Wens (zorgen) vriendjes


Wie kent ze nu nog niet? De zogenaamde zorgen vriendjes. Ontworpen om kinderen te helpen toch hun problemen en zorgen te uiten, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden om je wensen te vertellen.

Als een kind ergens mee zit, kunnen ze daar vaak niet goed over praten. Dat kan bijvoorbeeld angst zijn of schaamte. Als je dat als ouder aanvoelt, kun je dus gebruik maken van dit soort vriendjes. Je kindje kan dan een briefje schrijven of tekening maken en voor hij/zij gaat slapen dit in het mondje doen van dit vriendje. Als je kindje slaapt, heb jij de mogelijkheid om te lezen wat erop het briefje staat en het kindje denkt dat het probleem opgelost gaat worden door het vriendje.

Je kunt dan rekening houden met dat probleem of onderwerp waar je kindje mee zit. Niet meteen, maar als je al weet wat er in het koppie van je kindje omgaat, kom je al heel ver.

Ik heb al diverse leuke vriendjes mogen haken en zit na te denken om ook een keer een stoffen versie te maken. Ik wil jullie laten zien welke ik tot nu toe gemaakt heb en mocht je er één willen bestellen, dan kun je daar natuurlijk gewoon contact met mij over opnemen. De prijs van elk vriendje is € 9,50 en de opbrengst daarvan gaat net als alles bij mij, volledig naar Stichting Roparun, palliatieve zorg aan kankerpatiënten.

Hieronder de voorbeelden. Ik maak ze het liefst op bestelling in de kleuren en/of model wat gewenst is. Patroon van de kleuren kan wisselen, wel of geen oren en bijvoorbeeld wel of geen haren. Kleur rits kan veel mee gedaan worden, net als de binnenkant van de mond. De oogjes die ik eventueel gebruik, zijn vanzelfsprekend veiligheids oogjes. Na de Roparun ga ik eens bekijken of ik een stoffen versie kan maken.