Fysiotherapie#1

Fysiotherapie#1


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vanwege mijn pijn loop ik sinds kort bij mijn vaste fysiotherapie. Mijn vaste therapeut is Albert Teeling, Albert heeft een eigen praktijk in Barneveld. Al jaren kom ik bij hem, maar nu intensiever dan ooit.
Voor ik weer last kreeg van mijn Conversiestoornis trainde ik 6x per week in de sportschool, en ja ik was erg goed met voeding bezig. Verslaafd? Ja aan sporten en gezond leven. Had een goed lichaam, al was ik zelf nooit tevreden en voelde me enorm fit.

En nu:
Een half uur armen, schouders, rug en buik trainen. Op allerlei manieren ook met een grote fysio bal en gewichten en apparaten. Waarschijnlijk denk je nu van moet je je benen dan niet trainen. Ja dat moet ook maar daar ben ik tijdens die oefeningen mee bezig. Voeten op een balans bord en ondertussen wat oefeningen doen.

Vandaag ben ik eerst gaan staan wat al erg goed gaat! 3 sets van 10 zo 6 kg van beneden naar boven het hoofd trekken. Dit om mijn rug en arm spieren goed te trainen maar ondertussen ben je natuurlijk bezig met blijven staan. Dit klinkt enorm makkelijk maar helaas is dat het niet. Uitgeput begon ik aan het volgende.
Mijn conditie is ver te zoeken.

Even wat voeten correctie werk, mijn rechter voet werkt al wel aardig mee.
Maar mijn linker voet en been daar in tegen NOT. Maar goed we gaan rustig verder en leggen de focus weer even op de schouders en armen. Nog even wat push oefeningen gedaan op het arm apparaat .
En elke x spookt maar door je hoofd wat heeft dit voor zin voor mijn benen. Toen Albert de boel begon uit te leggen begon ik het te snappen. Het begon allemaal met pijn in mijn schouders rug en ribben. Nu maken we dat lekker sterk ook omdat ik zoveel met mijn armen moet doen op dit moment is het goed om deze spieren te trainen.


Okee..... EN DOOR

Gelukkig was mijn moeder mee om me hier en daar wat te helpen. De oefening waarvoor ik op een bal moet gaan zitten en dan de bal van mijn billen naar mijn schouderbladen moet laten rollen en dan rustig weer moet gaan zitten is erg zwaar. Mijn moeder houdt hierbij mijn benen tegen en duwt tegen mijn knieën voor als ik te ver door rol.
Na 6x wilde dit niet meer lukken dus ben ik buikspier oefeningen gaan doen. 
Goed voor de core stability... En natuurlijk omdat ik me dood erger aan het feit dat ik sinds ik ziek ben en aan al die medicatie zit en in een rolstoel ben beland al wel 15 kg ben aangekomen!

Na mijn overheerlijke training ben ik heerlijk gemasseerd om mn spieren rust te geven en lekker te ontspannen.
Veel pijnlijke plekken omdat de gehele dag mijn lichaam op spanning staat.
Na de massage eindelijk naar huis! Ik ben kapot, uitgeteld.

Maar ondanks dat schrijf ik met liefde deze blog. Helaas zonder foto's omdat ik me graag focus op mijn training tijdens de klinische Revalidatie zal ik zeker proberen fotos te maken. (eventueel filmpjes)

Liefs,
Desiree
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (18 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat super zeg.
Met jou doorzettingsvermogen kom je er wel.
| 08:09 |
dankjewel Lief van je!
| 08:44 |
knap hoor dat je dat allemaal doet,
heb je na die tijd zeker een mooi lichaam ;)
| 17:37 |
Nou dat had ik... helaas nu niet meer.
Maar daarna hoop ik wel weer natuurlijk!
Is mijn vriend zo lekker blij mee.
| 17:39 |
ik vind je altijd mooi maakt niet uit of je nou sport of niet,
je blijft een prachtige vrouw ;)
| 17:41 |
Intensief allemaal, maar het brengt je uiteindelijk weer mobiliteit en het nodige goede gevoel.
| 16:06 |
Zeker weten!
| 17:01 |
Bloedig inferno, dat is pittig.
| 18:59 |
Hoe bedoel je?
| 12:09 |
Bloody = bloeding
Hell = inferno
| 12:20 |
Never give up is mijn motto staat ook op mijn tattoo :D
| 12:21 |
heel veel succes met je training! xx
| 18:13 |
Dankjewel!
| 19:25 |
Heel veel succes met je training en hopelijk heel vlug resultaat, Desiree :-)
| 11:17 |
Dankjewelll!
| 11:35 |
:-)
| 11:41 |
Goed bezig ;) erg sterk
| 00:28 |
Dankjewel!
| 11:34 |
Super goed bezig!
| 23:29 |
Dankjewel!
| 11:34 |
Je doet iniedergeval je best! Super knap van je. Hopen dat het snel beter gaat!
| 18:39 |
Dankjewel suuper lief je reactie!
| 18:40 |
Hoe frustrerend zal dat zijn als je lijf niet doet wat jij wilt en dat door stress.....pff maar niet teveel bij nadenken dat geeft nog meer stress. En weer DOOR en blijven lachen xxx
| 21:11 |
Zeker Never give up!
| 21:28 |
Blijven volhouden . Gaat om de geboekte resultaten. Ik zit ook aan de 2x per week Fysio vast.
| 20:35 |
Komt zeker goed sta er positief in.
Confrontatie is soms wat lastig als het een dag niet wil en alles tegen zit.
Maar ook daar leer ik wel mee om gaan!
Maandag 2e intake bij revalidatie centrum hopelijk gaat het dan hard vooruit!
| 20:37 |
Spannend. Maar ik
| 00:11 |
You can do this
| 20:22 |
Dankjewel!
| 20:32 |
Stap voor stap bereik je ook veel
| 19:18 |
Zeker. De eerste stap is nog niet gezet maar ook die blog komt een keer online dat ik mijn eerste stap zet!
| 19:22 |
Werken aan het herstel zijn ook stappen
| 19:23 |
Zeker zeker heb je gelijk in!
| 19:25 |
Is ook erg belangrijk je te consentreren op je fisio
| 17:12 |
Knokken zonder stoppen
| 17:12 |
Wat een heftig verhaal! Kan me heel goed voorstellen dat het heel heftig is als je 'verslaafd' aan sporten bent je dan opeens zo moet afkicken.. Hopelijk heb je een spoedig herstel!
| 17:07 |
Over ongeveer 3 maanden sta ik hopelijk weer minimaal 4 dagen per week in de sport school
| 17:12 |
Dat hoop ik ook voor je!
| 17:37 |
Zo wat heftig zeg. Fijn dat je mama en albert je helpen. Zet 'm op!
| 16:40 |
Thanks, Maandag 2e intake bij revalidatiecentrum!
| 16:49 |
Interessant artikel, graag gelezen!
| 16:22 |
Heftig. Succes met je revalidatie, je kunt het!
| 16:03 |
Thankyou!
| 16:08 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen