Hoe werkt dat Yoors header à la Diaantje met piZap?

Hoe werkt dat Yoors header à la Diaantje met piZap?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Misschien is het jullie opgevallen, maar ik maak al een hele tijd mijn headers zelf en ik heb nooit problemen met de maat daarvan. Er zijn natuurlijk vele mogelijkheden hiervoor, maar ik wil graag mijn manier met jullie delen. Hij past tevens goed in de "hoe werkt dat" challenge die Henk Jan vorig jaar startte. 

Ik maak mijn headers altijd via het online foto bewerkingsprogramma piZap. Je bent dan verzekerd van originele headers en krijg je geen problemen met copyright. Je kunt achtergronden van dat programma gebruiken, maar ook eigen foto's. Het is geen moeilijk programma en het is gratis. In het gratis programma heb je minder keus in de achtergronden etc., maar toch voldoende om leuke headers te maken. Zelf heb ik wel een abonnement bij piZap, maar dat is omdat ik het programma tevens gebruik om flyers te maken voor Diaantjes Creaties. 

Hieronder zal ik aan de hand van foto's (screenshots) laten zien hoe ik bijvoorbeeld mijn header van mijn persoonlijke challenge "Crea Diaantje" gemaakt heb. Het zijn 15 foto's, dus best een hele rits, maar ik wil het graag zo duidelijk mogelijk uitleggen. Heb je vragen, dan hoor ik die graag natuurlijk! 

Dit is het startscherm van piZap. Zoals je rechts kunt zien ben ik ingelogd, maar dit is dus niet nodig.

Voor de header ga ik via de 3 puntjes naar het volgende scherm. 

Als je op de 3 puntjes gedrukt hebt, kom je in dit scherm terecht. Ik kies altijd voor de maat van een TWITTER cover. Voor de header van je blog is deze maat namelijk precies goed.

Als je dat aageklikt hebt, kom je in dit scherm terecht. Hier kun je kiezen voor de Classic of de New piZap. Ik kies tegenwoordig altijd voor de New piZap, puur i.v.m. de mogelijkheden. 

Als je de keus gemaakt hebt tussen Classic en New, kom je in dit scherm terecht. Eigenlijk vindt ik dit persoonlijk een overbodige stap, want ik had al gekozen voor een TWITTER cover. Toch klik ik hier nogmaals dus die optie aan. 

Dit is dan het volgende scherm. Helemaal blanco nog. In de linker kolom kun je kiezen uit 4 opties. Ik kies voor de eerste "Add Background Image". Bij de 2e optie kun je een andere maat kiezen. Bij optie 3 kun je kiezen voor een egale achtergrond kleur. Wil je dus een simpele header, dan is dit een goede keus. Optie 4 gebruik ik nooit, maar is wel geschikt voor PNG. 

Als je optie 1 gekozen hebt, kun je dus beslissen waar je je achtergrond uit kiest. Meestal kies ik voor "Free Stock Images", maar via optie "computer" kun je hier ook een eigen foto in plaatsen. Hou er wel rekening mee dat de afbeelding niet volledig te zien zal zijn, want dit is tenslotte een TWITTER formaat. 

Als je kiest voor een achtergrond van piZap, kom je in dit scherm terecht en hier kun je kiezen uit diverse thema's. Let ook hier bij je keuze dus erop dat de foto wellicht niet geheel zichtbaar zal zijn. Dat zul je zo ook zien als ik laat zien hoe ik mijn Crea Diaantje header maak. 

Voor mijn Crea Diaantje header, heb ik de rubriek "love" gekozen. Dan krijg je dus een hoop achtergronden met dat thema. Zoals jullie wellicht weten, heb ik de achtergrond die in de bovenste rij staat en dan de 2e vanaf links. Die klik je dus aan als je die wilt gaan gebruiken.

Hier zie je duidelijk dat mijn keuze dus niet volledig in beeld in. In dit geval vindt ik dat niet erg. Je kunt de afbeelding zelf verplaatsen, dus je bepaalt zelf welk deel van de achtergrond je wilt gebruiken. Je kunt via de "schuif" functies ook nog heel veel aanpassen aan de foto, maar is zeker niet altijd nodig natuurlijk. Ik gebruik dat praktisch nooit. 

