×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Van de Bron en Liander oftewel handjeklap tussen Grachtengordelvolk

Van de Bron en Liander oftewel handjeklap tussen Grachtengordelvolk


Met veel hoop, ben ik een jaar geleden klant geworden bij energiemaatschappij Van de Bron, maatschappij die duurzaam opgewekte energie van kleine, lokale leveranciers aan de consument verkoopt voor schappelijk tarief, volgens eigen zeggen. Echter, na een jaar krijg ik een 'navordering' van ruim 700 euro, omdat ik zogenaamd stijging in mijn energiegebruik had. Ik spit door mijn oudere administratie en stuit op weerzinwekkendheid zonder weerga. Zonder iets te zeggen, gebruiken ze oude meterwaarden van een half jaar eerder, toen ik nog elders klant was, als start van hun eigen meterwaarden. Echter, in hun eerste brief, staan nog de werkelijke meterwaarden. Die waren uiteraard beduidend hoger, dan op hun klantenpagina, mijnvandebron.nl, vermeld staat! Kortom, word ik geconfronteerd met een torenhoge navordering. Inderdaad, 't kon overeenkomen met een half jaar verbruik. Daar hebben ze geen recht op. Is ook allang met betreffende partijen afgerekend. En, ook een heffing energiebelasting van 1000! euro. Ik dacht, dat 't tarief 'maar' zo'n 22% was. Ben ik nu met een tarief van het tienvoudige geconfronteerd.

De vraag vooral is ook: hoe komen ze aan gegevens van een eerdere leverancier, ook gezien de privacywetgeving? Blijkbaar zijn er voorafgaand aan de lunch aan de Herengracht, waar Van de Bron zit, wat notulen uitgewisseld tussen directeuren. Bovendien, is er geen wetgeving, waardoor ik niet tweemaal hoef te betalen, hetgeen ik ook niet aan Van de Bron hoef te bewijzen, omdat 't van voor hun contractrelatie met mij stamt.

Zo is 't geld makkelijk verdiend. Wie nou nog gaat werken, is een dief van eigen portemonnee. Ik overweeg aangifte bij politie tegen beide te doen, wegens valsheid in geschrifte en wegens inbreuk op mijn privacy. Vooral dat Van de Bron dit stilzwijgend erdoor probeert te drukken, zonder ook maar een woord te reppen over 't halfjaar dat ik geen klant bij hen was, en probeert te doen voorkomen dat 't slechts om mijn verbruik zou gaan, noem ik verdacht.

Ben benieuwd, hoe dit gaat aflopen. Meestal dendert dat soort lui meteen door naar een deurwaarder, zonder je brieven te beantwoorden. Dan komt 't uiteindelijk goed, maar je moet er veel tijd aan besteden. Helaas. Moraal v/h verhaal: klinkt 't als te mooi om waar te zijn, dan is 't dat ook. Geldt zeker ook voor links volk met hooggestemde idealen. De Herengracht is wel thuishaven van slavenhandelaren en ... laat ook maar.

(Update 2 aug jl.) Inmiddels, heb ik mijn verhaal ondergebracht bij oa de Consumentenbond en heb ik de slimme meter laten stopzetten. Dat is zo gedaan, dat laatste.
Douryeh
De netbeheerder heeft #geen inzage in... moet 't zijn :x
02-08-2018 12:10
02-08-2018 12:10 • Reageer
Douryeh
Goede reden, om geen slimme meter, dwz meterstanden laten lezen op afstand, toe te staan. De netbeheerder heeft inzage in de meterstanden, noch in hun historie, noch in je betaalverleden. De leverancier, heeft echter wel inzage in je historische meterstanden. En kan dus misbruik maken. Bescherm jezelf, zou ik zo zeggen.
02-08-2018 12:04
02-08-2018 12:04 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Nou ja zeg. Wat erg. 
28-07-2018 16:30
28-07-2018 16:30 • 1 reactie • Reageer
Douryeh
Onthoud ze: Van de Bron 😫
28-07-2018 18:50
28-07-2018 18:50 • 1 reactie • Reageer
Schorelaar
Wat ontzettend vervelend, wat een hoog bedrag 
27-07-2018 14:52
27-07-2018 14:52 • 1 reactie • Reageer
Douryeh
Teleurstellend ook, gezien hoe hoog van de torens deze mensen blazen, als 't gaat om duurzaamheid.
28-07-2018 14:45
28-07-2018 14:45 • Reageer