Schamen.. Waarom?

Schamen.. Waarom?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Yes, ik kon niet meer wachten tot maandag schreef ik eerder op mijn Facebook.  13.00 uur was het zover ik ging met mijn schoonvader naar Max vitaal in Emmeloord om te kijken voor een scootmobiel. YES YES YES, de gene die ik voor het weekend had gezien stond er nog! 

Een proefrit, DOOD ENG! Maar super gaaf dat is de juiste beschrijving... Even ging er door mij heen, daar zit je dan als 24 jarige in een scootmobiel en rij je door het centrum om hem uit te proberen. 
Een scootmobiel is toch voor ouderen? Of nou ja lomp gezegd voor gehandicapte.. O shit dat ben ik nu... 
Nou en! Laat ik nu maar even genieten van de vrijheid en kijken of dit de scootmobiel word die ik nodig heb. 

Bij terugkomst bij Max Vitaal besloot ik over te gaan tot koop! Yes mijn eigen scootmobiel. 
Best een beetje dubbel gevoel maar op dat moment was ik dol gelukkig!

Mnr. R. van Max Vitaal zou de scootmobiel even helemaal na kijken voor me en zal contact opnemen om hem af te komen leveren. JE HOORT HET GOED! Ze kwamen hem dus gewoon brengen. 
Helemaal super!

Toen was het zover... Dinsdag 3 oktober, om 10.00 uur ging de telefoon, wanneer komt het uit dat we de scootmobiel brengen. Nou ik kon niet wachten maar besloot ze de tijd te geven en we maakte een afspraak om 11.00 uur!
Zo kon ik rustig even ontbijten, en mn ochtendritueel aan oefeningen doen. 

11.00 uur werd ik gebeld, dus in eerste instantie schrok ik maar Max Vitaal wilde nog wat gegevens hebben voor de verzekering! Super service vind ik, want ze regelen ook een verzekering voor je. Dit is namelijk verplicht minimaal een WA! TOP.. was dus ook direct verzekerd...

11.15 uur daar was Mnr. R. met mijn Ferrari.. scootmobiel, ik heb hem omgedoopt omdat hij rood is tot Ferrari.. 
Even wat dingen uitgelegd gekregen, zoals het uit elkaar halen zodat hij mee kan in de auto.. 
Daarna had Mnr. R. nog een klein cadeautje voor me! Wat super aardig.. een scootmobiel tas die ik achter aan mijn stoel kon doen voor boodschappen, de oplader, mijn regen poncho en ga zo maar door!

Ik besloot direct met Sun mijn bijna half jaar oude pup maar een rondje te gaan maken. Zo kon ik wat oefenen en kon Sun leren naast de scootmobiel te lopen. Ik heb enorm genoten met Sun in het Bos.. Eindelijk!! VRIJHEID...
Bij terugkomst liet Sun zien dat ze het wel snapte.. Ze heeft enorm genoten en dat doet mij ook goed!

S'middags besloot ik even naar de Action te gaan om lampjes te halen voor op de scootmobiel. Ja je bent natuurlijk kwetsbaar in zo ding en ik wil wel veilig de weg op, ook als het donker is. 

Toen kwam het besef pas.. 24 jaar en in een scootmobiel. Mensen die je aankijken, en ik weet niet wat ze precies denken maar de gezichten zeggen wel genoeg. Pff te lui om te lopen.. Dit zinnetje kwam bij iemand van middelbare leeftijd uit hun mond toen ik voorbij reed. 
BAM! Recht in je face... Die kwam binnen!

Ik besloot me er direct over heen te zetten.. en bedacht dat ze niet konden ruiken wat ik had. Ik wilde het liefst terug rijden en ze zeggen dat ik niet kon lopen dus dat zulke opmerkingen niet gemaakt moeten worden als je niet weet wat er aan de hand is.. 
Maar ik koos eieren voor me geld en ben doorgegaan. gaf mezelf figuurlijk een schop onder mn kont en zei tegen mezelf. Dees geniet er maar van jij kan eindelijk weer je ding doen.

Hiermee wil ik ook gelijk duidelijk maken dat je je nooit maar dan ook echt NOOIT hoeft te schamen voor iets. Want een ander kan niet zien of ruiken waarom iets is of waarom je iets doet. 

Vanaf nu ga ik alleen maar genieten!
Genieten van wat ik nu wel kan dankzij mijn Scootmobiel... <3 

& Sun.... die vind het helemaal niet erg die weet zelfs al precies wanneer ik naar de schuur rol in mijn rolstoel wat we gaan doen!


Liefs, Desiree

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hey meis sta er boven, mijn man heeft dit jaar ook een scootmobiel gekregen en mensen kijken raar naar je nou zo wat jij kunt er weer uit daar gaat het toch om.
| 09:19 |
Zeker ben ik helemaal met je eens, van de week ook zo opmerking.. Tegenwoordig zit jong en oud in zo ding. Niet normaal..
| 10:06 |
Geniet er lekker van.
Het geeft jou gewoon wat meer vrijheid. Zo te zien vindt de hond het ook prachtig.
| 08:21 |
Heerlijk de hond is er zo blij mee!
| 21:35 |
Waaat?! Te lui om te lopen, dat mens moet zich schamen :( wat erg zeg! Dat een volwassene nog zo stom kan zijn om niet te beseffen dat er 100 redenen kunnen zijn die je niet ziet waarom jij daarin zit. Zulke dingen zorgen ervoor dat ik me schaam een Nederlander te zijn. "geniet" van je vrijheid, en next time: zet zo iemand maar mooi op haar plek! dat ze zich daarna maar kapot schaamt.
| 15:39 |
Ja de volgende x ga ik dat ook zeker doen, dit keer heb ik het er bij gelaten maar de volgende x zeg ik gewoon sorry dat ik te lui ben om te lopen maar ik kan niet lopen.
Misschien bent u te lui om na te denken over wat er eventueel zou kunnen zijn. Fijne dag ;-)
| 16:55 |
ja soms ben je ook te overdonderd en denk je achteraf had ik maar..
| 16:56 |
Whow, die oudjes waren gewoon jaloers! En dat heeft de mond vol over de jeugd van tegenwoordig....
Niet schamen jij, wees trots op jezelf!
| 12:15 |
Thanks Christel.. nou ja precies dat heel vreemd he..
Ben ik zeker! Doe het toch maar weer ff
| 13:00 |
Wat sneu dat de mensen zo'n vooroordelen hebben. Maar goed dat je je er niet door laat doen! Het belangrijkste is dat jij nu terug je "vrijheid"hebt.
| 11:01 |
Ja zo is dat en ik geniet er lekker van!
| 11:16 |
Groot gelijk dat je dit blijft gebruiken en de buitenwereld, lekker puh! Jij kunt nu zelfstandig naar buiten en dat is zo'n overwinning voor jou. Lekker zelf met Sun wandelen en boodschappen doen, niet meer steeds aan anderen hoeven vragen. Ik had dat destijds met mijn rollator, vonden ze me ook te jong voor, maar ik kon er wel zelfstandig mee naar buiten en heb zelfs overwogen om een scootmobiel te kopen. Ik zal niet aarzelen als het ooit nodig mocht zijn en vindt het zo geweldig goed van je dat je dit doet. Je kiest voor jezelf en dat is zo belangrijk. Toch hoop ik dat je lichaam je over een tijdje weer wat meer laat doen, maar in jouw situatie weet je dat maar nooit. Race er maar lekker op los kanjer! Toppertje ben je XXX
| 19:07 |
Dankjewel Lieve Diaantje, wat een prachtig mooie reactie
| 20:06 |
Geniet ervan! Ik zit regelmatig in een rolstoel, maar kan ook wat lopen. Snappen de mensen helemaal niet.
| 13:53 |
Nee joh lekker laten gaan.. Dat leer ik steeds meer !
| 13:56 |
Trek je niets aan van wat anderen denken. Je weet zelf wel dat je hem nodig hebt en je zit er niet voor je plezier in.
Maar hopelijk heb je er wel veel plezier aan, heerlijk naar buiten en het wereldje wat groter maken.
| 13:44 |
Heerlijk Albert.. je kunt je bijna niet voorstellen hoe lekker het is.. zo maar even boodschapjes doen voor de andijvie stamppot ;-)
| 13:56 |
Als ze niet kunnen ruiken wat je hebt, moeten ze ook niet oordelen. Ik zou vragen of ze willen ruilen? Wat een arrogantie die snotneuzen.
Geniet van de vrijheid die je hiermee krijgt. Wees dankbaar dat dit allemaal bestaat!
| 13:33 |
Zeker en dat ben ik ook
| 13:55 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen