~ Revalidatie #Dag14 ~

~ Revalidatie #Dag14 ~


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Weer een ochtend zonder morfine.. 

08.00 Fysiotherapie, Loopbad. VANDAAG 56meter in het loop bad gelopen! En dan ook echt gelopen!! Daarna nog 14 meter zijwaarts gestapt. EN ja hoorrrrrr!!! Zelfs dat ging Fantastische.. 

10.15 Ergotherapie, Vreselijk last van afkick verschijnselen... Trillen, misselijk, beroerd & hoofdpijn bah!! Maar NEVER GIVE UP en ook weer met ergo een stapje verder.. Oma's Ferrari staat klaar!

Na de Ergotherapie ben ik direct plat gegaan op bed. Ik was te beroerd om dan ook maar iets te doen. Hierdoor werd de erge pijn in mijn rug schouders en nek ook steeds erger. Om 13.45 kwam de zuster bij me kijken of het wel goed ging. Nou niet dus, gelijk de alarm bellen aan en bloeddruk meten etc. 
Gelukkig waren mijn controles verder goed alleen had ik giga zweet aanvallen en voelde ik me zo belabberd als wat. 

Om 14.15 Kreeg ik een snelwerkende morfine shot. Zuigtabletje.... En ik klaarde binnen 15minuten gigantisch op!
Maar goed ook want de volgende therapie stond alweer te wachten.. 

14.30 Psycholoog, Vandaag een onwijs goed gesprek gehad. & het cirkeltje is wel rond.. Hoe ontstaat de klacht..  wat voor invloed heeft dat op mij waardoor ik eigenlijk nog meer last krijg van de klacht. 
En het leren grenzen aangeven, en om hulp vragen of aan de bel trekken gaat steeds beter. Ik durf meer te vragen of eerder aan de bel te trekken mocht dit nodig zijn. 
Ook moet ik de hele week echt elke avond even 15minuten niks doen. Geen telefoon, laptop, kleuren... gewoon stom zitten en voor je uit kijken. 
Wie weet komen er gedachtes in je op zei de psycholoog.. Umhh....vandaag was vooral de gedachte.. Wat doe ik hier, waarom zit ik hier te staren etc.. NIETS VOOR MIJ... Maar ga het wel een week proberen.


Vandaag heb ik dus niet zo veel bijzonders te schrijven, aangezien ik & weinig therapie had.. En me onwijs slecht voelde... Liefs,
Desiree


PS: Heb jij wel eens af moeten kicken van morfine? Zo ja, nog tips??Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ja niet alles gaat vanzelf dus maar fijn dat de moefine zuigtablet zo snel werkte. Een poosje niets doen zou je de tijd geven om alles op een rijtje te krijgen en na te denken over het verloop van de therapie. Kijk maar eens wat het tot nu toe heeft opgeleverd.. het gaat echt wel goed komen. Heel veel sterkte en doorzettings vermogen toegewenst .
| 09:30 |
Dankjewel johan.... Zo is dat maar ik moet leren om na te mogen denken om t grof weg makkelijk uit te leggen
| 09:58 |
Dat had ik ook begrepen
| 11:45 |
"Niets bijzonders"? 56 meter!! Wauw! Jij gaat met sprongen vooruit!
| 07:42 |
Aaawhhh dankje ingrid...
| 09:57 |
Hey kanjer, ik heb ook af moeten kicken van morfine en heb dat met een schema gedaan. Ik heb eerst de avond dosis gehalveerd, dit 3 dagen gedaan. Daarna de middagdosis gehalveerd, ook weer 3 dagen. Dan de ochtend dosis gehalveerd, 3 dagen. Daarna heb ik de avonddosis laten vallen en zo verder naar de ochtend. Ik heb de nachtdosis, die ook een ander soort was, pas als laatste laten vallen. Ik had overdag Oxycodone en Oxynorm en voor de nacht Amitriptyline. Ik wilde geen verstoorde nachtrust hebben tijdens het afkicken/afbouwen. Goed dat je met de rollator gaat lopen. Ik heb dat toen ook gedaan en kreeg van velen commentaar dat ik daar te jong voor was...... mijn antwoord was dan steeds, dat ik ook te jong was om achter de geraniums te gaan zitten. Met die rollator kon ik zelfstandig naar buiten en dat was voor mij zo'n geweldige ervaring en knapte ik psychisch enorm van op. Die 15 minuten niks doen, zou voor mij ook niks zijn haha. Mijn hersens maken sowieso altijd al overuren, wat zouden die doen tijdens die 15 minuten? Heel veel succes nog met het afkicken, het is rotzooi, maar soms heb je het gewoon nodig. Fijne dag vandaag toppertje xxx
| 06:49 |
Wat een onwijs fijn bericht..
Jaa vind t moeilijk maar heb de avond gister ook laten staan omdat ik er dan vandaag minder last van zou hebben..
De nacht was vreselijk en ben dan ook wel moe.. maar ik kan dit..
Ja haha die 15min moet ik mn gedachtes opschrijven maar denk ik niet zo veel alleen wat doe ik in gods naam haha..

Liefs xxxx
| 09:57 |
Natuurlijk kun jij dit!!! Je doet het hartstikke goed en natuurlijk zijn er rotdagen en het afkicken is gewoon k*t, maar jij gaat dat doen. Heb vertrouwen in jezelf, maar geloof dat dat wel goed zit. Liefs xxx
| 11:57 |
Kan je vertellen dat ik echt wel knak de afgelopen 2 dagen..
Maar ik geef niet op.. paracetemol en verder nothing
XXX
| 21:01 |
Trots op jou bikkel en natuurlijk is het nu heel moeilijk, maar ik heb vertrouwen in je doorzettingsvermogen. Ook al ken ik je niet echt, maar dat lees ik wel in je blogs xxx
| 21:05 |
Dankjewel Diaantje..Ik ben zeker een doorzetter dat zie je goed..
Jou vertrouwen doet me al goed.. weer een mooie boost!
| 21:06 |
mooi verslag weer. die morfine is krachtig spul idd. als het nodig is dat help je der wel even door. Echt mooi dat het verder zo goed gaat ook. Dat 15min zitten staren zou ook niets voor mij zijn, denk eerder dat ik in slaap val haha. Maar goed je probeert het wel natuurlijk. baat het niet dan schaad het niet .
| 00:18 |
Thankd .. ja zo is t .. hihi
| 09:54 |
Hmm vervelend die pijn..geen ervaring met morfine gebruik. Wel dat het een heftig medicijn is
| 22:35 |
Ja net drugs bah bah...Maar komt goed ff dr door heen
| 22:48 |
Nou hopelijk ben je er snel van af
| 23:36 |
Ik heb er (gelukkig) geen ervaring mee, maar ik veronderstel dat het niet echt leuk is. Veel sterkte :-)
| 22:18 |
Ja net drugs.... TROEP is het haha
| 22:47 |
ja, kan ik begrijpen :-)
| 23:09 |
Wat een verhaal, moeilijk zeg! Zeker omdat je zo slecht voelde. Hoop dat het inmiddels iets beter gaat...?
Cold turkey afgekikt van de morfine, zo in de vuilnisbak geflikkerd, nadat het laatste tablet verkeerd viel in de maag en ik onwijs beroerd werd. Bleek dat ik toen al 15 jaar maagbeschermers had moeten hebben, die ik nooit heb gehad. Gelukkig zelf nergens last van gehad, alleen meer pijn...
| 21:52 |
Pfooe ook heftig Peter!
Ja ik heb hem nu vanavond ook niet gehad en mag zo nodig een kort werkende..
Dus ben eigenlijk afgekickt... Maar heef tnog wel paar dagen nodig om te checken of het daad werkelijk te doen is zonder..
We zullen zien..
Nu gaat het redelijk ja :-D
| 21:56 |
Veel sterkte, zal niet meevallen, dat weet ik zeker. Maar laat je er niet door weerhouden!
| 21:57 |
NEVER GIVE UP ....
| 22:04 |
Precies!
| 22:12 |
Wat een heftige dag! Hopelijk is het morgen minder heftig
| 21:43 |
Heb nu vanavond mn morfine ook mogen laten staan in de hoop dat ik er sneller doorheen ben.
zo nodig kan ik wel een kort werkende krijgen
| 21:51 |
Meisje, meisje, wat heb je het moeilijk gehad vandaag.
Ik vind het wel een goede tip van de psycholoog om een kwartier per dag niks te doen.
En toen de morfine werkte, moest je weer direct naar de volgende therapie.....is dat verstandig? Had je misschien even je rust moeten pakken?
Je was niet lekker geworden toch?
Misschien iets om te bespreken daar.
Lieverd, slaap lekker vannacht. Liefs van mij. xxx
| 21:38 |
Ja maar zodra ik morfine krijg gaat het een stuk beter.
Nu vanavond ook niet genomen in goed overleg omdat ik dan zo nodig een smelt tablet krijg maar even geen spiegel meer opbouw en dan over dag weer kwijt ben..
Zo voorkomen we de niet lekker word aanvallen..

Nu gaat het erg goed zonder pijn en zonder medicatie :D
| 21:51 |
Gelukkig maar, ik ben er blij om hoor.
| 21:52 |
Lief van je
| 21:54 |
:)))
| 21:55 |
Als ik het zo lees gaat het steeds beter, ja daar hoort af en toe een dip bij.
Grenzen aangeven en hulp vragen c.q. accepteren heb ik ook moeten leren. Maar werkt nu prima.
| 21:34 |
ja het gaat me tsteeds beter af.. komt allemaal best een keer goed :D
| 21:50 |
hopelijk gaan de afkickverschijnselen snel weg
| 20:45 |
Dat hoop ik ook... Xx
| 21:05 |
morfine moet worden afgebouwd, zie het als gewenning/ontwenning van je sigaretten, bij jou gaat dat ook niet in een keer, is een kromme vergelijking, want morfine is ook verslavend, en je lichaam reageert daarop, is gewoon een soort van drug, snappie, dus de arts zullen je hierin begeleidden, vertrouw op hun ervaring en expertise, ga niet zelf experimenteren en je hebt het nu nodig om je verder te brengen in je revalidatie proces. je zult je sterker gaan worden dat zal je in alles merken, en je arts en therapeuten begeleiden je dus geen zorgen komt goed en bij vragen gewoon aan je arts/therapeut vragen, en onthou, je hebt een sterk karakter, doorzettingsvermogen, ik heb er volle vertrouwen in komt helemaal goed met jou,
| 20:24 |
Thanks lief vsn je
| 21:05 |
Een mindere dag vandaag dus, maar het klinkt alsof je enorme stappen maakt!
Geen ervaring met morfine, dus ik kan je alleen maar sterkte wensen, en: ga zo door!
| 19:56 |
Ja stappen maken doe ik zeker!! Bijzonder grote...
Maar de morfine afkicken valt me erg zwaar nog 3 dagen te gaan dan voel ik me waarschijnlijk al een stuk beter!
| 19:58 |
Ik hoop het voor je! Hou vol!
| 20:00 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen