×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Een fout maken, hoe ernstig is dat?

Een fout maken, hoe ernstig is dat?


Laatst was ik heel lekker aan het werk en ik zat heerlijk in mijn flow.

Tot het moment dat ik een fout maakte, het zweet brak mij uit en mij lichaam weigerde verder dienst.

Er kwam een zeer oude overtuiging naar boven.

Jee, dit was lastig. Want ik wilde wel heel graag verder met waar ik mee bezig was.

Wat gebeurde er eigenlijk?

Wat ging er nou eigenlijk fout?                                                                                                                                                                                         Ik was bezig met het schrijven van een tekst en wilde deze wijzigen in Facebook, maar door dat wijzigen en het indrukken van een verkeerde toets werd het bericht te vroeg gepubliceerd. Waarop ik op verwijderen klikte zonder een kopie te hebben gemaakt. Holly shit, alles weg.En wat kwam daar onmiddellijk een enorm blokkerende overtuiging naar boven.Deze overtuiging was er duidelijk een die ik in mijn jeugd, “zeg maar met de paplepel” ingegoten heb gekregen.

Wat je doet doe je goed zo niet perfect.                                                                                                                                                         Fouten maken wij niet en vragen om hulp is dom.                                                                                                                                                 Je moet het allemaal zelf kunnen.

Ja zo ben ik praktisch heel goed opgevoed en kan ik dan ook de meeste dingen echt zelf. Van het bouwen van een keuken tot het monteren van radiatoren, van haren knippen tot meubels maken en noem maar op, ik draai nergens mijn hand voor om. 

Als ik vroeger iets wilde ophangen zei mijn vader, daar ligt de boor, daar de boren en de duimstok. Succes en zorg wel dat je het recht en stevig ophangt.

Ik kan mij nog herinneren dat als ik een lekke band had als kind. Dat ik dan mijn opa belde en dan kwam opa mijn band repareren. Toen op enig moment “ik was denk ik een jaar of 10” mijn opa overleed, ik een andere oplossing zocht. Kind en logica “Ureka, ik heb nog een opa, hup telefoon gepakt en opgebeld. Helaas deze opa vond dat ik dat wel zelf moest kunnen en mijn vader ook.

Met vallen en opstaan                                                                                                                                                                                                          Zo leerde ik met recht met vallen en opstaan, veel schelden, schreeuwen en huilen zelf mijn banden plakken. Deze onderneming heeft een dag of 3 geduurd voordat ik hulp kreeg. Nu als volwassen vrouw kan in nog steeds mijn eigen band plakken, maar merk ik in mijn lichamelijke reactie nog de gevolgen van deze manier van aanpak die mijn vader erop na hield. 

Vragen om hulp

Vragen om hulp kost mij de grootste moeite en een fout maken is al helemaal funest. Mijn lichaam raakt dan volledig in paniek en weet niet meer hoe te reageren. Het koude angst zweet breekt me uit en ik blokkeer volledig. 

Het enige dat ik dan nog doe is, van mijn werk weglopen een rustige plek opzoeken, vooral een plek waar niemand mij ziet, want stel je voor dat iemand in de gaten heeft dat ik een fout heb gemaakt. Tja dat kan natuurlijk helemaal niet. Op deze plek ga ik dan zitten, ik haal diep adem net zo lang tot de spanning uit mijn lichaam vloeit. Dan vertel ik mijn lichaam dat het goed is en dat het niet erg is om fouten te maken. Dat ik de fout kan oplossen en dat ik er niemand dan alleen mijzelf mee benadeel. Ik schenk aandacht aan het gevoel en laat de angst er zijn. Net zolang tot het vanzelf wegtrekt. Dat kan best een tijdje duren.

Dan na zo’n 15 tot 20 minuten kan ik weer verder, met een helder hoofd mijn fout herstellen en mijn werk hervatten. Bijna alsof er niets gebeurd is.

Hoe is dat voor jou, als je fouten maakt? Heb jij ook van dit soort beperkende of andere beperkende overtuigingen?

Laat je het me weten in een reactie?

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Mieke Van Liefde
Ik maak altijd eerst een kopie in word.
12-02-2018 12:50
12-02-2018 12:50 • 1 reactie • Reageer
Ditte Pelser
Dank voor je lieve reactie Mieke, Ja dat is heel slim, maar soms dan ben ik er niet zo goed bij met mijn hoofd. Dan gebeuren dit soort dingen. En blijkt dan ook weer niet voor niets, want als ik die kopie gemaakt had dan had ik deze blog niet kunnen schijven.
14-02-2018 13:27
14-02-2018 13:27 • 1 reactie • Reageer
Creaci
Niemand is perfect!
26-09-2017 18:10
26-09-2017 18:10 • Reageer