De zonnebank...


Soms heeft mijn bestie hele goede ideeën en al een tijdje riep ze dat we eens naar de zonnebank zouden moeten. We zijn allebei gevoelig voor verbranden, al ben ik tegenwoordig behoorlijk wat gewend. Ik heb zelfs nog wat bruin van de vorige zomer hahaha.

Al weken roepen we dus dat we dit moeten gaan doen. In het weekend kwam het weer ter sprake en omdat het zo heet zou worden, besloten we om toch maar eens actie te gaan ondernemen. Je wilt tenslotte geen wandelende Campina reclame zijn.........

Heet is het buiten toch, dus besloten we maandag avond ons eerste zonnebank bezoek te gaan doen. Mijn dochter besloot lastminute ook nog om mee te gaan. Dus met zijn drietjes gingen we op de fiets naar het zonnebankcentrum bij ons in Rosmalen. Knettergek natuurlijk om met deze temperaturen naar de zonnebank te gaan, maar hé, als je bruin wilt worden zonder te verbranden van de zon dan moet je iets.

We konden kiezen uit 4 soorten zonnebanken. Nouja, eigenlijk 4 sterktes dus. De keus was 500, 800, 1100 of 1400. Dit is dus de sterkte van de lampen en bepalend hoe bruin je wordt. Mijn bestie koos voor 500, want zij had nog helemaal geen zon gezien. Mijn dochter en ik gingen voor die van 800, want wij waren al licht gekleurd.

We kregen uitleg over de werking en we gingen alle 3 in onze cabine om te gaan genieten van 20 minuten relaxen onder de zonnebank. Wat een zwembad wordt dat dan zeg............ Ik glibberde gewoon over dat ding heen zowat hahaha. Een ventilator sprong aan en dat maakte het al iets aangenamer. Na iets meer als 10 minuutjes voelde ik al wel dat mijn billen het erg heet kregen. Nu ben ik erg eigenwijs en besloot gewoon toch de volle 20 minuten te blijven liggen. Mijn bestie, die op de 500 lag, was slimmer en is na 15 minuten al gestopt. Had ik en mijn dochter dat ook maar gedaan.............

Toen we er onderuit kwamen, zagen we nog niet echt dat we verbrand waren. Dat merkte we eigenlijk pas thuis toen we ons weer uit gingen kleden om te gaan douchen. Zowel mijn dochter als ik, waren kleine kreeftjes geworden. Vooral onze billen deden erg zeer. We bekeken elkaar en moesten toen nog wel erg lachen. We gingen tenslotte naar de zonnebank om onze huid beter tegen de zon te kunnen beschermen......... Wisten wij veel dat de zonnebank net zo erg, nouja, nog erger is dus!

Vannacht beide niet of nauwelijks geslapen, want ik kon alleen maar op mijn zij liggen. Mijn billen deden echt ontzettend zeer en zien knalrood! Dit is niet goed en we beseften ons nog meer hoe stom we geweest waren, nouja, eigenwijs dus! Tenslotte zien je billen eigenlijk nooit zon, tenzij je naakt gaat zonnen natuurlijk en dat had ik dit jaar nog niet gedaan. Wel topless, dus mijn borsten en buik waren wel al wat gewend anders waren die waarschijnlijk net zo pijnlijk en rood geweest!

Vandaag de hele dag nog blijven smeren bij elk toilet bezoek, maar ze zijn nog steeds erg rood en pijnlijk. Zitten is niet bepaald prettig, maarja, wie zich brand moet op de blaren zitten toch ;)

Ik hoop toch dat ik vannacht iets beter slaap, want dat is wel zo fijn.

Ik schrijf deze blog om toch ook iedereen te waarschuwen voor de zonnebank. Natuurlijk is er ook het risico van huidkanker, maar niet persé van een paar keer per jaar. Begin dus altijd met de laagste sterkte en zodra je voelt dat je lijf het te heet krijgt, ga er dan onderuit! Niet zo eigenwijs zijn zoals ik en mijn dochter! We hebben er echt veel last van en we hebben absoluut een les hiermee geleerd. Of ik er dit jaar nog een keer onder ga, dat weet ik nog niet. In ieder geval niet meer onder de 800!

Ach, ik doe in ieder geval wel mijn sterrebeeld eer aan, want dat is KREEFT hahaha.