Mijn Twijfels over Vlees eten

Mijn Twijfels over Vlees eten


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hi Peeps.

De laatste tijd heb ik enorm veel artikelen gelezen en documentaire's gezien over de mens en vlees. Vele weten dat er al jaren gespeculeerd en gediscuseerd word over of vlees nu goed of slecht voor je is. Inmiddels heb ik enorm veel mensen in mijn omgeving die gestopt zijn met vlees eten en ik zie mensen op youtube (youtubers die ik volg) die ook besluiten om te stoppen met het eten van vlees.

Wat ik weet is dat er wetenschappelijk wetenschappelijk bewezen is dat overtollig vlees slechte reacties op verschillende organen kan veroorzaken en dit schadelijk voor je kan zijn.

Onbewerkt mager vlees past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. ... Rood en met name bewerkt vlees zoals vleeswaren worden in verband gebracht met beroerte, diabetes type 2 en kanker. Eet vlees daarom met mate.

Voedingcentrum nederland.

Met deze kennis en de besluiten die vele mensen om me heen nemen wil ik eigenlijk ook voor een vlees arm leven kiezen.

Het verminderd mijn zoutgehalte enorm. Het verkleint de kans op beroertes en hart en vaat ziektes dus waarom niet meteen stoppen?

Nou, die rede is simpel!

Ik vind vlees VERSCHRIKKELIJK LEKKER!! En ik geniet hier echt van. Ookal weet ik dat het niet goed voor je is en het menselijk gebit helemaal niet gemaakt is om vlees te vermalen. Anders hadden we wel slacht tanden gehad.

En voor de proteine en vitamine hoef ik het ook niet te doen. Dit is gerecyclede proteine die via het dier in jou lichaam beland...De benodigde proteine en vitamine kan een mens gemakkelijk uit groente, noten, brood, graan en veel meer halen.

Dus mij gaat het echt alleen maar om het lekkere. Is dit een rede om gewoon vlees te blijven eten? Of vinden jullie dat ik toch beter aan mezelf moet denken door te minderen/stoppen met vlees eten?

Ik lees jullie mening graag😉


Ps: Lees hier meer over vlees.

https://voedingscentrum.nl/encyclopedie/vlees.aspx

ByeBye Peeps.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
eet gerust vlees als je het lekker vind, ik doe dat ook
| 19:48 |
ik ben een vleeseter en zal er nooit mee stoppen
| 14:07 |
Ik eet vlees, al verkies ik vis, gewoon omdat ik dat lekkerder vind
| 22:34 |
Als je je goed voelt bij het eten van vlees, moet je dit zeker blijven doen. We kunnen zonder vlees, absoluut waar, maar in theorie moeten we dit zeker niet. Een mens is geen vleeseter, maar ook geen planteneter: we zijn alleseters. Dwz dat vlees perfect past in een gezond voedingspatroon. Baart alle heisa je zorgen, kies dan voor 'gezond' vlees in de zin van: weet waar je vlees vandaan komt! Een mogelijkheid is om te gaan kiezen voor een bepaald label; het bio label geeft je een garantie dat er geen antibiotica aan de beestjes is gegeven, dat er gekozen is voor gezond voedsel van je beestjes, ... Zelf haal ik mijn vlees rechtstreeks bij de boer, waarvan ik de boer zelf ondertussen goed ken: ik weet hoe hij zijn beesten behandeld, ik weet wat ze te eten krijgen, ... maw ik weet dat ze gezond zijn.
Verder is TE een slechte raadgever, in principe heb je genoeg met 100g vlees per dag; eet je graag steak van 200g is dit absoluut niet slecht; maar let wel op dat je niet elke dag 200g vlees bij je maaltijd eet + vlees als beleg + ... De tip die ik hierin meegeef is vaak: zit er vlees in je beleg vandaag; kies dan voor gevogelte of vis bij je warme maaltijd. Ga je vlees eten bij je warme maaltijd, kies dan voor vis, veggie, hartig beleg. Wil je echt wel wat minderen, start dan gewoon eens met 1 veggiedag per week.
| 16:16 |
Wauw dank je voor de goede tip. Kzal hier zeker wat mee gaan doen ;)
| 10:47 |
Weet je? Je moet gewoon eten wat je lekker vindt, met mate. Ik word niet goed van wat er allemaal slecht zou zijn. Alles met mate en dan komt het goed.
| 00:41 |
Ik ben veel minder vlees gaan eten, beetje eigenbelang want ik ben behandeld aan darmkanker, daar wordt bewerkt vlees mee in verband gebracht.
Ik mis het niet echt, omdat ik er geen moeite voor doe en ook geen vervangers zoek, ook eet ik ook wel eens (1 keer per maand) iets van de Burger King.
Eet tegenwoordig meer vis en kip, maar ik hoef niet elke dag iets op mijn bordje.
| 22:37 |
Ik zeg het nog maals. Stop niet met hetgenen waar je van geniet
| 22:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen