Herfstbeton - variaties (update)

Herfstbeton - variaties (update)


Vandaag had ik al een foto "Herfstbeton" op Yoors geplaatst (die vind je hier). De originele kleurenfoto (genomen met m'n smartphone) had ik, bij wijze van experiment, snel omgezet naar zwart-wit via Google Photos.

Maar gaandeweg kreeg ik het idee om er toch nog iets anders mee te doen. Het resultaat vind je hieronder. Ik heb hier dan ook 3 varianties geplaatst:

  1. De originele opname
  2. De snelle zwart-wit omzetting via Google Photos
  3. Het laatste idee, nl. enkel het beton omzetten naar zwart-wit, zodat de herfstkleuren nog beter contrasteren met het beton. Hier heb ik Lightroom voor gebruikt.

Wat vinden jullie van deze 3 variaties? Welke vinden jullie het mooist?

Meer oranje

Ik heb nu ook, op aanraden van Mevrouw Stip, wat meer oranje in de eerste en derde foto gebracht. Het resultaat zie je hier:

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik vind ze sowieso allemaal bijzonder, maar ik heb een voorkeur voor nummer 3.
| 12:15 |
De 3e foto geeft mij het beste herfstgevoel, de originele is mooi en daar kun je alle kanten mee op.
| 11:06 |
Alle 3 zijn het mooie foto's.
Maar de 3de vind ik de interessantste.
| 10:55 |
PRACHTIG !!!
Ze zijn alle 3 mooi. Al vind ik de 3de mooi door die blaadjes die wat meer kleur hebben
| 01:21 |
Ik kan niet kiezen in dit geval alle drie heel mooi.
| 23:58 |
Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar de originele foto, ik vind het blauwe van de trapleuning mooi contrasteren met de oranje tinten van de bladeren. In de volledig zwart-witte zit te weinig contrast naar mijn mening en de zwart-witte met gekleurde bladeren is wel kunstig, maar persoonlijk vind ik hier dat de blaadjes dan nog iets meer kleur mogen want het grootste deel zit dan toch nog teveel tegen een grijswaarde aan. Deze foto ziet er wel kunstiger uit. Ik denk dat mocht je de blaadjes op de eerste foto nog wat meer oranje krijgen dat dit dan de sterkste van de drie wordt. Natuurlijk gaat het hier om persoonlijke smaak ;-)
| 23:58 |
Goed idee! Ik heb in de eerste en de derde foto het oranje nog wat intenser gemaakt, en ze als twee extra foto's geplaatst.
| 14:33 |
Mooi, nu zit het contrast beter denk ik... :-)
| 14:37 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden