Waarom lijstjes wel maar ook niet werken

Waarom lijstjes wel maar ook niet werken


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Maak jij wel eens lijstjes? 

Ik maak met regelmaat van de klok lijstjes, boodschappen lijstjes, verlanglijstjes, vakantiechecklijst en noem maar op. Maar over dit soort lijstjes heb ik het hier niet. Het gaat hier over jouw dagelijkse to do lijst.  

 Een lijstje 

Is een lijstje nu de oplossing voor de chaos of brengt het alleen maar meer stress? Ja dat is de vraag, hoe weet je nou op welk moment een lijstje een toegevoegdewaarde heeft of wanneer niet, dat is natuurlijk voor iedereen anders. In mijn blog kun je een aantal oplossingen vinden over de manier waarop ik lijstjes gebruik. Maar vooral ook waarom ik niet altijd lijstjes gebruik. Want lijstjes en vooral lijstjes waar te veel op staat kunnen namelijk heel erg stressvol zijn.   

Een onderzoek van mijn lijst 

Ik heb deze keer wel op een heel bijzonderemanier mijn lijst voor mij laten werken. Wil jij weten hoe ik uiteindelijk mijn keuze heb kunnen maken om te bepalen wat op dit moment belangrijk voor mij is? Lees dan gauw verder in mijn blog van deze week. En je raad het vast al hij gaat over lijstjes. 

 P.s. delen stel ik zeer op prijs. 

 Veel leesplezier en lieve groet, 

Ditte

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik maak alleen boodschappenlijstjes en telefoonlijstjes. Voor de rest niet meer; lang genoeg moeten doen toen ik nog (fulltime) werkte en de kinderen nog thuis woonden. De bedoeling van met pensioen zijn is m.i. zo relaxed mogelijk te leven, daar passen geen to-do-lijsten in.
| 13:59 |
Geweldig, om je reactie te lezen Soberana, dank je.

Wat fijn dat je tegenwoordig je leven zo relax kunt inrichten dat je de lijstjes niet meer nodig hebt. Dat streven heb ik zelf ook altijd, helaas lukt het soms niet. Het leven bij de dag helpt daar wel enorm bij hoor.

Hele fijne dag nog.
Lieve groet,
Ditte Pelser
| 14:04 |
Voor jou ook een heel fijn, hopelijk relaxed, weekend.
| 14:47 |
Ik werk met een agenda en lijsten, dat maakt mijn hoofd leeg. Ik heb ook altijd een grote lijst liggen, zo iets als 'Doen in februari 2018'. Ik zie wel wat er van afgestreept raakt. Ergens ligt dan ook nog een lijst 'Te doen in augustus 2017' die niet afgewerkt raakte. Het geeft tenminste emotionele rust dat het ergens opgeschreven staat.
| 15:48 |
Wat fijn dat dit voor jou werkt en dat je niet jezelf de verplichting oplegt om ook alles op de lijst af te kunnen strepen, dan kan het echt ondersteunend zijn.
| 11:39 |
Hoi allemaal,

Wat een lieve en mooie reacties en zo leuk om te merken dat velen er rust en ruimte door ervaren.

Dank jullie voor je reactie.
Lieve groet,
Ditte
| 11:52 |
Ik ben pro lijstjes, zoals gezegd het geeft rust en voldoening.
| 15:58 |
Ik zal eens gaan kijken.
| 12:36 |
Link doet het niet.
| 11:40 |
Hoi Ingrid,

Dank je voor je reactie, ik heb de link aangepast. Nu zou hij wel moeten werken.
Zat een foutje in door het knippen en plakken. Oeps.
Heel veel leesplezier alsnog,

Lieve groet,
Ditte
| 11:56 |
Dank he wel :)
| 15:20 |
Soms werkt het voor mij wel, soms niet. Kwestie van er ook op kijken (en naar handelen) hihi. Ik ga checken, volgens mij zag ik dat blog al.
| 11:39 |
Hier werkt het goed.. want door het op te schrijven heb ik meer ruimte in mijn hoofd en wanneer ik iets weg kan strepen is het ook klaar.. geeft rust
| 11:28 |
Lijsten werken voor mij heel goed. Als ik veel wil/moet doen, dan wordt het in mijn hoofd een chaos omdat ik dan alles tegelijk wil doen, ik vergeet dan dingen of doe ze in een onlogische volgorde. Het brengt rust in mijn hoofd.

Ik heb een boodschappenlijstje op mijn gsm, die heb ik altijd bij, zo ook mijn boodschappenlijstje.
| 11:25 |
Precies. alleen die stomme boodschappenlijstjes werken bij mij vaak maar half haha. Omdat ik dan denk oh heb alles volgens mij maar bij thuiskomst heb ik wat over het hoofd gezien lol.. maar andere lijstjes werken bij mij idd zoals jij zegt..
| 11:29 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen