Vrij schrijven, deel 6


Zomaar een dag! Een dag die nog goed moet beginnen, maar waar ik toch al vroeg mijn gedachten even vrij laat.

Vandaag is de dag dat mijn hele lieve, gekke moedertje 77 jaar mag worden! Ontzettend dankbaar dat ik haar nog steeds in mijn leven mag hebben. Al op haar 41e een eerste open hart operatie en daar is het niet bij gebleven. Dus ja, ik ben dankbaar dat zij er nog is en iedereen die mijn moeder kent en wel eens gezien heeft, gelooft direct dat ze nog lang niet klaar is op deze wereld.

Ze is een vrouw die nog geniet van het leven. Samen met mijn vader regelmatig nog leuke dingen onderneemt en altijd klaar staat voor anderen. Natuurlijk gaat dit niet meer zo soepel als voorheen, want ook bij haar beginnen de jaartjes te tellen. Toch zal ze nooit iets laten merken. Haar pijntjes veegt ze onder het “kleed”.

Ook een dag dat ik vandaag zelf een trotse moeder zal zijn. Tenminste dat denk ik nu. Ik mag vandaag, samen met mijn schoonzoon een middag meedraaien op de school van mijn dochter. We mogen een middagje verloskunde leren! Hoe leuk is dat? We weten dat het onderwerp “baring aav”  (achterhoofdsligging) zal zijn. De meest normale manier van het geboren worden van een baby en dat is met het neusje naar beneden. Als de moeder tenminste bevalt vanuit liggende positie. Dit heb ik even gegoogled hahaha. 

Eventjes proeven hoe mijn dochter één van de prachtigste beroepen van de wereld aan het leren is. Ze heeft inmiddels ook al een aantal baby’s tijdens haar stages op de wereld mogen helpen en dat is zo mooi. Hier volgt natuurlijk een leuk verslag van en ik weet niet of ik foto’s mag maken. Ik ga het natuurlijk wel proberen!

Dus een dag die begint met een zonnetje en waarschijnlijk ook zal eindigen daarmee. Ik ga om 10.00 uur mijn schoonzoon ophalen. Hij is onlangs aan zijn knie geopereerd, dus kan nog niet zelf autorijden. Vanmiddag dus samen in de schoolbanken op de Academie voor Verloskunde in Maastricht en het lijkt me echt geweldig leuk! Deze mama is zo ontzettend trots op haar meissie!

Gewoon wat mijmeringen in 10 minuutjes vrij schrijven, maar wat een heerlijke mijmeringen.

Ik wens jullie allen een fijne dag. Geniet van het zonnetje en geniet van het leven!

Deze foto is gemaakt eind maart tijdens een verjaardagsfeest van een broer van mij.

Zo leuk al die emoticon dingetjes op een stokje. Mijn moeder wilde eerst niet, maar uiteindelijk zag ze er ook de lol van in en hebben we toch wel leuke foto's kunnen maken haha.

Ze mag van mij met recht dit kroontje dragen, want ze is absoluut mijn "koningin" en ik draag haar op handen!

Ik hou van dit lieve gekke mens! 

Vrij schrijven is naar een idee van Wakeupkitty en je schrijft dan 10 minuten alles op wat in je gedachten komt!