×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Als je de stilte kunt horen

Als je de stilte kunt horen


Stilte waar vind je die nog

De stilte horen, ja daar vraag je me wat. Waar in dit kleine kikkerlandje kun je nog stilte horen? Ik zou het zo 1,2,3 niet weten. Overal hoor je wel iets. Dit valt vooral op als je een tijdje bent weggeweest naar een andere omgeving waar nog wel ruimte is en echte stilte heerst. Waar je 's nachts alleen nog het licht hebt van de sterren en de maan. Ja dan pas valt het je op dat het hier in Nederland eigenlijk nergens echt stil is.

Waar kan het dan toch stil zijn?

In jezelf kan het nog echt stil zijn, zo stil dat je het bloed in je oren kunt horen ruizen. Best eng he als ik dit zo zeg. Dat zijn we helemaal niet gewend om zo stil te zijn en ook echt naar deze stilte te luisteren. Nee veel liever lopen we weg voor deze stilte. Maar waarom dan, omdat de stilte in jezelf je ook heel veel heeft te vertellen. Veel vertellen over de dingen die je eigenlijk liever niet weet van jezelf en die je daarom maar liever ver weg stopt. Maar als je nu gaat stilstaan bij wie jij bent en wat jij doet, ja dan wordt je geconfronteerd met leuke en minder leuke kanten in jezelf.

Ik ben zo ontzettend moe

Heb jij dat ook wel eens of misschien wel heel vaak, dat je aan het eind van je energie nog een stuk dag over hebt? Probeer er dan eens op te letten hoe jij je dag start. Zelf start ik mijn dag altijd met 1 uur voor mijzelf om rustig op te starten en te zorgen dat ik voor de hele dag voldoende energie heb. Zo begin ik iedere ochtend met een meditatie en daarna een 4 minuten workout. Dan kan ik de dag weer aan, ook probeer ik ten alle tijden de verbinding met mijzelf te behouden zodat ik als #stralendlichtinverbinding van binnenuit naar buiten kan schijnen. Hoe is dat bij jou, lukt het jou al om in verbinding te blijven op alle momenten?

Mediteren 'Oh', wat brengt dat toch veel

In mijn blog van deze week schrijf ik over een bijzondere vorm van meditatie die ik ontdekt heb en waar ik zo super blij van wordt. Zo blij dat ik hem ook zelf ben gaan geven. De try-outs zijn inmiddels achter de rug en de feedback was geweldig. Daarom ga ik vanaf nu iedere 6 weken op de donderdag een meditatieavond organiseren. 

P.s. het delen van dit schrijven en mijn blog zou ik heel fijn vinden.

Veel leesplezier en lieve groet,

Ditte

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
arcelinab
Ik heb stilte gevonden in Portugal, zalig!
12-03-2018 12:49
12-03-2018 12:49 • 2 reacties • Reageer
Ditte Pelser
O wat heerlijk. Ben je daar gaan wonen?
12-03-2018 13:04
12-03-2018 13:04 • Reageer
Ditte Pelser
😄
02-04-2018 17:27
02-04-2018 17:27 • Reageer
Bodycoach
Ik kan ook heel erg genieten van de stilte. En van meditatie al even veel.
09-03-2018 16:33
09-03-2018 16:33 • 1 reactie • Reageer
Ditte Pelser
Dank je voor je lieve reactie. Ja het is heel fijn stilte en meditatie. Samen doen ze veel voor ons lichaam en geest. Lieve groet, Ditte
10-03-2018 16:17
10-03-2018 16:17 • Reageer
Schorelaar
Heerlijk meditatie, in de ochtend gaat niet lukken, ik moet om 6 uur op
07-03-2018 14:31
07-03-2018 14:31 • 1 reactie • Reageer
Ditte Pelser
Dat is inderdaad wel vroeg. Ik hoef dat gelukkig niet meer. In de tijd dat ik nog wel vroeg op mocht staan, deed ik dit ook. Niet zo lang als dat ik nu de tijd neem. Toch merkte ik al snel als ik de wekker 10 minuten eerder zette en dan 20 minuten ging mediteren, dat ik dan toch nog sneller klaar was om mijn dag te beginnen dan dat ik dat niet deed. Misschien kun je er iets mee om hierin jouw ritme te vinden. Lieve groet, Ditte
07-03-2018 17:33
07-03-2018 17:33 • Reageer