×

Yoors


Inloggen
×

YoorsWat 24 uur kan veranderen..

Wat 24 uur kan veranderen..


Het is woensdag avond als ik ruzie krijg met mijn vriend, om eigenlijk iets relatiefs kleins. Maar als je al een paar keer te horen krijgt al het je niet bevalt rot je maar lekker op.. Dat doet pijn!

Ik besloot om naar bed te gaan, en te gaan slapen en ik zou morgen de donderdag wel verder zien. Mijn vriend kwam ook naar bed geen woord kwam uit ons beide, geen kus voor het slapen gaan. Wat voelde dit eenzaam en kil waarom wil hij het niet uitpraten, straks gaat hij morgen werken en gebeurd er iets.. De vreselijkste gedachten gingen door mijn hoofd. 

Na een nacht van erg weinig slaap ging zijn wekker. Ik hoopte op een kus en een hou van je zoals elke andere ochtend. Zodat ik kon zeggen werkse, en rij voorzichtig. 
Maar nee mijn vriend kleden zich aan en was weg, hij liet gelukkig Sun nog even uit zodat ik wat langer kon liggen. 

Wat voelde dit vreselijk je word zo in onwerkelijkheid achter gelaten. Hij ging naar zn werk, en ik bleef thuis omdat ik momenteel een terugval heb. Over de gehele dag bouwde ik spanning op, heb met verschillende mensen gepraat over wat ik moest doen. 
Waar was die meid gebleven met haar sterke houding, haar tevredenheid en geluk. Waar was die meid gebleven die niet over zich heen liet lopen. 
Daar was  eigenlijk niets meer van over. 

Ik besloot mezelf een schop onder m'n kont te geven en me zelf bij elkaar te rapen en het gesprek aan te gaan zodra hij thuis zou komen. Op appjes over het eten, hoe laat ik dat klaar moest hebben werd niet gereageerd.. 
18.15 kwam mijn vriend binnen lopen. 

Op dat moment zat ik in de tuin en rookte een sigaretje, er was niemand ie naar mij toe kwam om hallo te zeggen en een kus te geven. Waarop ik dan altijd vroeg hoe was je dag, heb je lekker gewerkt terwijl ik normaal gesproken het eten stond te maken. 

Nee het bleef stil ik zat in de tuin en hij liep naar boven om de was aan te zetten. Ik besloot in de kamer te gaan zitten met een houding dat ik moest opvallen. Zodra hij beneden kwam besloot ik hem te vragen om te praten. 
Helaas, ik had pech want hij had er geen zin in. Door deze reactie werd ik kwaad, omdat mijn gevoel er blijkbaar niet toe deed. Ik maakte hem duidelijk te willen praten dat dit zo langer niet kon, maakte hem duidelijk dat ik zijn gedrag niet goedkeurde. 
Maar als het me niet beviel tja dan moest ik lekker oprotten. 

Op dit moment ging er een knop om. Ik zei hem dat als ik de deur uit zou gaan met m'n spullen dit dan ook definitief zou zijn en hij niet meer op hangende pootjes terug zou hoeven komen. 
Ik kreeg een appje, mijn moeder; Hee Dees, vind je het leuk als we zondag langskomen?
Waarop ik reageerde; Ik denk dat dat niet meer nodig is. 

Hier op volgde en een app gesprekje en een telefoontje van mijn (stief) vader. Ze zouden me komen halen als ik 100% achter mijn keuze zou staan, ik maakte hen duidelijk dat ik niet langer kon leven met iemand die niet tegen kritiek zou kunnen en niks aan zijn gedrag wilde doen. Iemand die zijn eigen leven belangrijker vond dat dat leven van ons samen. 

Zo gezegd zo gedaan, mijn ouders stapte zo goed als direct in de auto. Ik stopte de hond in haar bench om haar even die veilig plek te bieden met een lekker botje. Maar Sun voelde mijn spanning al te goed, en liet mij merken dat ik stress had. Op dit moment kwam het besef dat ik de beste keuze uit mijn leven maakte, tegelijkertijd ook de moeilijkste. 

Ik begon als een dolle mijn spullen bij elkaar te zoeken. Spullen van de hond, mijn laptop, camera.. kleding.. ga zo maar door en kwam tot besef dat ik eigenlijk niet meer had. Geen bed.. geen banken.. geen keukengerei.. Niets! 
Toen mijn ouders arriveerde hebben we eerste de zolder spullen die ik had klaar gezet gepakt, daarna de eerste verdieping.. en als laatste de scootmobiel en spullen van de hond omdat ik dat als eerste nodig zou hebben. 

Het is donderdagavond 20.30 en stap in de auto richting Barneveld. De plek waar ik geboren ben, en waar ik nu naar terug ga. Ik sluit een hoofdstuk af in Emmeloord met veel leuke dingen maar helaas ook vele rot momenten. Er zijn dingen gezegd die mijn ongelooflijk hebben gekwetst en pijn hebben gedaan, en die mij mentaal hebben gesloopt. Zelf zie ik in dat ik te lang aan een dood paard heb lopen trekken omdat mijn gevoel al aangaf dat er iets niet klopte. 

De tekst; Als het je niet bevalt rot je toch lekker op, vind ik egoistisch en kleinerend.. dominant en kwetsend.
Doet het hem dan niks? Moet ik het maar uit zoeken als ik t ergens niet mee eens ben mag ik dat dan niet zeggend? Blijkbaar is zijn wil wet en anders moet ik op rotten? Houd hij dan niet van mij anders zeg je dit toch niet?

Ik zal hem, en de kinderen echt zeker wel gaan missen. Natuurlijk ook de contacten die ik daar heb opgebouwd. Tegelijkertijd sta ik 100% achter mijn keuze want geen 1 vrouw hoort op deze manier behandeld te worden. 
& echte vrienden houden contact.

Ik heb een behoorlijke klap gehad, en moet nu hard aan de bak om een huisje te vinden die rolstoel vriendelijk is. Vandaag heb ik een tussenstand bekeken van mijn reacties op huurwoningen. Gelukkig kan ik jullie mededelen dat ik voorlopig bij 3 huisjes op 1 sta, maar helaas zegt dit nog niets. De inschrijvingen worden aankomende maandag & dinsdag gesloten. Dus duimen jullie mee?

Heel veel Liefs, 
Desiree