg indrukwekkend en gaaf. Een heel goed optreden van Jan Smit, die ik eigenlijk verschrikkelijk vind! 

En dan om 23.15 uur ongeveer is het eindelijk tijd voor Snollebollekes. Viel niet mee om goede foto's te maken, want die man staat nauwelijks stil op het podium. 

Heel eventjes toch stil in beeld en zo geweldig hoe 1 man een hele zaal in beweging krijgt. De vloer en volledige balkon ging van links naar rechts. 

Tijdens het "springen nondeju" voelde je gewoon alles trillen. Niet gek een volle Arena die uit zijn dak gaat hahaha. Ik kijk nu nog meer uit naar het concert van Snollebollekes waar ik volgend jaar maart heen ga. 

Mocht je het willen zien, hieronder het volledige optreden bij de Toppers van Snollebollekes. Het derde nummer is "van links naar rechts" en je ziet dus echt de hele zaal bewegen van links naar rechts. Wat een feest was dat! 

Dit was dan mijn week je vrij en inmiddels zijn we dus al weer een hele week verder en heb ik dus ook alweer 5 dagen gewerkt. Nu genieten van het weekend en we gaan zo weer naar België. Ik ga de dagen aftellen tot volgende week vrijdag, want dan hebben we eindelijk zomer vakantie. Nu nog hopen dat de zomer er dan ook echt is, want de voorspelling is nog niet echt geweldig. Zal een hele andere zomer worden als vorig jaar. We kunnen er ook niks aan veranderen, dus we gaan op een andere manier dan wel genieten hoor. 

Fijn weekend allemaal en ik kom straks in de auto nog wel even online om te reageren. Moet ook af en toe iets doen om bij te blijven hahaha. Wel even wennen overigens aan de nieuwe lay-out weer van Yoors. Altijd een verrassing als je even wat minder vaak online bent. Ach het is me gelukt een blog te plaatsen, best stoer toch ;) 

Liefs Diaantje