~ Revalidatie #Dag 18 ~

~ Revalidatie #Dag 18 ~


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

He he ik kan zeggen dat ik tot 06.00 uur heerlijk heb geslapen! Wat minder wakker geworden maar dat is natuurlijk geen probleem. Om 07.00 uur mijn medicijnen weer genomen en we konden er weer tegen aan!

08.00 Fysiotherapie Loop bad, Vandaag moest ik weer vroeg beginnen! TOP, dit vind ik lekker voor mijn ritme. 

Dit keer niet met een water rolstoel het loopband bodemplatform opgegaan en dan zakken. 
Nee, ik moest het weer anders doen. Ik ben gaan staan en zo lieten ze de bodem zakken! Voelde heel gek maar was ook weer een vooruitgang. Eenmaal in het water moest ik knieën heffen, dit om mijn buigspier in mijn heup te trainen. Deze spier gebruik je normaal voor de opwaartse beweging. HET GING SUPER!

09.30 Ergotherapie, De ergotherapeut vroeg direct wat ik vandaag wilde doen, en omdat hij weet dat ik gek ben op sporten stelde hij voor dat ik een sport mocht kiezen. En wat koos ik..... Volleybal!
Eerst rustig geoefend met een strand bal omdat ik even moest wennen aan het lange staan en te gelijkertijd wat bewegen. Daarna mocht ik ook aan de volleybal, super tof en zelfs opzij gestapt en dan over volleyen! GEWELDIG FEEL GOOD!

11.45 Fysiotherapie, Vandaag mocht ik even laten zien aan de vrouwelijke therapeut hoe ver ik was kwa lopen. Ze gaat een weekje op vakantie en wilde even goed zien hoe ik dan in een week vooruit zou gaan. Daarna heeft ze nog wat stimulatie kloppingen op mijn benen gedaan om het gevoel terug te krijgen. Linkt voel ik alleen de binnenkant van mijn boven been & rechts voel ik me gehele boven been en knie holte en de onderkant van mijn voet. 
Weer echt een prachtige vooruitgang, nu ik dit zo schrijf komt het extra binnen!

12.30 Lunch, Komkommer, tomaten salade met een beetje zout en pepper. & een paar stukje kibbeling uit de oven. 

13.15 Groepstherapie Bewegingsagogie, Vandaag gingen we aan de gang met sjeu de boules ballen. We hebben verschillende opdrachten gedaan, maar vooral ook geëvalueerd over hoe alles ging. Mijn hoogte punt van deze therapie was dan wel dat de vrouwen tegen de mannen gingen spelen. & je mocht in de sportzaal buiten de buitenste lijn lopen. JA LOPEN???!! HOE DAN.... Maar bal 1 kwam redelijk dicht bij. Om bal 2 te gooien moest ik 5 meter lopen.. Hmmmmm Samen met mijn fysiotherapeut ben ik stapje voor stapje richting de plek te gaan waar ik wilde gooien. Je leest het goed...STAPJE VOOR STAPJE!!  Iedereen moest op mij wachten waardoor ik aangaf dat ik wel zou gooien van de plek waar ik stond. En direct werd mij aangegeven dat ik mijn tijd moest nemen en de rest keek dus toe hoe ik worstelde om helemaal LOS & echte stapjes te lopen. Toen ik op de juiste plek was aangekomen heb ik gegooid & ja hoor...... Dicht bij de andere bal van ons die er al lag. Mijn laatste bal heb ik gegooid vanaf de stoel die ondertussen was neergezet, ik was even kapot. DE VROUWEN WONNEN!!!

Toen we het spel met de groep moesten evalueren ben ik met mijn fysiotherapeut terug gelopen naar de rolstoel.. WEER 5 METER!! Ja hoor, ik kan u mededelen dat ik 10 METER ECHT HEB GELOPEN... 
Onwijs trots op mezelf.... *Bloos*   Mijn opmerking over de les was dan ook: IK HEB GELOPEN! Waarop een applaus van mijn mede revalidanten volgde.... WOUWWWWWW!!


16.30 Bewegingsagogie, Dit was verplaatst naar 16.00uur zodat ik toch lekker naar huis kon voor het eten. Lekker even ontspannen maar inspannend aan tafel tennis gedaan!
Super leuk en mijn therapeut (van www.helendbewegen.nl) & ik hebben dan ook wel 100x over geslagen. Vooral hebben we gelet op mijn ademhaling, omdat als ik me inspan ik vaak mijn adem in hou tot ik niet meer kan. 
Erg moeilijk... Maar hard op tellen ging al beter. Niet te veel bij nadenken!


Ik ben blij met deze prachtige dag!
Nu heerlijk genieten van mijn weekend. 