Ik plaats bijna altijd tekst in de header, vaak is dat ook de titel van mijn blog. In de meest linker kolom kun je kiezen voor de optie "tekst" aangeduid in het groen met een hoofdletter "T". Als je dat aanklikt, krijg je het beeld hiernaast te zien. Je kunt kiezen uit 5 opties. Dat zijn 4 soorten ballonnen en 1 aanpasbare optie, deze is ook transparant. Ik heb die gebruikt voor mijn header. 

Dit tekstvak krijg je te zien als je gekozen hebt voor de optie die ik hierboven beschrijf. Zodra je begint te typen in het tekstvak, zie je die tekst ook op de afbeelding. Vanaf dat moment kun je ook het lettertype gaan veranderen en kleur en maat. 

Het vak heeft een standaard maat, maar zoals je ziet staat mijn naam nu onder elkaar. Als je het lettertype kleiner maakt, zou het passend kunnen worden. Ook kun je het tekstvak "uittrekken". Door op het witte "dikke" streepje in het vlak te gaan staan, links of rechts, kun je dit "uittrekken". 

Als je doet wat ik hierboven schrijf, dan ziet het er zo uit. Je kunt het vak zo breed maken als je wilt. Het formaat van de letters kun je zelf aanpassen aan de linkerzijde en kan stapsgewijs. Hij staat nu op 74 zoals je ziet. Ik heb hier lettertype "poetsen one". Als je op het pijltje daar klikt, kun je diverse andere lettertypes uitzoeken. 

Natuurlijk kun je ook de kleur aanpassen. Als je op het gekleurde vierkantje klikt, opent dit kleurenschema. Je kunt links een standaard kleur kiezen, maar je kunt ook in het rechter deel met de cursor een kleur "zoeken". Zodra je klaar bent met het tekstvak, druk je op het groene vinkje bij de tekst en is hij klaar. Zodra je weer op de tekst zou klikken, kun je hem alsnog wijzigen.

Als je helemaal tevreden bent, dan klik je midden bovenaan het scherm op "save". Je kunt dan direct je header een naam geven en dan klik je op "save to computer". Je zoekt de map waar je hem op wilt slaan en klaar is je originele header. 

Zo maak ik dus bijna al mijn headers. Het programma heeft heel veel mogelijkheden en door er gewoon mee te gaan werken en spelen, ontdek je steeds meer. Ik vindt het een heel fijn programma en hij is dus gratis te gebruiken. Wil je alle opties kunnen gebruiken, dan kun je een abonnement afsluiten per maand. 

signup

Word jij ook blogger bij Yoors?

Door het lezen van deze blog ontvang ik punten, die omgezet worden in geld. Dat geld doneer ik aan Stichting Roparun. Wil jij ook gaan bloggen? Wordt dan lid via onderstaande link en ontvang direct 125 YP en daarmee ontvang ik (Stichting Roparun) ze ook! Om te reageren op blogs, dien je lid te zijn. Je kunt ook lid zijn, zonder zelf blogs te plaatsen. 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Super leuk ga ik binnenkort ook proberen. Ik ben nog nieuw in het hele blogger. Kan ik dit bericht ook opslaan om het nog terug te lezen?
| 22:06 |
Ja dat kan zeker, dan moet je op 1 van de tekentjes onder mijn blog klikken. Lastig uitleggen, maar je moet op het vierkant achtig vlaggetje klikken met die 2 punten aan de onderkant. Die voor het kadootje staat en na die 2 pijltjes. Snap je hem haha
| 23:12 |
Ja super het is gelukt dank je wel weer wat geleerd
| 08:46 |
Graag gedaan :)
| 10:42 |
Wat fijn dat je dit deelt, dankjewel. Ik ga het ook eens proberen.
| 17:28 |
Graag gedaan, het is gewoon erg makkelijk en precies de juiste maat voor de header ;)
| 17:31 |
Handig!
Gebruik meestal paint of op mijn telefoon de app ' textgram'
| 10:38 |
Pizap is er ook voor mobiel overigens, maar het is maar net wat je handig vindt of gewend bent ;)
| 10:56 |
Gebruik meestal de laptop
| 18:45 |
Dank voor de heldere uitleg!
| 09:15 |
Graag gedaan :)
| 10:59 |
Mooi stap voor stap helder uitgelegd! En een mooi programma! 1 vraagje; wat houdt 'PNG' eigenlijk in?
| 01:32 |
Dank je wel! Dat is een bepaald formaat en het wordt veel gebruikt als je dus de achtergrond doorzichtig wil. Dat je van een foto een deel uitknipt zeg maar en dan alleen dat deel gebruikt. Als je op Google zoekt naar afbeeldingen met PNG erbij, dan zie je afbeeldingen met op de achtergrond van die grijs/witte vierkantjes. Dat zijn ook vaak "uitgeknipte" foto's/afbeeldingen. Kun je dus ook op een andere foto plakken. Weet niet of ik het zo goed uitgelegd heb, maar dat is wat ik weet. Wellicht kan er nog veel meer mee, maar dat weet ik niet precies.
| 06:13 |
Ja, ik snap het nu wel voldoende. Dank je wel!
| 08:26 |
:)
| 08:27 |
oh deze is heel leerzaam. Ga ik eens mee stoeien.
| 00:08 |
Moet je zeker eens doen, kan zeker geen kwaad en je kunt er leuke headers mee maken, maar ook gewoon foto's bewerken etc.
| 06:14 |
Oeh, leuk! Ga ik binnenkort ook eens even neuzen :-D
| 22:11 |
Wat een duidelijke uitleg. Ik kende het programma niet maar ik ga het eens proberen.
| 17:29 |
Graag gedaan en ik vindt het echt een fijn programma. Gewoon even proberen;)
| 19:03 |
Leuk programma, bedankt voor de volledige uitleg
| 16:50 |
Graag gedaan :)
| 16:52 |
Bedankt voor de tip lieverd. Ik ga eens kijken wat ik er mee kan gaan doen.
| 16:30 |
Graag gedaan, kun jij echt wel ;)
| 16:37 |
Fantastische uitleg, heel duidelijk met die screenshots erbij.
| 16:24 |
Dank je wel, kost even wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat ;)
| 16:37 |
Handige tips, dat programma ken(de) ik nog niet, zal er eens naar kijken.
Voor jou een tip: zet 'hoe werkt dat' ook in de titel. Ik denk dat het dan ook in de hoewerktdat-challenge past.
| 15:30 |
Denk ik ook...
| 15:32 |
Oké, nog 1 aanpassing erbij dan haha! Dank je wel Hans en Ingrid :)
| 15:40 |
Graag gedaan!
| 15:40 |
Leuk uitgelegd! Ik maak de headers in Paint.net (ook gratis) en heb daar ook een tip over op Yoors staan (weet niet of je die zag).
Eventueel titel aanpassen: "Hoe werkt een header maken in Pizap" #ideetje #tip #denktmee
| 15:20 |
Heb bewust à la Diaantje gedaan omdat ik weet dat jij ook veel uitleg geeft. Ik geef verder geen uitleg, alleen nu van deze pizap en header. Kan wel het woord piZap erbij zetten inderdaad.
| 15:25 |
Heel veel Yoorsleden geven uitleg schat. Ik heb niet het alleenrecht. Het is wat anders als mensen LETTERLIJK dingen zouden overnemen van elkaar. Maar dat doe je totaal niet :)
Ik vind dit wel uitleg hoor. XX
| 15:31 |
Heb nu piZap achter de titel gezet, beter zo toch? Weet ik ook wel dat er meerdere dat doen en toen ik weer een header wilde maken, bedacht ik dat ik dit wel eens kon uitleggen. Ik vindt zelf paint.net wat moeilijker, dus hoe meer mogelijkheden we aanbieden, hoe meer originele headers er misschien gaan komen. Zou top zijn als er niks meer "gestolen" hoeft te worden ;)
| 15:39 |
Ja dat zou geweldig zijn. Stelen hoeft ook niet, maar men moet dat gewoon laten!!
| 15:40 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen