Vrij schrijven deel 49


#vrijschrijven 

Al even ben ik wat stilletjes hier en dat mag ook gelukkig wel, daarom even een #vrijschrijven om te laten weten hoe het met me gaat.

Zoals ik in mijn vorige #vrijschrijven vertelde, ging het heel slecht met de moeder van mijn bestie. Op 16 april is ze helaas overleden en heb ik met mijn bestie heel veel tijd doorgebracht. Veel gepraat, gehuild, herinneringen opgehaald en ondersteund met regelen van de uitvaart waar het nodig was. Ik mocht ook bij de uitvaart zijn en daar was ik blij om. Op 23 april hebben we afscheid genomen en wat was het een mooie zonnige dag. Een uitvaart in de regen maakt het nog triester dan het al is. Toch was het een mooie uitvaart en hebben we met een heel klein gezelschap definitief afscheid genomen.

vrijschrijven

Ik schreef ook dat ik met een #diamondpainting bezig was voor mijn bestie en met trots kan ik hem nu aan jullie laten zien. De afglopen weken heb ik (helaas) tijd genoeg gehad om hier aan te werken en vanavond ga ik hem aan haar geven.

Lekker ook vaak buiten gedaan in het zonnetje of onder de parasol, want moet ook wel leuk blijven hahaha.

De tekst erboven zit niet origineel in het patroon, dat heb ik er zelf opgemaakt. De tekening symboliseert onze vriendschap al zie ik ons absoluut niet als dikke dames, zeker mijn bestie niet!

We gaan graag samen naar zee en drinken ook lekker een wijntje. Geen rode wijn, maar was bang dat als ik die kleur aan zou passen hij niet goed tot zijn recht zou komen. Nu is het duidelijk een glas wijn 😉 Hoop dat ze hem mooi vind, maar daar twijfel ik eigenlijk niet aan hahaha.

Inmiddels zijn we in onze kinder tandartspraktijk ook weer volledig aan het werk gegaan. Het is alleen ontzettend druk nu, want de agenda's moeten aangepast worden. Zo moet er na elke patiënt 10 minuten vrij gepland worden, want er moet nu veel meer gereinigd worden als anders zoals bijvoorbeeld de stoel waarop de moeder/vader heeft gezeten. Het is dus een heel gepuzzel om dat te doen en daarnaast moeten we dus ook nog eens proberen alle afspraken die de afgelopen 6 weken geannuleerd zijn, weer in te plannen. De eerste week zit er nu op en ik kan wel zeggen dat ik kapot ben. Wat een klus is dat...... We moeten namelijk ook alle ouders bellen om een zogeheten triage af te nemen. Corona gerelateerde vragen, want die bepalen of het kind met ouder mag komen. Het kan namelijk ook zo zijn dat we de afspraak uit voorzorg een paar weken verzetten. Bijvoorbeeld als het kind, de ouder of broertje/zusje hoest of ziek is. Better safe than sorry! Hieronder zie je een kort filmpje over onze praktijk hoe het nu gaat. Ik was die dag er niet, anders had je mij achter de balie zien zitten in plaats van nu mijn collega 😉

https://youtu.be/wTxAZkmme_k 

Gelukkig is het nu weekend en kan ik even bijkomen. Elke dag ben ik thuis gekomen met flinke hoofdpijn en heb gisteren avond dus ook heel bewust een jacuzzi avondje gepland. Helemaal alleen een uurtje in de bubbels om even te ontspannen. Werkt bij mij erg goed! Er werd aan ons ook gevraagd extra te werken, maar na de ervaring van deze week heb ik toch heel eerlijk aangegeven dat ik mijn 2 wekelijkse vrije woensdag heel graag wil behouden. Gelukkig had onze praktijkmanager er begrip voor. Aan de andere kant kunnen ze je het ook niet verplichten. We komen er wel, al zal het nog een hele tijd duren voor alles weer "normaal" is en we weten eigenlijk wel zeker dat we ook niet alle controles in kunnen gaan halen. De behandelingen hebben nu natuurlijk ook voorrang.

Diaantje is dus drukjes met van alles en nog wat en wil nu toch ook weer wat meer proberen online op Yoors te zijn. Het zal wellicht niet dagelijks zijn, maar ik ga mijn best doen. Het is en blijft een rare (nare) tijd die we met zijn allen nu doormaken. Het #coronavirus heeft ons allemaal nog in de greep en dat zal ook nog een tijd duren. Vraag me zelfs af of we er ooit echt helemaal vanaf gaan komen....... Het is zeker merkbaar dat een aantal mensen de regels laten verslappen en dat is niet goed! Alleen samen kunnen we dit doen en dat is tenslotte wat we ook het liefst weer willen doen, samen zijn. We missen allemaal mensen die we nu niet "mogen" bezoeken. Voornamelijk ouderen en wat missen we die toch verschrikkelijk en zij ons natuurlijk.

Voor nu even deze update van mij en ik ga jullie hoop ik weer vaker zien/lezen. Heel fijn weekend allemaal en ik hoop toch ook dat de zon weer wat warmer gaat worden 😉 De regen is hard nodig voor de natuur, maar ik kan niet wachten tot ik weer lekker in mijn tuintje kan gaan genieten.

Liefs Diaantje xxx