YAMA, een weekje verder...


En dan is het zondag avond! Een week geleden was toen alles nog in Yoors "oude" stijl.

Maandag overdag niks gemerkt, want ik was aan het werk, maar 's avonds was het even schrikken. Niet een beetje, maar behoorlijk schrikken. Ben ik normaal geen paniekvogel, nu was ik toch echt in paniek.

Yoors was niet een beetje veranderd, maar YAMA was echt een huge aanpassing en wat riep dit veel vragen op. Ook bij mij. De eerste dag dus te snel opgegeven en ook dag 2 wilde nog niet echt lukken. Maar Diaantje is geen opgever en ik wilde Yoors niet opgeven, want Yoors en alle Yoorsiaantjes zijn me erg dierbaar geworden!

Woensdag dus vol goede moed alles rustig gaan bekijken, een beetje gaan reageren. Oefenen met taggen en vragen bekijken. Ik merkte dat er heel weinig nieuwe blogs geplaatst werden, vooral alleen maar vragen en onrust over YAMA.

Nu, na dus bijna 1 hele week, kan ik zeggen dat ik aardig thuis aan het raken ben in het nieuwe Yoors. Ik zeg niet dat ik alles even prettig vind, maar ik snap het meeste wel en ben ik blij dat ik niet opgegeven heb. Via de telefoon is het niet fijn, dat vond ik al niet en dat is nu alleen nog maar verergerd. Dus op mijn werk lees ik wel in de pauzes, maar echt reageren doe ik niet of nauwelijks.

Het nieuwe reageren is op zich wel fijn, behalve dat ik (persoonlijk) 240 tekens veel te weinig vind haha. Ik hou van lekker lang reageren en de optie van uitgebreid antwoorden via een nieuwe blog vind ik raar. Ik wil geen nieuwe blog maken! Die blog is van de originele schrijver/schrijfster. Dus dat is effe nog een dingetje voor me. Reageer nu gewoon 2 keer als het echt nodig is of via privé.

UPDATE 15-10-2018 Op dit moment zijn er 500 tekens incl. de getagde naam en hij telt af naar 0. We kunnen dus wel langere reacties schrijven. Top aanpassing en zo snel!

Het taggen is wel fijn. Dan weet de ontvanger direct dat een bericht voor hem/haar is. Dat vond ik in het verleden (lees een week geleden) nog wel eens onoverzichtelijk. Dus ja, taggen is voor mij echt een grote verbetering. Zeker nu ik snap dat als je iemand wilt taggen en hij/zij nog niet gereageerd heeft, na het @ eerst een spatie moet zetten. Dat leerde ik vandaag van 1960-1980.

Dat ik de reacties tussen mijn posts zie staan, vind ik wel rommelig. Al zie je nu wel direct waar je gereageerd hebt en kun je er direct naar toe......... dus toch ook wel een soort van voordeel.

De berichten over het upvoten hoeft voor mij ook niet echt, maar ach, die kun je skippen toch haha. Het upvoten is me redelijk goed duidelijk, al zal ik nog vaak de blog van Dewaputra hierover lezen. Ik ben er voorlopig een beetje zuinig mee heb ik besloten. Even in de afwachtende houding dus haha.

Al met al kan ik toch wel melden dat ik voor 80% blij ben met de YAMA aanpassing van Yoors. Ja, dat durf ik gewoon hardop te zeggen haha. Ik kan iedereen adviseren het gewoon te gaan testen. Plaats een blog en/of plaats een vraag en ga daarmee aan de slag. Als Diaantje het kan, dan kunnen jullie het ook.

Ik ben vooral blij dat ik niet opgegeven heb en ik hoop van harte dat vele dat ook niet zullen doen. Geef het de tijd en probeer gewoon wat. Yoors is zo mooi, zo warm, zo gaaf, zo alles...................

See you @Yoors xxx