Winkel Frustraties

Winkel Frustraties


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Op het moment verblijf ik bij mijn ouders omdat ik mijzelf thuis niet kan redden in mijn rolstoel. Dus als mijn vader vermeld dat hij boodschappen gaat doen, grijp ik de kans om mee te gaan. Even een frisse neus, even wat anders dan thuis zitten.

Helaas liep het deze x uit op grote frustratie.
De auto in koste al erg veel moeite, okee dat tot daar aan toe, ik wilde tenslotte zelf mee boodschappen doen.  Eenmaal aangekomen in de winkel, het boodschappenlijstje af gaan. We beginnen bij het avond eten van vanavond en vervolgen onze weg om de rest van het lijstje langs te gaan.

Het eerste was dat er een prachtig reclame schap was gemaakt, super mooi gedaan. De paden van de winkel werden daar nou niet bepaald breder op. Met mijn stuur kunsten kon ik er net om heen en ging het allemaal goed. Tot het volgende reclame schap. Zo mooie bak met allemaal super knallers. Dan staan er precies 2 dames gezellig de week te bespreken. Ze zien dat ik er langs wil maar helaas geen beweging of pardon. Nee, de dames kletsen gezellig verder.
Het moment waarop ik vraag of ik er misschien even langs mag kwam denk ik niet zo goed uit, de dames kijken me aan en kletsen weer lekker verder. Lichtelijk geïrriteerd kijk ik ze boos aan en vraag  nogmaals of ik misschien mag passeren. Misschien duidelijkere taal in hen straatje. Dan krijg je als reactie och het arme kind wil er langs. PARDON! Ik mag dan wel in een rolstoel zitten dacht ik maar ik ben geen zielig arm kind. Ik rolde er langs en heb de rest genegeerd aangezien ik soms nogal bod of duidelijk uit de hoek kan komen.

Het volgende pad in, in tussen duwt mijn vader me omdat mijn armen verkrampen van de intensive actie. Zo pff, die winkels zijn best groot als je niet gewoon even kunt lopen richting wat je nodig hebt en hup de winkel uit.
Dan sta je in het gangpad van de toilet papier etc, staan er allemaal dozen. Serieus zoveel dat ik er niet langs kon, nu ben ik niet de beroerdste dus probeerde wat dozen aan de kant te schuiven(mijn vader was even snel terug naar de groente) vervolgens kijkt een medewerker mij aan en zegt geen sorry, of kan ik u helpen, pardon mijn fout, nee schaapachtig gaan staan staren! Oke, ik ben richting mijn vader gerold gezegd dat ik wel bij de uitgang zou wachten.
Hij bracht me naar de uitgang deed snel de laatste boodschapjes.

Zo is het ineens niet meer leuk om even de deur uit te gaan en een frisse neus te halen, en je dagelijkse boodschappen te doen. MENSEN OOK MENSEN IN EEN ROLSTOEL ZIJN GEWOON MENSEN ALLEEN HEBBEN ZE SOMS WEL IETS MEER RESPECT EN HULP NODIG! Bij voorbaat dank....

Pfff Sorry Yoorsies moest het even kwijt.

Liefs,
DesireeBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (20 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik snap de frustratie. Er mag wat mij betreft wel meer aandacht voor de toegankelijkheid van winkels en het respect voor rolstoelgebruikers!
| 12:59 |
Ben ik het volkomen mee eens. Ondanks dat ik er straks wel weer uit kom.
| 14:14 |
Lijkt me erg irritant idd.
| 14:40 |
De plaatselijke jumbo, houdt aardig rekening en helpen me gelukkig graag na een gesprek met de manager.
| 14:41 |
Een vervelende ervaring idd zo ga je niet even leuk mee boodschappen doen
| 18:12 |
volgende x beter!
| 18:47 |
Oh, ik begrijp je helemaal, en ik heb gelukkig gewoon de beschikking over een goed functionerend stel benen. Maar waarom je NAAST je winkelwagentje moet lopen, of waarom het middenpad van de Albert Heijn de beste plek is om bij te roddelen (uiteraard met je kar DWARS op het gangpad)? Ik zal het wel nooit begrijpen. En als dan zo'n muts meent een beetje badinerend over jou te moeten praten. Ik denk dat ik haar de volle laag had gegeven, en ik? Ik kan ook heel erg bot uit de hoek komen, maar sommige mensen verdienen dat gewoon.
| 19:15 |
Haha en zo is dat! dankjewel
| 12:11 |
Winkelmedewerkers mogen er eigenlijk ook wel extra op getraind worden om met invaliden om te gaan.
Er wordt altijd maar vanuit gegaan dat dat algemene kennis is maar veel mensen vinden dat ongemakkelijk of klappen dicht in dat soort situaties.
Terwijl jij net zoals de rest bent maar zoals je zelf zegt gewoon wat extra hulp of aandacht nodig hebt!
| 13:04 |
Ja in sommige gevallen wel.
| 12:11 |
Als men de invaliden goed helpt in deze maatschappij, dan wordt het allemaal veel leuker.
| 12:50 |
Mee eens!
| 12:50 |
Heftig dat je op een jonge leeftijd in een rolstoel zit.

Ik snap alleen niet als mensen je zien tobben om dozen weg te halen om erlangs te kunnen dat ze je niet even helpen...

En dat ze niet aan de kant gaan als je er langs wilt.
dan ben ik toch wel beleefd om iemand die in een rolstoel of rotator voor te laten gaan voordat ik zelf doorloop. ..

Ik snap je frustratie.
| 20:13 |
Gelukkig zijn er veel mensen die het wel doen.
Maar als 1 ding tegen zit lijkt iedereen in die winkel ineens dat over te nemen zo raar.
| 20:14 |
Pff, sommige mensen he...
| 13:25 |
Tja, ben benieuwd hoe het de volgende x gaat.
| 13:26 |
Heel onbeleefde dames, die dus de naam niet waardig zijn, want een echte dame zou daar wel respect voor hebben. Bij ons zeggen ze daar 'truttemies' tegen, maar ja je mag niet gaan schelden natuurlijk. Je niet laten doen, want je bent evenveel waard of een ander. :-)
| 11:21 |
Aawh Dankjewel..
| 11:38 |
:-)
| 11:40 |
Ja, ik kan je frustraties echt wel begrijpen. Mensen denken vaak alleen nog aan zichzelf. Mensen die in een rolstoel zitten, mam's die met de wandelwagen winkelen, ze botsen allemaal op deze taferelen. Niet leuk voor je!
| 09:24 |
Dankjewel !;-)
| 11:36 |
Ik snap je frustratie goed. Ik frustreert me al door het verhaal aleen te lezen. Als die dames niet aan de kant gaan zou er gewoon tegen aan knallen . Zit dan niet in een rolstoel maar heb een aantal keer vrijwilligers werk gedaan bij kinderen in een rolstoel waarbij ik dan de rolstoel duwde. Geregeld kwam het voor dat je achter een stel slenterende mensen kwam. En na 5 keer pardon mag ik er langs. Geen reacties. Ik knalde ze gewoon tegen de hakken aan en zei oeps sorry. Waren ze snel genoeg aan de kant. Terecht geërgerd hoor.
| 22:49 |
Dat is ook een optie, alleen dit waren oude mensen dus ja ik dacht om gelijk dr tegen aan te knallen is ook zo wat.
| 11:36 |
Ik was denk ik uit mijn vel gesprongen
| 17:55 |
Ja heb me nog aardig ingehouden, maar het frustreerde me zo erg dat ik toch even de uitgang opzocht.
| 17:57 |
Dat zie ik zo voor me
| 18:09 |
Met stoom uit de oren haha XD
| 18:13 |
Jaha dat bedoel ik
| 18:35 |
grrr knap dat je je in kon houden ik denk dat ik er gewoon langs was gegaan en degene zou zijn geweest die sorry moest zeggen tegen de dames, if you know what i mean........ Volgende keer de paps maar strikken om de natuur in te gaan park of zo met verharde paden.
| 16:23 |
Ja ben net zelf even buiten geweest maar dat is een hele onder neming voor t eerst alleen.
En dat was veel te zwaar denk wel paar mooie plaatjes geschoten!
| 16:33 |
jammer dat ik zo ver weg zit anders zouden we de stad eens ff op zijn kop gaan zetten samen hahhaha
| 16:42 |
Haha dat zal 1 groot gekkenhuis worden.
Wat een leuk idee haha
| 16:43 |
dat is toch om te gierrrrrrrrrrrren
| 16:47 |
Haha Ik heb er geen kracht meer voor....
| 17:06 |
Het blijft altijd weer een heel gedoe, dat boodschappen doen als je in een rolstoel zit. Nu gaat het de laatste tijd vrij goed met me wat dat betreft en kan ik veelal hangend/duwend aan de boodschappen kar wel mee, maar wanneer we op vakantie zijn, gebruik ik liever mijn rolstoel (onbekendheid en dan neem ik liever het zekere voor het onzekere). Je moet eens weten!
En bij de kruitvat is het gewoon een kwestie van rondjes draaien in het volle pad! Hier hadden we een kruitvat waar ik niet eens binnen kon komen met de rolstoel, maar ik moest echt wat hebben. Dus gewoon buiten blijven staan en net zoveel stampij gemaakt, dat ze het kwamen brengen met een kop van schaamte. Nu hebben ze een nieuwe winkel en is het wel wat beter. Maar ja: dan moeten ze niet karrevrachten met spul in de winkel droppen, dan ken ik er nog niet langs! Hahaha
Ze kennen me inmiddels wel hier en daar en anders gaat er wel eens wat ondersteboven, ken der niks aan doen.
Sterkte en beterschap!
| 15:38 |
Ook een manier.
Dankjewel En jij ook succes in deze harde maatschappij!
| 15:40 |
Komt vast goed, zullen we maar denken. Maar ik kom gewoon liever niet meer in de winkel, tenzij het moet.
| 15:41 |
Ja en zo hoort het natuurlijk niet te zijn. Voor mij is het bijvoorbeeld echt even een uitje.
| 15:43 |
Kan ik me voorstellen,is het tijdelijk of...?
| 16:06 |
Heb er een blog over geschreven Conversiestoornis.
Maar ik hoop het wel
| 16:35 |
O ja, dat was jij, nu weet ik het weer, mijn alterego heeft zich van mij losgemaakt, zodat ik nu zelf moet nadenken ;-) Best vervelend trouwens, nu voel ik me dubbel gehandicapt! LOL
| 16:37 |
Haha, Geen probleem ;-)
| 16:41 |
Dank u, dank u en nu ga ik kijken of ik nog nasi ken opwarmen, tis toch een flinke tijd terug dat ik de magnetron heb gebruikt ;-)
| 16:42 |
Succes en Eetsmakelijk!
| 16:44 |
Thanks.
| 17:29 |
Ik heb wel vaak gemerkt dat er geen rekening met de mens meer wordt gehouden. Echt vervelend. Ik snap je frustratie.
Vaak merk je toch dat kinderwagens en rolstoelen als obstakels worden gezien door mensen. Slaat helemaal nergens op.
Pffff. Ik word hier zo boos om.
| 15:37 |
fijn dat er mensen zijn die mij wel begrijpen.
ja inderdaad!
Dankjewl voor je reactie
| 15:38 |
Ik zou ze dan gewoon opzij duwen de volgende keer. Zelfs met kinderwagens is het een ramp wel eens bij de kruidvat kom ik nooit met de kinderwagen..
| 15:29 |
Ja dat lef moet ik nog wat ontwikkelen denk ik. Je voeld je behoorlijk zwak (laag letterlijk) in zo Rolstoel. Ja Kruidvat is echt een hell Wat dacht je van Action ?
| 15:30 |
Ook zo winkel. Zelfs op straat met een kinderwagen is het wel eens een ramp die containers
| 16:04 |
Ja schuinen stoepen zelf valt er amper tegen te rollen
| 16:34 |
Die dames, die niet aan de kant gaan, dat is heel vervelend, misschien een toeter of hoorn meenemen op de rolstoel? Geen mens is meer waard dan een ander, laat je horen, dat je net zo veel recht heb als een ander, met wat dan ook
| 15:01 |
Heb je gelijk in, maar vind niet dat ik daar een toeter of hoorn voor nodig is.
De volgende x zal ik mensen ook zeker gaan aanspreken.
| 15:04 |
Wat ik not done vind zijn mensen die niet degene in de rolstoel aanspreken maar degene die de rolstoel duwt.
| 14:36 |
Ook dat gebeurd heel vaak indd, of je wordt behandeld als een kind van 3 waar ze met zo piep stemmetje tegen gaan staan brabbelen BLUGHHH !!
| 14:37 |
Ieuw
| 14:42 |
Om van te .....
| 14:44 |
Welkom in een rechtuit wielonvriendelijke maatschappij, probeer maar eens een tea room te vinden waar je 1) naar binnen kunt 2) makkelijk kunt plaatsnemen en 3) een aangepast toilet vindt. Ongeacht of het over rolstoelen of kinderwagens gaat. Er is gewoon geen ruimte meer voor...
| 14:23 |
Ik weet het vreselijk, de maatschappij gaat uit van gewoon gezonde mensen.
Alleen is gezond zijn op dit moment niet heel gewoon meer.
| 14:25 |
Gezond zijn is hier nog nooit gewoon geweest. Al loop ik voorlopig wel nog op eigen benen. Maar zelfs mobiel gezonde mensen hebben al eens nood aan hulpwielen
| 14:30 |
yes..
| 14:32 |
Het is niet te begrijpen dat mensen het niet begrijpen. Je inleven in een ander is een zeldzaam goed (geworden),
| 14:18 |
Tja, blijkbaar doen mensen die anders zijn of iets hebben er in de maatschappij niet toe.
Zo voelde dat zojuist.
| 14:20 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen