Ik word Vegetariër!!

Ik word Vegetariër!!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hi Peeps en welkom bij een nieuwe blog :)
In deze post ga ik het hebben over een belangrijke beslissing in mijn leven. Ik heb namelijk besloten om geen vlees, vis en gevogelte meer te eten. Wat ik eigenlijk dus wil zeggen is dat ik eens een "Life Switch" maak en vegetariër word.
Hieronder beschrijf ik waarom ik deze beslissing heb genomen.
Enjoy Reading Peeps :)

Wat is een Vegetariër?

Een Vegetariër is iemand die simpel weg door persoonlijke redenen heeft besloten geen vlees, vis en gevogelte te consumeren. Dit is niet te vergelijken met Veganisten, dit zijn mensen die totaal geen dierlijke producten eten en dragen. Denk hierbij aan, Geen melk en eieren, Geen leer of bont.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk een kleine mix ben van beide aangezien ik ook geen bont en echt slangen, krokodillen leer zou kopen/dragen. buiten dit drink ik wel melk en eet ik wel eieren.

Waarom ik deze beslissing heb genomen?

Dit 3 redenen waarom ik gestopt ben met vlees, vis en gevogelte eten.

  1. Puur gewoon omdat ik het zielig vind dat er andere levende wezens op deze aarde worden vermoord voor onze voeding terwijl de mens voldoende voeding elementen kan halen uit: groente, brood, fruit, noten en vezels.
  2. Het is wetenschappelijke bewezen dat een homosaphiën geen vlees nodig heeft om te overleven. De grote rede dat de mens vlees eet is uit prehistorisch gedrag van jagers.
  3. Het gebit van de mens is in de jaren zo ontwikkeld dat het niet meer bedoeld is om vlees te verscheuren en kauwen maar juist voor bladeren (Sla) te vermalen, noten te kraken en fruit te eten.

Waarom geen vlees maar wel melk en eieren?

Ten eerste word de koe/Kalf/Geit juist geholpen door het melken van de boeren. als dit niet gebeurd kan het beest enorm ziek worden en aandoeningen krijgen aan de uiers en tepels.
Ten tweede word het beest niet gedood om ons te voeden. daarom drink ik wel melk (Vind het heerlijk hihi).
Wat betreft de eieren heb ik een andere mening. Ik vind dat al het levend wezen dat op aarde is gezet moet blijven leven totdat natuur het toelaat.
Een ei is GEEN kuiken. dit is een combinatie van enorm veel voeding sappen en proteïne van de kip.
Later KAN dit een kuikentje worden. dit is nog niet eens altijd zeker.
In beide gevallen sterven er geen levende wezens en voed ik mezelf hiermee voort.

Ik ben bereid om wat gezonder te gaan leven en iedereen weet inmiddels dat overtollig vlees slecht voor het hard en vaat is. Deze en andere boven genoemde punten heeft mij tot het besluit gebracht om Vegetariër te worden.
Ik ben benieuwd hoe ik het er van af breng haha. Misschien is het leuk om verschillende recepten te posten van Vegetarische gerechten die ik ga proberen :) ... Wie weet hhi.

Bedankt voor het lezen van deze blog Peeps. Laat me weten als jij ook een Vegetariër of Veganist bent of als je dit ooit overwogen hebt. :)

Bye Bye Peeps!

Hola Barcelona!

Lees hier een van mijn vorige blogs :)

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hier ook al jaren vegetariër en de stap naar vegan komt vanzelf.
Er is ook meer en meer te verkrijgen in de supermarkt, meer restaurants. Veggie en vegan zijn de toekomst.


Succes
| 15:35 |
Join the club haha
| 00:45 |
Succes!
Gezonder eten zou ik wel mogen doen, maarja die vette hap en snoep/chips zijn zo lekker haha.
Vegetarisch/veganistisch zou ik ook niet snel doen, denk ook dat er 2 dan niet zo blij met mij zijn hier in huis. Man en dochter zijn echte vleeseters (hele familie van mijn man). Ook gaan er liters melk doorheen elke week
| 16:36 |
Haha leef zoals je wilt leven, dan ben je zelf het gelukkigst denk ik hihi ... Het is allemaal inderdaad enorm lekker daarom hoop ik dat ik het zo lang mogelijk kan volhouden hihi! Tot nu toe gaat alles perfect :D
| 16:43 |
Zeker weten, al zou het voor mijn gezondheid veel beter zijn het allemaal te laten liggen. (ivm fibromyalgie/reuma, vooral varkensvlees en melk (lactose) zouden boosdoeners kunnen zijn)
| 16:47 |
Ow jezus zeg, klinkt serieus .. Je bent de 2e persoon die ik ken met de aandoening Fibromyalgie, een goede vriendin van mij kampt hier jammer genoeg ook mee .. Succes Linda :)
| 16:51 |
Hoiiii, wat super goed dat je een beslissing hebt genomen geen dieren meer dood te willen maken om ze te eten. Dat verdient een geweldig compliment. :)

Ik werd zelf op mijn 13e vegetariër. Pas vele jaren later sprak ik voor het eerst iemand die de stap naar veganisme maakte. En 5 jaar geleden ben ik dat stapje voor stapje geworden.

Ik las ergens dat het geven van informatie daarover wordt neergezet als fanatiek. Dat is jammer. Ik ben nog altijd dankbaar dat ik er via een vriendin toen meer over te weten ben gekomen.

Koeien hoeven bijvoorbeeld niet gemolken te worden. Een koe geeft uit zichzelf namelijk geen melk. Daarvoor moet ze eerst moeder worden . Dus om te zorgen dat de melkproductie op gang komt, wordt een koe kunstmatig zwanger bevrucht. Ze is net als een mens ongeveer 9 maanden zwanger. Daarna wordt het kalfje geboren. Het kalfje wordt meestal dezelfde of volgende dag bij zijn moeder weggehaald. Dit gebeurt in bijna elk melkveebedrijf (99,8%). Alle jongetjes kalfjes gaan kort daarna naar een mesterij om te worden geslacht en ook alle overtollige meisjes. Een deel van de meisjeskalfjes wordt melkkoe. Zij zullen net als hun moeder elk jaar opnieuw bezwangerd worden en na elke geboorte zal hun kalfje bij hen worden weggehaald. Na een jaar of 4,5 zal ze ook zelf geslacht worden (hoewel ze van nature wel 20 kan worden).

Zo leven ook legkippen gemiddeld slechts zo'n anderhalf jaar (hoewel ze van nature veel ouder kunnen worden) voordat ze naar het slachthuis worden afgevoerd. Ook worden in Nederland 45 miljoen kuikentjes (miljarden wereldwijd) doodgemaakt vanwege de vraag naar eieren. Dit komt, omdat er steeds nieuwe eieren moeten worden uitgebroed voor nieuwe legkippen. Alleen komt uit ca. De helft van die eieren een hanenkuikentje. Die worden in Nederland meestal vergast. In andere landen ook wel levend versnipperd of vermalen.

Het is dus niet zo dat voor de productie van melk en eieren geen dieren worden gedood. Ik verwacht niet dat iedereen die dat te weten komt meteen vegan wordt. Maar het is wel goed als mensen ervan op de hoogte zijn. Dan kunnen ze dit in hun keuzes mee laten wegen. :)
| 19:54 |
Wauw dit is best schokkend en nieuw voor mij. Bedankt voor je informatie (Zeer gewaardeerd).
Toch heb ik dan meteen een vraagje, De stempel "Biologisch" wilt dus niet altijd zeggen dat het op een natuurlijke wijze is geproduceerd? En de biologische scharreleieren zijn dus in feiten een leugen?
Deze vragen zijn gewoon puur uit interesse. Als het bovengenoemde waar blijkt te zijn, is er dan wel een vorm van vegetarische/veganistische eieren en melk? bijvoorbeeld op natuurlijke vriendelijke manier geproduceerd?
Al bij al bedankt voor je reactie :) Super dat je je ook inzet voor het leven van de dieren!
| 20:04 |
Hi, bedankt voor je reactie en het positief ontvangen van de informatie. Het is altijd fijn als mensen ervoor open staan het te lezen. :)

Bij biologisch zijn er vanzelfsprekend wel verbeteringen (meer ruimte, naar buiten kunnen, geen staarten of snavels afsnijden e.d.). Maar het weghalen van de kalfjes en het doden van de eendagskuikens is inderdaad ook in de biologische sector gangbaar. Overigens halen ze bij biologische koeien ook de horens doorgaans nog weg (behalve bij biologisch-dynamisch). Voor al deze dingen heeft men wel redenen natuurlijk, maar die hangen samen met het feit dat, en de manier waarop, we dieren houden voor de productie.

Sectorbreed is verder een issue dat we dieren zijn gaan doorfokken op bepaalde eigenschappen. Het bekendste voorbeeld daarvan is misschien het vleeskuiken dat is doorgefokt op zo snel mogelijk groeien (plofkip). Een biologisch vleeskuiken groeit wat langzamer en leeft iets langer (maar ook slechts zo'n 81 dagen). Op dezelfde manier zijn legkippen doorgefokt op zoveel mogelijk eieren leggen. Eieren leggen is van nature natuurlijk iets wat kippen, net als andere vogels, deden voor hun eigen voortplanting. Kippen hadden misschien 1 of 2 nesten in het voorjaar. Vandaag de dag zijn kippen zo doorgefokt dat ze zo'n 300 eieren per jaar of meer leggen. Dit heeft ook impact voor hun lijfje. Veel legkippen krijgen bijv. uiteindelijk te kampen met problemen aan hun legapparaat zoals ontsteking of prolabsen. Naast uitval door pikkerij, krijg je na een tijdje meer uitval door uiteenlopende ziektebeelden. Daardoor is het na ca. een jaar (ze zijn dan anderhalf) niet meer economisch rendabel de kippen te houden. Dan worden ze afgeschreven (afgevoerd naar de slacht). Vandaar ook de noodzaak aan steeds nieuwe legkippen om nog eieren in de schappen te krijgen.

Wat je vraag over alternatieven betreft. Daar zijn er gelukkig ook veel van. :) Al moet ik bekennen dat ik nog nooit echt melk-melk (met exact dezelfde smaak) heb gevonden hoor (al zijn ze daar wel mee bezig, heb ik gelezen). Maar wel bijv. vla, yoghurts, chocomel, kaas e.d. die ik erg lekker vind waardoor ik gewone melk/kaas ook niet meer mis. Wilmersburger vind ik bijv. lekkere vegan kaas en vla/yoghurt van Alpro die vaak bij AH en Jumbo te vinden zijn, maar bij Ekoplaza e.d. heb je daar ook biologische varianten op. Ik vind dit altijd wel leuke sites gewoonvegan.nl/, www.webshop.veggie4u.nl/ en hier staan ook producten melkjekanzonder.nl/dealternatieven/producten/. Oh en superdehandig als je waar dan ook ter wereld vegetarisch of vegan wilt eten www.happycow.net/. Niet alles wat je kant-en-klaar koopt, is overigens meteen ook super gezond of natuurvriendelijk vanzelfsprekend, maar dat is ook een kwestie van balans in je hele eetpatroon met aandacht voor vers, seizoensgebonden, lokaal of regionaal geteeld e.d.


Smaken verschillen verder natuurlijk. Maar uitproberen, is ook leuk. :D Zelf had ik gewoon steeds iets wat ik lekker vond en dacht, nou mooi dan kan ik voortaan dat vervangen. En dan zie ik wel hoe ver ik kom. :) Beetje veel tekst ;) Bedankt voor je interesse! En veel plezier met het ontdekken van vegetarisch eten! :D
| 23:17 |
P.S.: Docu Cowspiracy overigens al eens gezien? Echt interessante docu over het effect van verschillende eetpatronen op de natuur.
| 23:19 |
Nee nog niet gezien, maar bedankt voor de aanrader ... Ook enorm bedankt voor de bijgevoegde informatie, ik heb ik zeer zeker baat van :) Super bedankt Marian :)
| 16:52 |
Hij is op Netflix te zien, mocht je dat hebben (net als Forks over Knives, ook erg interessant). Jij ook bedankt voor je open instelling! Fijn om iemand te 'spreken' die zo positief reageert op informatie. Veel succes en plezier met je verdere ontdekkingsreis in het vegetarisme.
| 20:33 |
Succes gewenst daarmee.
| 14:50 |
Ja het blijft een 'grote' stap. Ik voor mezelf zou nooit een vegetariër kunnen zijn. Maar ik hoop voor je dat het gaat lukken.
| 14:10 |
Ik hoop dat het je gaat lukken. Maar hoop dat er niet te veel mensen het worden. Word een beetje krap op aarden.
| 13:18 |
Kleine aanvulling. Een ei kan ook later geen kuikentje worden. Een kip zal eerst bevrucht moeten worden voordat er een kuiken geboren kan worden en de eieren die jij koopt daar is geen haan bij in de buurt geweest. Twee: bereidt je alvast voor op het commentaar van veganisten m.b.t. je opmerking over "Ten eerste word de koe/Kalf/Geit juist geholpen door het melken van de boeren. als dit niet gebeurd kan het beest enorm ziek worden en aandoeningen krijgen aan de uiers en tepels." Als een fanatieke veganist dit leest dan krijg je een verhandeling als commentaar vrees ik. En natuurlijk gaat het je lukken om vegetariër te worden. Ik wens je veel lekkere maaltijden toe.
| 08:13 |
Bedankt voor je korte toelichting over het kuiken, dit was ik inderdaad vergeten te melden :)
| 14:55 |
Sinds ik ooit iemand heb horen zeggen op tv dat "het ei de menstruatie van de kip is" en die mevrouw was vegan vind ik het wel belangrijk om dat toch even duidelijk te hebben hahaha voordat mensen de meest vreemde dingen gaan overnemen.
| 15:14 |
Succes met je life switch.. Ik wil ook gezonder gaan eten maar vegetarisch zou (op dit moment in ieder geval) niet bij me passen. Hoewel ik het net als jij ook zielig vind voor dieren..
| 03:12 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen