×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Goede voornemens?

Goede voornemens?


Veel mensen zijn tegen nieuwe jaar, nieuwe voornemens ‘bullshit’ en dat snap ik heel goed. Elke jaar zijn er zo veel mensen die een geode voornemen hebben en dan jaar daarop weer een voornemen hebben. Welke? Nou hetzelfde. Ik heb het ook zo vaak. Onderstaande plaatje is denk ik niet alleen op mij van toepassing.

 

 

Dan ga je je dus afvragen of het nog zin heeft om geode voornemens te hebben. Ik vind toch van wel. Een doel, iets om naartoe te leven is leuk, vooral in begin, maar op een gegeven moment ga ik vaak afdwalen.

Wat ik ervan leer? Is dat het niet slecht is om goede voornemens te hebben, maar dat je je voornemens=doelen gewoon regelmatig moet bijstellen, opnieuw stellen, vernieuwen, kleiner maken. Niet alleen 1 januari is een geode dag voor geode voornemens, maar ook 2 januari en 3 januari en elke andere dag van het jaar, eigenlijk elke uur van het jaar.
Een voornemen als 10 kilo afvallen binnen een paar maanden klinkt vaak al onhaalbaar en zooooo ver weg. Je gaat kei hard aan de slag, eerste dag gaat het goed, eerste week, misschien zelfs hele maand, maar je bent nog niet in de buurt van je doel en raakt gedemotiveerd, toch? Tenminste ik heb het. Maar als je doel ‘vandaag niet snacken’ is of nog kleiner ‘geen suiker in deze kopje koffie’, dan heb je het al snel behaald en heb je een kleine dosis euforie en trots.

Mijn geode voornemen was daarom ook om kleine doelen voor mezelf te stellen, dag doelen, misschien zelfs minuut doelen en ik moet zeggen het helpt nu al.

Nee ik ben zeker niet helemaal veranderd of nu al veel afgevallen, mijn kast is nog altijd een zooi en mij to-do lijstje is oneindig, maar ik ben wel veel vaker blij, vooral blij met mijzelf.

 

Natuurlijk hou ik mijn grote doelen nog in mijn achterhoofd en kijk ik er naar uit, maar ik breek ze nu op in kleine doelen, mini doelen, haalbare doelen.

 

Voor vandaag was mijn doel bijvoorbeeld:

 

“Vanavond iets nuttigs doen en niet alleen bank hangen en tv kijken”

 

Doel behaald?

 

Ja, jullie lezen nu deze blog (eerste in maanden).

 

Wat is jullie eerst volgende minidoel? 

 

Kopafbeelding

 
 
 Dana
Morgen meer bewegen...: het koffiekopje ook eens in mijn linkerhand vasthouden, daarna met mijn rechter overpakken
17-01-2017 21:30
17-01-2017 21:30 • Reageer