Gehaakt mini-tasje voor aan de sleutelhanger

Gehaakt mini-tasje voor aan de sleutelhanger


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling
Gehaakt mini-tasje voor aan de sleutelhanger

Zelf had ik er al een tijd over na zitten denken maar omdat ik vandaag een reactie kreeg van
https://yoo.rs/nailfinity/
Dat ze het leuk vond dat ik het gele tasje op mijn blog had zet en dat het hip was om leuke spulletjes te haken om aan je sleutelhanger te maken.
Dus ben ik in mijn pauze even gaan zitten en heb een mini-tasje gehaakt om aan mijn sleutelbos te hangen. Zelf ben ik nogal vergeetachtig en nu heb ik een tasje om mijn briefje van de boodschappen in doen. Het is leuk om te haken wel een beetje friemel werk maar het resultaat is heel grappig.
Mijn moeder/tante/nicht en juffrouw van de basisschool hebben me leren haken en toen moest je zorgen dat het zo soepel mogelijk was. De tassen die ik haak doe ik op een te kleine haaknaald zodat het wat strakker is en stevig.Image title

Als je goed wilt leren haken is dit de manier om de basis steken te leren want het lijkt makkelijk maar dat is het niet en met veel oefenen zul je leuke en handige spullen haken. Een leuke sjaal of muts maar ik vind het leuk om tassen en speeltjes te haken. Je kunt van alles haken en daarom wil ik je een gemakkelijk patroon uitleggen en snel klaar is.
Als je voor het eerst haakt wees niet bang dat iets fout gaat want over komt iedereen en van je fouten kan je ook leren. Het is ook zo dat iedereen een andere hand van haken heeft de ene haakt strak en de andere los.

Basis steken + afkortingen


Lossen = l.
Halve stokje = h.st.
Vasten = v.

Tips

  • Een toer is een rij steken
  • Tellen is belangrijk vooral als je net begint met haken.
  • Het is leuk om te haken maar ga je je irriteren stop en ga later verder.
Benodigdheden:

Haaknaald 3.5
twee bolletjes dun garen
naald
en kraaltjes
ring of haak zoals ik op de foto heb staan
drukknopen of klittenband

Dit is de voorkant
8 l.
een v. in de derde l. 5 v.
2 l. 6 h.st.
2 l. 6 v.
2 l. 6 h. st.
2 l. 6 v.
2 l. 6 v.
Dit is de onderkant
2 l. 6 v. om de hoek( om de hoek daar bedoel ik mee dat je maar door de helft van de steek steekt met de haaknaald zoals op deze fotoImage title
2 l. 6 v.
Dit is de achterkant
2 l. 6 v. om de hoek
2 l. 6 v.
2 l. 6 h.st.
2 l. 6 v.
2 l 6 h.st.
2 l. v.

Dit is de bovenkant
2 l. 6 v. om de hoek
Dit is het klepje
2 l. 6 v.
2 l. 6 v.
2 l. 3 v.
2 l. 3 v.
Afhechten en haak aan de zijkant
2 l. 6 v.
2 l. 6 v.
Haak met een halve vasten de zijkanten dicht en ook ga je via de voorkant naar de andere kant en aan de ander kant sla je de onderkant over en steek onder in de achterkant haak de zijkant af, Maak de zijkant onderin dicht en hecht je draden af en je kunt het tasje met kraaltjes opsieren maar dat hoeft niet en je mini-tasje is klaar.
Veel plezier met het haken en met je mini-tasjeImage title

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.6 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Niet echt mijn ding geloof ik dat haken
| 20:43 |
Ook weer heel erg leuk gedaan!
| 21:32 |
Wat een leuk en creatief idee
| 22:20 |
Wat schattig gedaan! Leuk hoor
| 08:11 |
Wat lief dat je me vernoemd hebt! Ik vind het een schattig tasje! Heel creatief
| 20:04 |
ziet er ingewikkeld uit zeg!!
| 19:53 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen