×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
We gaan verder........

We gaan verder........


Vandaag mocht ik weer voor een consult naar het Pantein ziekenhuis in Boxmeer. Het ziekenhuis waar ik in oktober 2016 eindelijk verlost werd van die helse ACNES...........

Helaas kwam ACNES dit jaar terug in mijn leven en zit ik weer in het behandel cirquit. Ik heb op 26 oktober een proef pijnblokkade gehad op de ACNES plek in mijn buik. Als deze zou helpen of gedeeltelijk zou helpen, zouden we verder gaan kijken voor een nieuwe plan de campagne.

In het verleden al 3 operaties hieraan gehad, dus opereren stellen we het liefst zolang mogelijk uit. Aangezien ik ook een pijnlijke plek in mijn rug heb, heeft de arts vandaag ook officieel dit als ACNES aangeduid. Dit heet echter in de rug dan anders, namelijk POCNES. De "A" staat voor Anterior en de "PO" staat voor Posterior. 

Om dit dus tegelijk aan te kunnen pakken, ga ik een zenuwblokkade krijgen in mijn rug. Dit gaat op 18 januari gebeuren t.h.v. de T11, zie foto hieronder. Dit is dan echter een proefblokkade. Op 25 januari moet ik dan terug en krijg ik op die plek een PRF (pulse radio frequent) behandeling. Deze behandeling is met behulp van stroom en warmte en kan een blijvende blokkade geven. Mocht op de proefblokkade op 18 januari niet goed werken, dan komt er op 25 januari geen PRF, maar een proefblokkade t.h.v. T12. Blijft een gok, maar alles beter als meteen weer opereren.

Vooralsnog ga ik dus gewoon door en doe ik wat ik kan. Op dit moment lukt het me redelijk om bijna dagelijks halve dagen te werken. Ik doe dan geen werk als tandartsassistente, maar verricht werk aan de balie. Zo houd ik contact met de praktijk en feeling met patiënten, want dat mis ik wel heel erg. Toch kan het zomaar gebeuren dat ik uit het niks een pijnaanval krijg. Het enige wat ik dan kan doen is plat gaan liggen op de bank of bed en het ondergaan. De enige medicatie die helpt is morfine en ik weet wat dat met mijn lijf doet, dus dat is echt mijn allerlaatste redmiddel. Na een uurtje of 3-4 trekt het langzaam weg en ben ik een dag of 3 extreem moe. Gelukkig heb ik al sinds de laatste spuit geen aanval meer gehad! 

Een tijdje terug was ACNES een onderwerp in het programma Dokter vs Internet en daar lieten ze onderstaand filmpje zien. Helaas mist er aan het eind net een klein info stukje, maar daar zeggen ze dat helaas bij een aantal patiënten een operatie niet werkt. Ik kan helaas het volledige filmpje niet vinden, was al blij dat ik deze nu tegenkwam.

Heb je onverklaarbare buikpijn en kun je die met 1 vinger aanwijzen? Dan zou je ook ACNES kunnen hebben. Helaas is het nog steeds niet of in ieder geval veel te weinig bekend en zijn er nog steeds huisartsen die het niet kennen. Hierdoor lopen veel mensen onnodig lang met helse buikpijn rond. Het op elke leeftijd en ook bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. 
'Klein'
Inderdaad maar een kort filmpje, maar beter dan niks. Hopelijk kun je zonder operatie straks goed geholpen worden! En ook mooi dat je toch betrokken kunt blijven bij je werk. ;-)
18-12-2017 00:49
18-12-2017 00:49
wakeupkitty
Wat goed dat je dit bespreekbaar maakt. Het stuk is duidelijk en helder geschreven. Voorlopig is het dus afwachten of/wat werkt. Ik kan mij goed voorstellen dat je na zo'n pijnaanval dagen moet bijkomen. Ik hoop van harte dat je er de komende tijd wat van gevrijwaard blijft en vooral dat je er spoedig van af bent. Ik wens je heel veel sterkte.
14-12-2017 19:18
14-12-2017 19:18
Bodycoach
Hopelijk ben je er voorgoed van verlost
14-12-2017 18:47
14-12-2017 18:47
Gertiena
Jou wens ik natuurlijk heel erg veel sterkte toe.
14-12-2017 18:22
14-12-2017 18:22
Gertiena
Ik moet 8 januari weer naar de maag darm en lever arts en zal eens vragen of ze daar mee bekent is.
14-12-2017 18:21
14-12-2017 18:21
LivingThaGoodLife
Fijn dat er tot op heden geen aanval is geweest, dat het maar zo mag blijven!
14-12-2017 14:37
14-12-2017 14:37
LettreD
zwaar kl*te dat je het weer zo erg hebt :( Hopelijk helpt de komende behandeling!
14-12-2017 14:28
14-12-2017 14:28