Liefs, 
Desiree

(Plaatje: Google, en ik bedoel er mee dat ik dit gevoel niet zou hebben zonder applaus van mijn mede revalidanten.)Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goed bezig, je bent een topper, maar dat wist je al!!!!
| 03:31 |
Zo lief!!! Dankjewell! Xx
| 07:43 |
Xx
| 12:39 |
Hij geeft geen punten aan??? Das wel jammer..........
| 16:37 |
Wat gaat het toch super goed kanjer!!! Ben echt super trots op jou xxx
| 16:36 |
Dankjewel lieverd.. gaat inderdaad hard zo.
Straks weer dag 20 online ;-)
O geen probleem volgende x beter! ;-)
| 16:55 |
Alweer een dag dat ik zie dat het steeds beter met je gaat.
Als waardering een cadeautje.
| 14:06 |
Aaaeh lief dankjewel!!!
| 14:08 |
Heb ik al eens gezegd dat je onwijs goed bezig bent en heel trots op jezelf mag zijn? Zo niet :-)
Je bent onwijs goed bezig en je mag heel trots op jezelf zijn!
| 16:36 |
Super lief van je hans!!! Thanks
| 14:07 |
Lieve Desiree, wat ben jij ontzettend goed bezig zeg, daar mag je zeker heel trots op zijn hoor. Ik ben blij voor je dat het zo goed gaat
| 13:43 |
Dankjewel lieve gertiena, en ook jou berichtjes dragen bij in mijn herstel!
| 15:46 |
Wat lief van jou X
| 20:03 |
Ja zo'n applaus draagt je dan op handen, wat fijn!!
| 13:12 |
Ja was echt even een wouw momentjee
| 15:46 |
Mooi verslagje weer hoor, toch weer 5 erbij , super hoor. Heel erg fijn. Nu lekker van het weekend genieten.
| 11:19 |
dankjewel !!
Yes heerlijk weekend..
| 12:44 |
Mooi dat de dag zo goed ging en volliebal zo goed gaat .ja je komt er wel gewoon doorzetten en ga er voor een fijn weekend
| 09:07 |
Dankjewel Johan, ook een fijn weekend & Maandag ga ik er weer tegen aan.
| 12:44 |
Geniet van het weekend
| 13:03 |
En terecht! Super trots!
| 08:22 |
Dankjewel meiss!!
| 12:43 |
Wowie, wat een topdag heb je gehad. Dus nu welverdiend van het weekend genieten! Dat ademhalingstukje herken ik wel, ik vergeet ook vaak goed adem te halen als ik met iets bezig ben hahaha
| 21:25 |
YESS!!
Zou het aan je kaartje liggen? haha
Ja herken je het? Leuk he als je zo iets dan leest.
Nou ik heb op zo veel vlakken al zo veel bij geleerd
| 12:43 |
Als ik teveel nadenk over oefeningen, vergeet ik dus door te ademen hahaha Zei de fysio ook vaak, wel blijven ademhalen hè ;) Daarom praat ik veel, dan adem je gewoon door ;)
| 13:49 |
Ja klopt alleen begin ik dan echt naar lucht te happen haha..
Maar inderdaad in een regelmatig patroon praten of bijvoorbeeld tellen helpt erbij.
| 15:44 |
Prachtige blog Desiree! En wat boek jij vooruit gang
| 20:45 |
dankjewel meiss!!
| 12:42 |
;-)
| 13:17 |
Het wachten op de bal werd beloont met een overwinning
| 20:28 |
YESSS !!
| 12:42 |
Fantastisch weer. En je kunt dan al wel een heel stuk lopen maar je maakt echt hele grote sprongen hoor.

Super om daar getuige van mogen zijn lieverd. Fijn weekend hoor. Xxx
| 20:27 |
Dankjewel Lieve gerda, elke keer weer als ik alle reacties lees voel ik me even een kleine held..
Fijn weekend xxxx
| 12:42 |
Maar dat ben je ook hoor
Echt.
| 12:45 |
Awh zo lief!! XXX
| 12:47 |
Ik vind het zo geweldig hoe je het doet en daarbij komt dat ik je echt een lieverd vind.
| 12:49 |
Awh jij bent ook een ontzettende lieverd!!
| 15:44 |
Dank je wel. Doet me goed. :)))
| 15:49 |
In een woord: FANTASTISCH!!
| 20:13 |
Dankjewel lieverd!!
| 12:41 |
Een hele prestatie ook een fijn weekend Desiree
| 19:33 |
Yes Dennis,, Daar gaan we ... op naar maandag!
Even relaxen!
| 19:39 |
Goed zo hou jezelf in de gaten
| 19:40 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen