×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Paars haar

Paars haar


Zoals zovelen kamp ik al sinds jaar en dag met onzekerheid. Vooral over mijn uiterlijk. Helaas. Want het laatste waar ik zelf bij een ander op let, zijn symmetrische trekken, gevoel voor mode, of keuze van vervoer of schoeisel. Zolang alle edele delen bedekt zijn, men niet van tien meter afstand ruikt naar overjarige spruitjes en er geen overduidelijke tekenen van perversie zichtbaar zijn, zal ik "men" behandelen als "men", namelijk iedereen die ik voor het eerst mag ontmoeten. Het verleden leert dat ik dan soms een verkeerde keuze maak en mijn tijd lijk te verdoen, mijn moeite lijk te verspillen en van anderen verwacht, wat niet waargemaakt (b)lijkt te kunnen worden.

My bad. Maar ik kan het niet laten. Mensen zijn interessant, mensen zijn het waard, mensen zijn gewoon over het algemeen leuk genoeg om te leren kennen. Waarom ik dat nooit van mezelf dacht? Ach, ik ben maar gewoon dikke, gekke ik. Fout. Bij deze: al mijn edele delen zijn over het algemeen bedekt, ik lust geen spruitjes en ben bepaald niet pervers te noemen. Behalve als je mijn, sinds vandaag, paarse haar mee telt. Verder ben ik eigenlijk hetzelfde als mijn eerder genoemde "men". Wel zo prettig, als je er over nadenkt. Juist het niet bijzonder zijn, het niet opvallen, maakt dat je je veilig zou moeten voelen in je omgeving. Maar in een wereld van kaf en koren, lijkt iedereen zichzelf koren te vinden, en alle anderen kaf.

De afgelopen maanden, weken, dagen, heb ik ongelooflijk veel geleerd over wie ik ben, wat ik wil en waarom. Met hulp van een heel bijzondere dame, een coach in opleiding, heb ik, naar aanleiding van haar juiste vragen, mijn juiste antwoorden gevonden. En vooral, gevonden wat ik aan mezelf wil veranderen. Het uiteindelijke antwoord: mijn haar moet paars. Niet donkerpaars, niet lila. Knalpaars. En vandaag is dat gelukt. Ik heb knalpaars haar.

Niet, omdat ik me er zekerder door voel. Niet, omdat ik opval. Maar wel, omdat ik er zelf onvoorstelbaar vrolijk en blij van word om uit mijn ooghoeken die glimp van paars op te vangen. Zoals ik jaren geleden blij werd van paarse gympen aan mijn voeten, word ik dat nu van een paarse gloed in mijn ooghoek. "Men" hoeft er niets van te vinden. "Men" mag er alles van vinden. Ík ben eindelijk blij met mezelf. En als dat paars haar kost, prima. De rest komt vanzelf wel. Of niet. Net waar ik zin in heb. Want zolang ik niet naar spruitjes ruik en geen vreemde lichaamsdelen in het openbaar tentoonspreid, is het niet aan mij om te veranderen. En zolang mijn haar paars is, mag ik best blij zijn!
wakeupkitty
Wat zijn vreemde lichaamsdelen? Een staart of?
28-09-2018 09:37
28-09-2018 09:37 • Reageer
Encaustichris
Je hebt 100% gelijk! Geniet van je paarse haar :-).
29-01-2018 20:04
29-01-2018 20:04 • Reageer
GMVDMinimalism
Ik ben wel erg benieuwd naar je kapsel!
25-01-2018 20:41
25-01-2018 20:41 • Reageer