×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Zo wordt elke dag leuker!

Zo wordt elke dag leuker!


Vaak als ik inspiratie nodig heb of mijn power point presentatie leuker wil maken, beland ik steeds op hetzelfde website. Ik kan mij er ook helemaal in verliezen en een uur later realiseren, dat ik nog steeds quotes aan het lezen ben. De website is: www.brainyquote.com.
Je vindt er quotes voor elke moment in je leven, ze kunnen motiverend zijn, grappig, je aanzetten tot nadenken. Maakt niet uit waar je mee zit, het kan echt helpen om je dag net iets leuker te maken. Hieronder een paar voorbeelden van quotes die mij raken, iets met mij doen, bij mij passen. Met elke keer een klein stukje uitleg. 

1. Leven en keuzes. 

Ik heb afgelopen tijd veel nagedacht over geluk, succes, verandering en dergelijke. Na lezen van heel veel boeken en mijzelf proberen te begrijpen is het belangrijkste wat ik ontdekt heb is: Zo veel is afhankelijk van mijzelf, hoe IK ermee omga, hoe Ik erop reageer. Dus geen slachtoffer rol meer, geen schuld verschuiving. Ja soms kan ik er niets aan doen, soms is een gebeurtenis niet mijn schuld, maar de KEUZE van hoe ik ermee omga is wel van MIJ, net zoals de gevolgen van die KEUZE. 

2. Mogelijkheden

Als iemand zegt: 'Het kan niet', dan is het voor mij een trigger om te ontdekken, te bewijzen dat het wel kan. Af en toe veels te naïef of optimistisch, maar ik geloof er echt in, dat er voor elke situatie een of andere oplossing is. Ja, natuurlijk zijn er dingen in het leven waar wij echt niets aan kunnen doen, maar net zoals bij de eerste quote, wij kunnen beslissen hoe wij ermee omgaan, waardoor wij ook kunnen beslissen of wij iets als onmogelijk zien en dat blijven zeggen of een andere pad kiezen, waar wel mogelijkheden zijn. 

3. Have fun!

Wij studeren, werken, huishouden, betalen rekeningen, verzorgen mensen, gaan naar de dokter, moeten afscheid nemen van mensen, nemen belangrijke beslissingen.... Maar soms is het ook leuk om leven en vooral jezelf niet te serieus te nemen. Sommige mensen hebben een moeilijkere leven dan anderen, maar als wij alles te serieus nemen, vooral dingen die helemaal niet serieus genomen
te hoeven worden, dan maken wij het onszelf alleen maar moeilijker. Ik hou van zelfspot en af en toe lachen, zelfs om moeilijke situaties. Mijn oma maakte erg vaak grappen over haar ziekte (kanker), steeds meer in de laatste maanden, zij maakte het ons allemaal zo veel makkelijker hiermee. Ik mis haar, maar denk af en toe, als zij het kon (terwijl zij stervende en in pijn was), waarom kan ik het niet dan als ik jong en gezond ben. 

4. Ons doel?

Ik ben trouwens echt dol op verjaardagen, zowel van anderen als die van mij. Maar hier gaat het om ontdekken van je 'purpose'. Ik heb eerlijk waar nog geen idee, maar het ontdekken van je doel is denk ik net zo leuk of zelfs leuker, dan het weten. Maar volgens mij ben ik close, echt waar!

4. Ons doel?

Ja, ja, ik been een van die mensen die fouten als lessen ziet. Maar waarom niet? Je kan jezelf helemaal kapot vreten vanbinnen (doe ik wel nog steeds) over iets wat je fout hebt gedaan, maar je kan er ook van leren. Nu weet je (ik) hoe het volgende keer niet moet. Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk, het is iets waar ik echt aan moet werken. Maar het gaat mij lukken, het gaat steeds beter. Net als bij quote 1 al duidelijk was, het is wat JIJ er zelf van maakt. 

Toen ik besloot om deze verzameling te maken, had ik eigenlijk niet gerealiseerd hoe leuk het was, maar ook hoe het mijzelf weer aan het denken zet. Ik ga het sowieso vaker doen! Leuke quotes, waar jullie misschien iets aan hebben met al bonus een kijkje in mijn chaotische 'mind'. 

Welke is jou favoriet? (hoeft niet ene van de bovenstaande te zijn) En waarom?

*alle quotes hierboven komen van www.brainyquote.com
*afbeeldingen zijn gemaakt op www.spark.adobe.com
TIZLife
ik hou van goede quotes omdat ze je weer aan het denken zetten. zoals voor vandaag: I have not failed... en dat chaotische kan ik mij ook in herkennen. Ik ging nl zelf wat schrijven en nu zit ik dit te lezen en typen ;)
13-03-2018 18:21
13-03-2018 18:21 • Reageer
Minnie92
Leuk dit! Ik hou van John Lennon's: Life is what happens while you are busy making other plans.
13-03-2018 14:20
13-03-2018 14:20 • Reageer
Schorelaar
Mooie quote's, soms blijft er een een poosje bij je, alsof hij voor jouw geschreven is.
13-03-2018 13:38
13-03-2018 13:38 • Reageer
Sabrina van den Heuvel
Ben gek op quotes, dus ik ga ook eens kijken :)
13-03-2018 12:12
13-03-2018 12:12 • Reageer