Vrij schrijven, deel 48


#vrijschrijven  

Vandaag weer een #vrijschrijven van mijn kant, gewoon om even vanalles van me af te schrijven en met jullie te delen.

Het zijn rare tijden voor iedereen nu en we proberen er allemaal het beste van te maken. We houden allemaal zoveel mogelijk netjes de 1,5 meter afstand en volgen de regels die het RIVM ons geeft. Zo ook op mijn werk. In de mondzorg is het momenteel nog heel onzeker, want daar is, hoe vreemd ook, geen duidelijkheid over. Je zou zeggen dat zeker mondzorg onder een contactberoep valt, maar blijkbaar is dat niet zo. Op dit moment wordt er druk overlegd hoe de mondzorg toch een soort doorgang kan vinden. Tot op heden zijn alle praktijken, zover ik weet, gesloten voor reguliere hulp en worden er uitsluitend pijnklachten behandeld. Toch moeten we niet vergeten dat van alle behandelafspraken, die nu door het Corona tijdperk geannuleerd worden, uiteindelijk pijnklachten zouden kunnen worden. Daarom worden er dus nu oplossingen gezocht om toch in ieder geval dit soort behandelingen wel te kunnen doen. Bij ons op het werk zijn inmiddels wat aanpassingen gedaan. Zo is er bij de balie een spat/kuch scherm geplaatst, liggen er op de vloer stickers met duidelijke routes en 1,5 meter afstand houden afbeeldingen. De wachtkamer is dusdanig ingedeeld, zodat ook daar die 1,5 meter afstand bewaard kan blijven.

vrijschrijven
vrijschrijven
vrijschrijven
vrijschrijven
vrijschrijven
vrijschrijven

Hierboven een impressie hoe het er bij ons nu uitziet. Nu nog wachten of en wanneer we dus weer patiënten mogen/kunnen ontvangen. Het blijft lastig en dubbel. Ook voor de ouders, want er mag niet meer als 1 ouder met 1 kind komen, dus geen hele gezinnen. (Ik werk in een kinder tandartspraktijk) Alleen op die manier kunnen we de 1,5 meter regel waarborgen en ook geen afspraken voor alle 5 de behandelstoelen die onze locatie heeft. Ik zal blij zijn als we weer "normaal" aan de slag kunnen, al krijg ik nu bij wijze van spreken al nachtmerries als ik er aan denk dat we de inmiddels nu bijna 10.000 geannuleerde afspraken (over alle locaties) weer in moeten/mogen gaan plannen.....

Ook minder goed nieuws, want helaas is de moeder van mijn bestie ernstig ziek kan ik elk moment het bericht krijgen dat ze is overleden. Ze is wel een vechtertje, want ze geeft zich niet zomaar gewonnen. Ze verblijft in een verpleegtehuis en op de afdeling waar zij woont is het corona virus bij 2 bewoners vastgesteld. Aanvankelijk werd gedacht, gezien de symptonen, dat zij het virus ook had. Ze hebben haar niet getest, want dat leek niet nodig...... ze denken dat haar lichaam het langzaam aan het opgeven is. Op de kleine afdeling, waar 7 bewoners verblijven, zijn er helaas op dit moment al 4 overleden, al dan niet aan het corona virus. Ik ben dus in mijn gedachten veel daarbij en probeer mijn bestie zo goed mogelijk te steunen. Het idee dat je afscheid moeten nemen van iemand, die ik niet meer kan bezoeken nu, voelt heel raar. Tot op heden las je dit bij andere en kon je alleen proberen je dit voor te stellen. Nu het zo dichtbij komt, voelt dat ineens heel anders......

Gelukkig doe ik ook nog wel leuke dingen thuis hoor 😉want ik ben begonnen aan een nieuwe Diamond Painting. Het wordt er 1 die ik kado ga geven aan mijn bestie. Het is een afbeelding van 2 vriendinnen op het strand met een glas wijn in hun hand, iets wat we samen graag doen. Ik hoop ook zo dat ons geplande lange weekend weg naar Texel met Pinksteren door kan gaan, maar dat is nu helaas onzeker.

Daarnaast geniet ik weer van de jacuzzi. Helaas had onze vorige de verhuizing niet overleefd, want op het moment dat wij hem wilde vullen met water, bleek hij lek te zijn. We konden het lek echter niet vinden, maar gelukkig paste in ons budget een nieuwe. Ik kan daar heerlijk in ontspannen, dus dit was voor mij/ons nu een uitgave die we ons wilde veroorloven.

vrijschrijven

Dit is nu onze nieuwe jacuzzi en die heeft best wel een mooie uitstraling. Het is een soort grey wash hout look en hij staat prachtig onder de overkapping in onze tuin.

Hij is wat luxer en heeft zelfs een lichtje in het water. Nu niet zichtbaar op de foto, want dat is met daglicht niet zo duidelijk te zien. Hij kan op 1 kleur ingesteld worden, maar hij kan ook steeds van kleur verwisselen. Best wel een mooi effect hahaha.

Ook wat aankleding gedaan en de tuinposters opgehangen die in onze vorige tuin ook hingen. De schelpen moet ik nog wat uithangen, nu hangt hij nog recht naar beneden. Op de foto te zien naast de poster met zonnebloemen.

Het is heerlijk vertoeven in een bad met bubbels die constant 38 graden is. We hebben nu wel een ligbad binnen, maar die koelt natuurlijk wel af en moet je anders steeds warm bijvullen.

Gewoon genieten dat we ons deze luxe kunnen veroorloven, maar gezien alle trubbels nu, mag dat best 😉

Ook geniet ik nu wat meer van het lezen van een boek in de tuin. Ik heb 2 boeken die ik graag wilde lezen, beide van Yoors leden. De ene is van Hans van Gemert "de wonderballetjes"en de andere van Angelina Fenn "ontsnapt aan de dood". Tja, je moet nu van de nood een deugd maken zeggen ze dan, dus dat doe ik dan maar.

Ik ben nu vrij t/m volgende week woensdag, dus een heerlijk lang paasweekend! Al had ik me die wel iets anders voorgesteld, maar het is wat het is. We maken er het beste van. Ook de BBQ heeft hier al aan gestaan en ik hoop dat het weer het dit weekend toch ook toe laat. De voorspellingen zijn wat slechter, maar ach, we zien wel.

Gisteren genoten van een aangepaste versie van The Passion, iets wat ik jaarlijks kijk. Niet omdat ik super gelovig ben, maar het verhaal en de mooie teksten spreken mij wel enorm aan. Het geeft ons hoop en dat hebben we nu allemaal wat extra nodig. Een speciale 10e editie nu dus, met de mooiste nummers uit 9 jaar The Passion en ik durf best te zeggen dat de tranen weer rijkelijk over mijn wangen stroomden. Dat mag ook, want emoties moet je niet inhouden, die moet je vooral er laten zijn als dat nodig is.

Voor nu was dit wat ik met jullie wilde delen en wil ik jullie hele fijne paasdagen wensen, met heel veel liefde en gezondheid. Zorg goed voor elkaar, want samen staan we sterk. Niet alleen nu tijdens deze rare en moeilijke corona tijd, maar altijd!

Heel veel liefs van mij xxx