×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
De schaal van herinneringen en energie.

De schaal van herinneringen en energie.


Sinds ik in het Paganisme gedoken ben leek het mij interessant om mijn spirituele reis te delen via mijn blog. Ik ben een serie gestart genaamd "Dixi duikt in het Paganisme", en in de episode Dixi duikt in het Paganisme: Wat is #Animisme? (Ep1)  neem ik je mee in de wereld van het Animisme.

Nu leek het mij een leuk idee om hier eens een klein stukje verder op in te springen, en om jullie een klein stukje meer van mijzelf te laten zien. Dus bij deze deel ik vandaag mijn schaal met troep  herinneringen met jullie.

 

Toen ik nog een hele kleine Dixi was, was het een van mijn dromen om later iets tofs te worden als Geoloog, Bioloog of Paleontoloog. Ik ben al van jongs af aan gek op de natuur en al haar prachten. Ik ging graag uren wandelen met mijn ouders in de bossen van de Veluwe of langs de kust van Zeeland.

Als we dan gingen wandelen dan was ik altijd gefocussed op het zoeken van interessante "schatten" uit de natuur. Soms dan vond ik op de heide op het zandpad prachtige stenen. Op het strand zocht ik graag haaientanden en in het bos zocht ik naar mooie takken en dennenappels. Ik nam deze dan terug mee naar huis en bewaarde dit als een herinnering.

Het duurde niet lang of mijn slaapkamer verandere in een heus natuurmuseum, en al gauw begon mijn interesse wat verder te verschuiven. Als we op vakantie waren dan stond ik er op dat we natuurmuseums opzochten. Deze natuurmuseums hadden namelijk naast een gave expositie ook een hele gave giftshop! Deze giftshops hadden vaak prachtige halfedelstenen en mineralen en ook fossielen! Laten we maar zeggen dat mijn vakantiezakgeld vaak educatief besteed werd ;)

Nu, vele (licht)jaren later ben ik helaas niet meer in bezit van mijn volledige collectie. Maar dat wat ik nog heb overgehouden heb ik nog altijd bij mij. Het ligt in mijn raamkozijn in een mooie turqoise schaal. In deze schaal ligt van alles: schelpen, halfedelstenen,  fossielen en hier en daar een kiezelsteen of stuk hout. Aan ieder object zit een herinnering of verhaal. Sommige dingen heb ik gekregen van familie of vrienden, anderen heb ik gekocht of gevonden.

De kleinste en meest bijzondere stukken liggen helemaal onderin. Sommige objecten heb ik al sinds mijn peutertijd!

Voor mij is deze schaal met prullaria dan ook heel dierbaar! En het is me niet alleen dierbaar, het is voor mij ook een belangrijk onderdeel van mijn paganist-to-be leven. Deze voorwerpen hebben voor mij namelijk zoveel positieve energie dat ik bijna kan zweren dat sommige objecten een ziel zouden hebben. En dat is precies het punt waarop ik mij besef dat ik kwa opvatting erg neig naar het Animisme.

Sommige mensen geloven zelfs dat bepaalde natuurobjecten als kristallen en fossielen een bepaalde genezende werking hebben. Of ik dat ook geloof, dat weet ik nog niet. Maar een ding staat vast:  Deze objecten brengen mij veel vreugd en positivitijd. In tijden van stress en onzekerheid dan pak ik graag een paar voorwerpen uit de schaal, en dat helpt mij om weer rustig met beide beentjes op de grond te blijven staan. Het geeft me ook nieuwe energie, en soms zelfs creatieve inspiratie. Daar ben ik dankbaar voor, en daarom respecteer ik de energie van deze objecten!

Laten we eerlijk zijn, of deze schaal nu krachtig is of niet...wat is er nou mooier dan een schaal vol herinneringen?


 
 

Word lid en verdien meteen je eerste 125 YP!
Ingrid Tips en meer
Hartstikke goed besteed, jouw vakantiegeld!! Mooi dat je het al die tijd hebt bewaard.
22-01-2018 20:40
22-01-2018 20:40 • Reageer
Naturefreak
Heel mooi. Ik heb ook een vitrine vol schatten als mineralen en (half)edelstenen uit alle hoeken van de wereld.
22-01-2018 18:18
22-01-2018 18:18 • 1 reactie • Reageer
Dixi In Wonderland.
Oh dat vind ik zo tof he! Ik kan daar ook echt uren naar kijken bij anderen. In een vitrine komen ze mooi tot hun recht.
22-01-2018 19:21
22-01-2018 19:21 • Reageer
LivingThaGoodLife
Mooie blog en fijn dat ze je zoveel positieve energie geven
16-01-2018 21:44
16-01-2018 21:44 • 1 reactie • Reageer
Dixi In Wonderland.
Bedankt!
22-01-2018 19:21
22-01-2018 19:21 • Reageer
Schorelaar
Heel mooi, heel waardevol voor jou.
16-01-2018 21:11
16-01-2018 21:11 • Reageer
enigma
Inderdaad mooi, een schaal vol herinneringen ...
16-01-2018 21:03
16-01-2018 21:03 • Reageer