×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Ik zie jou, ik hoor jou, ik hou van jou

Ik zie jou, ik hoor jou, ik hou van jou


Vanmorgen was ik met mijn partner onderweg in de auto en plotseling overviel mij een gedachte die ik de laatste tijd wel vaker heb en die ik vervolgens meteen deelde. Ik vertelde dat ik het gevoel had dat het tijd is voor een volgende stap. Niet een volgende stap in werk, want daarin ben ik volop aan het groeien, maar een verandering in mijn privé leven, namelijk verandering van woonomgeving.

Ik merkte dat deze gedachte mij de laatste tijd behoorlijk bezig houdt. Ik woon weliswaar heel fijn en rustig en heb het er erg naar mijn zin maar verder heb ik hier eigenlijk helemaal niets. De meeste van mijn vrienden wonen in en om het midden van het land en ik merk dat ik het mis om even spontaan op visite te kunnen gaan. Het contact loopt vaak via Whatsapp of de telefoon en dat voelt voor mij vaak als te beperkt. Ik zou dus eigenlijk heel graag naar een meer centrale plek in het land willen verhuizen.

Toen ik dit met mijn partner deelde kreeg ik niet de feedback en het begrip waar ik op hoopte. Auw, dat deed pijn. Ik wilde niet mijn gelijk of een wild enthousiaste reactie maar vooral begrip voor wat ik zei en gehoord worden in mijn verhaal. Eigenlijk had ik verwacht dat hij zou zeggen, jee dat je dit zo ervaart, laten we eens kijken of we hier eens wat meer aandacht aan kunnen schenken. En de mogelijkheden onderzoeken

Dat hij dit niet deed kwam hard bij mij aan. Ik schoot dan ook bijna onmiddellijk in een kindstuk. En wel het stuk van niet gehoord en gezien worden (het kind in mij riep: papa zie mij, accepteer mij zoals ik ben en help mij).

Het gevolg was een een discussie, over wat er was voorgevallen.

Nu duren dit soort momenten bij mij nooit heel erg lang, maar ze wijzen mij er iedere keer op dat ik nog iets mag helen uit het verleden en dat het voor mij heel erg belangrijk is om gezien en gehoord te worden om zo mijn eigen ruimte in te kunnen nemen.

Doordat ik heb geleerd om altijd terug te kijken naar mijzelf en probeer te ontdekken wat het mij te zeggen heeft kon ik heel goed benoemen waar mijn behoefte lag en was de discussie weer snel de wereld uit.

Meestal is het niet nodig om met oplossingen of obstakels te komen maar is het voldoende als er begrip is voor je verhaal, zodat je, je serieus genomen, gehoord en gezien voelt. Doordat ik uiteindelijk mijn verhaal heb kunnen doen en mijn behoefte heb kunnen uitspreken kon ik deze oude pijn snel de baas en blokkeerde dit mij niet en kon ik weer vrolijk verder met waar ik mee bezig was.

Wil jij ook leren hoe je kunt omgaan met oude pijnen die primaire reacties naar boven halen en wil jij ook leren doorgronden wat er diep van binnen bij jou leeft en wat voor jou belangrijk is?

Kom dan naar mijn workshop Innerlijk Inzicht.

Kijk voor de workshopdata op mijn website www.zo-jezelf.nl
Ditte Pelser
Hoi Didl, Ja inderdaad scheelt het een hoop gedoe als ik het meteen kan plaatsen. Dat wil nog niet zeggen dat het ongenoegen meteen uit de wereld is hoor.
26-09-2017 16:07
26-09-2017 16:07 • Reageer
DidI'Ms world
Wat goed van je dat jij het meteen kunt plaatsen voor jezelf. Dat scheelt een boel gedoe.
09-09-2017 10:25
09-09-2017 10:25 • Reageer