Wat is Symbaloo?

Wat is Symbaloo?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zoals eerder beloofd, hierbij een uitleg over Symbaloo.

Wat is Symbaloo?

Symbaloo is simpel uitgelegd een persoonlijke startpagina. Een online startpagina die je zelf helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Doordat het een startpagina is waar je op inlogt, kun je op elke pc altijd jouw websites en/of favoriete pagina's openen. Ik surf dus altijd via Symbaloo over het WWW en als je bij een blog ziet dat hij bekeken is via Symbaloo, dan zou het dus zomaar kunnen zijn dat ik dat was. Ik weet niet of er meerdere Symbaloo gebruikers zijn op Yoors, dus het zou ook zomaar een ander kunnen zijn.

Aan de hand van foto's en een youtube filmpje zal ik proberen te laten zien wat Symbaloo precies is en wat je er mee kunt doen. Er zijn nog veel meer opties, maar ik laat de beginselen zien. Ook ik heb het spelenderwijs ontdekt en dat kunnen jullie daarom ook het beste zelf doen. 

Hoe ziet Symbaloo eruit?

Hieronder een afbeelding van een "testpagina"die ik speciaal voor deze uitleg gemaakt heb. Zoals je ziet heb ik ook diverse tabbladen. Die kun je oneindig maken en per pagina anders instellen. Dat leg ik hieronder verder uit. 

Ter aanvulling, Symbaloo is ook als app te downloaden in de playstore, dus ook op je mobiel heb je altijd je favoriete websites bij de hand! 

Zoals je hieronder ziet, is een dit nog een vrij "kale" pagina. Alle vakjes zijn nog leeg. Als je op een blanco vakje klikt, komt het linker menu tevoorschijn. Hier kun je kiezen uit 3 opties. Ik kies zelf voor de bovenste. Dit omdat ik vaak de website of pagina die ik op wil slaan al open heb staan. 

Ik ga hieronder laten zien dat ik de website van Yoors ga toevoegen. Nadat je optie 1 gekozen hebt, kun je in het vakje "wat is het webadres" je link plakken. Die moet je natuurlijk eerst wel kopieëren. 

Hier zie je dat ik alle gegevens heb ingevuld. Door het vakje "toon tekst" aan te vinken, kun je zelf bepalen of er wel of niet tekst zichtbaar is op het blokje. Je ziet de tekst die je in het vakje "naam op het blokje" hebt ingevuld. Dit is een optie en dus niet persé nodig. 

Nadat je op opslaan gedrukt hebt (helaas niet zichtbaar op bovenstaande foto, maar dat staat onderaan in het linkermenu) kun je een blokje altijd nog aanpassen. Hij koos nu zelf een afbeelding, maar ik wil liever alleen het woord YOORS in het blokje. Ik heb een afbeelding op mijn laptop opgeslagen met het woord YOORS. Door op een bestaand blokje met je muis rechts te klikken, opent een nieuw menu. Hier kun je kiezen uit 5 opties. Het spreekt voor zich waar welke optie voor dient. 

Door op het woord "instellingen" bovenaan in de zwarte balk te klikken, kun je de pagina bewerken. Eén van die opties die dan zichtbaar is, is de optie achtergrond wijzigen. Je kunt dan kiezen uit een aantal afbeeldingen van Symbaloo zelf of een eigen foto uploaden. Ik laat hier nu zien dat ik er een foto van zee uit de collectie van Symbaloo heb geplaatst. Vergeet ook hier niet als je klaar bent om op opslaan te klikken. Ook in het linkermenu onderaan. (niet zichtbaar op de foto)

Ook is er een menu beschikbaar waar je al je zelfgemaakte pagina's onder elkaar ziet. Hiervoor klik je op de 3 streepjes links boven naast het huisje. 

Hier kun je zien hoe dat menu er dan uitziet. Dit is een deel van mijn menu. De pagina's met een slotje ervoor, zijn vaste pagina's van Symbaloo en kun je niet verwijderen. Ik heb zelf mijn meest gebruikte pagina's in de grijze balk staan. Helemaal rechts zie je nu ook "test pagina" staan. Dat is de huidige pagina waar ik deze uitleg mee maak. Ik hou sommige blokjes graag voor mijzelf hahaha. Door rechts op het + teken te klikken naast mijn tabblad van "testpagina", kun je zelf nieuwe pagina's toevoegen. 

Hieronder zie je hoe dan een pagina eruit kan zien. Voor de duidelijkheid heb ik er 3 blokjes geplaatst. Een blokje naar YOORS, een blokje naar de tips van Ingrid en een blokje naar mijn website. Je kunt alle blokjes vullen en de pagina kan ook nog iets uitgebreid worden via het menu instellingen. Dit wijst voor zich en ik laat jullie daar dan ook graag zelf mee spelen en alles ontdekken. 

Dit was mijn uitleg over Symbaloo. Ik hoop dat het duidelijk genoeg is zo, maar mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik die graag natuurlijk. Om een pagina te maken ga je naar www.symbaloo.com Maak een account en ga ontdekken. Hieronder nog een kort youtube filmpje, die ook laat zien dat je blokjes kunt verschuiven. 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (23 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Inderdaad valt me op dat bij veel blogs 1x Symbaloo wordt vermeldt. Dat ben jij dus, haha!
Hier moet ik eens rustig voor gaan zitten...
Dank voor de info!
| 19:19 |
Yep, that's me............... dat vermoed ik wel tenminste. Er heeft ook iemand hier gereageerd die ook Symbaloo heeft, maar weet niet of zij jou volgt. Het meest waarschijnlijke is denk ik wel, dat ik het was 😉
| 06:42 |
Denk ik ook Diaantje, haha! 😉
| 14:47 |
Bedankt voor de interessante uitleg
| 14:06 |
Heel graag gedaan! 
| 20:53 |
Ik had er nog nooit van gehoord. Weer iets bijgeleerd!
| 12:55 |
Nooit te oud om te leren haha
| 20:53 |
Die kende ik nog niet. Bedankt voor de uitleg 
| 21:44 |
Graag gedaan 😄
| 22:03 |
Handig systeem om je favorieten bij te houden. Ik doe zoiets ook alleen dan rechtstreeks in mijn browser.
| 21:12 |
Ja, dit werkt voor mij heel goed. Ook visueel met een afbeelding erbij, dan weet je soms direct welke website het is. Bewaard erg makkelijk. 
| 21:31 |
Voor mij ook. Heb ze snel allemaal die ik dagelijks meerdere keren kijk.
| 22:24 |
Ik heb al jaaaaren een Symbaloo pagina ;-)  Zelfs meer dan een. 
Ik vind het ideaal - alle favorieten op een tabblad bij elkaar, en overal bereikbaar.
Je kunt zelfs pagina's delen met anderen als je dat zou willen.
| 17:25 |
Precies, ik ben ook al jaren een echte Symbaloo gebruiker. Blijkbaar waren er toch een hoop die het niet kende, vandaar deze uitleg. 
| 17:55 |
Ik vroeg me al af wat die symbaloo views waren. Heel handig om te weten!
| 12:59 |
Dat waren dus views van iemand die via Symbaloo kijkt haha. Mysterie opgelost! 
| 17:56 |
Super artikel dit he?
| 18:30 |
Echt wel hahaha, maar ik kan niet meer incognito komen gluren haha
| 18:39 |
Tja :D
| 18:54 |
Slaat m even op voor later :-)
| 11:28 |
Helemaal goed 👍
| 17:56 |
Nooit van gehoord maar ik ga me er in verdiepen
| 11:22 |
Eens moet de eerste keer zijn, ik gebruik het al jaren en is echt heel erg fijn. 
| 17:56 |
Wat handig! Een mooi geschreven en gedetailleerd blog, het lijkt me erg handig en ga zeker even een kijkje nemen. 
| 11:15 |
Dank je wel voor het compliment en zeker de moeite waard om te proberen. 
| 17:57 |
Wat een uitgebreid en gedetailleerd blog. Knap gedaan!
| 10:52 |
Dank je wel en heel graag gedaan natuurlijk! 
| 17:57 |
Oké, eerst een acroteleuton, een creatieve bijdrage voor Ingrid, een muziek stukje voor Hans en dan Symbaloo. Vandaag even niets, nu spelen hier de liefste meisjes van deze oma.
| 09:25 |
Dat laatste is natuurlijk veel leuker als als dat andere haha. Heel veel plezier! 
| 17:58 |
Nog nooit van gehoord. Wie weet komt dat ooit nog eens.
| 08:58 |
Wie weet, ik vind het erg handig. 
| 09:03 |
Ook voor op de telefoon? Ik bewaar het even
| 09:03 |
Ja, die staat als App in de playstore! 
| 09:05 |
Ga ik die eerst downloaden.. dan thee en iets met "muziek" voor de schrijfuitdaging van mei
| 09:07 |
Super goed en ik ga aan deze maanduitdaging ook mee doen. Deze moet me lukken! 
| 09:08 |
Schrijf ze en tot later/fijne dag
| 09:11 |
Ik heb me aangemeld bij symbaloo, nou nog de tijd vinden om hem te vullen. Want ik vind het wel verrektes handig. Bedankt voor je uitleg. 
| 08:28 |
Hahaha, helemaal goed! Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het vanzelf en ze hebben ook een helpdesk eventueel. Komt vast goed! 
| 08:44 |
Komt zeker goed! Dank voor het aanbod. 
| 08:47 |
Zit een beetje krap in de tijd, later nog eens goed doorlezen klinkt wel interessant!
| 07:20 |
Het loopt niet weg en bij deze nog eens extra, van harte proficiat met je verjaardag xxx
| 07:21 |
Dank je wel!!
| 07:24 |
Interessant blog,  duidelijke uitleg! 
| 06:33 |
Dank je wel en graag gedaan! 
| 06:37 |
Kijk weer wat geleerd. Dat ziet er inderdaad heel handig uit. 
| 01:34 |
Dat is het ook hahaha. Je kunt het altijd proberen natuurlijk en bevalt het niet, dan doe je er niks mee 😉 Vooral ook fijn dat je zelf ook de afbeelding van de blokjes aan kunt passen. Je ziet dan direct welke website het is,zonder dat je in mapjes hoeft te zoeken. 
| 06:19 |
Uitgebreide, leerzame uitleg.
| 01:27 |
Dank je wel, ik heb getracht de basis dingen uit te leggen. Normaal zou ik dit met kleine foto's doen, maar dat was erg onduidelijk. 
| 06:18 |
Mooie uitleg. Ik werk zelf veel met bladwijzers in de browser. Maar met Symbaloo ziet het er natuurlijk wel vrolijker uit :-)
| 00:11 |
Ja en zo overzichtelijk, per categorie kun je alles indelen. Ieder zo zijn favoriet en dit is de mijne hahaha
| 00:15 |
Maak al een aantal jaar gebruik van Symbaloo, er is ook een pro versie 😊
| 23:36 |
Klopt, er is een pro versie, maar voor mij is deze voldoende. Ik kan niet zeggen dat ik iets mis😉
| 23:46 |
voor ons is dit zeker voldoende, gebruik het zelf omdat het makkelijk is.... 😊
| 00:01 |
Dat is het ook, gebruik het zelf al jaren! 
| 00:12 |
net zoals ik dan, ook al jaren.... 😄😄
| 00:13 |
Goh, wat een hoop overeenkomsten haha 
| 00:14 |
lol..... 😜😜😜 hahahaha
| 00:17 |
En dan ben ik ook nog eens met een Belg getrouwd 😉 
| 00:21 |
ja, had het gelezen ergens.... dus Belgen zijn je bekend 😉 alhoewel, mijn roots liggen ergens in Zeeland
| 00:27 |
Stamboom zegt dat ik Belgische roots heb haha, maar buiten mijn mannetje verder geen echte binding mee. Het taaltje is wel heel gaaf. Maakt ook niet uit, ik ben blij dat ik hem ontmoet heb. Er ging letterlijk een hele nieuwe wereld voor me open 😉 Op heel veel vlakken! 
| 00:30 |
Leuk te vernemen dat een Belg je een nieuwe wereld heeft leren kennen....
| 00:32 |
Dus jij bent de schuldige! 😄
| 22:52 |
YEP!!! Ikke was dat hahaha en nu dus mijn grote geheim onthuld 😉 
| 22:55 |
😂
| 09:14 |
Niet verder vertellen hè 😉
| 09:20 |
😜
| 10:34 |
Helder nu met deze extra uitleg nav prikbordje
| 22:39 |
Graag gedaan, belofte maakt schuld 😉
| 22:41 |
je blog gelinkt in mijn vraag
| 22:56 |
Ah top! Dank je wel 👍
| 23:01 |
Fantastische uitleg en leuk dat er een link naar mijn uitleg op jouw Symbaloo bord staat.
(Al had je me dat al verteld toen je hier was. Ik heb het nog altijd niet uitgeprobeerd.)
| 22:19 |
Natuurlijk mag die link niet ontbreken, hij staat ook op mijn persoonlijke Yoors pagina natuurlijk haha. Dit is een voorbeeld/testpagina. Zodra je je een keertje verveeld (stel je voor 😜) ga je het maar eens ontdekken hahaha. 
| 22:22 |
LOL! Wat is dat?
Ik voel een blogje komen... "Wat is vervelen" hahaha.
| 22:24 |
😂😂😂😂😂
| 22:32 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen