×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Screening - Gastric Sleeve operatie - Maagverkleining

Screening - Gastric Sleeve operatie - Maagverkleining


Alweer even terug, maar altijd goed bijgehouden wat mij per moment werd verteld en als een soort van blog opgeschreven. Nu heb ik zelf veel tegenslag gehad omdat ik bepaalde informatie niet goed kon vinden in mijn Traject naar de operatie toe.

In 2014 heb ik mijn allereerste afwijzing gehad voor de Gastric Sleeve operatie. Dit is mij persoonlijk niet in de koude kleren gaan zitten. Ik kreeg te horen dat ik op eigen wijze nog 35 kilo moest afvallen, voordat zij mij konden opnemen in het traject. Sta je dan met je mond vol tanden. Alle moed had je bij elkaar verzameld om te starten met het traject, net alsof het zomaar een makkelijk stap is.

Maar goed daar was geen boodschap aan, daar ging ik naar huis met dit advies en ik mocht mijzelf opnieuw inschrijven als dit doel was behaald.

In dat jaar heb ik niet stil gezetten, ben uiteindelijk 4 a 5 dagen in de week gaan sporten. Soms zelfs meer om mijn doel te behalen. Het is absoluut niet zonder tegenslag gegaan. Ik volgde personal training en wat had ik soms een gigantische hekel aan haar... En dat terwijl het echt een wereldwijf is, maar goed dat soort dingen zie je pas later !!

Op 8 juli 2015 had ik mijn Screening bij de Nederlandse Obesitas Kliniek West (verder: NOK). De screening was als volgt ik al had 4 gesprekken individueel met de Arts, Dietist, bewegingsdeskundige en de Pscyholoog. Waarin ik ook helaas de vraag kreeg nu ik zelf 34 kilo was afgevallen of ik de overige kilo's ook niet zonder hun hulp zou kunnen. Maar nee, dit was geen optie. Ik had mijn besluit in 2014 al genomen en was er klaar voor. De deskundige waren allemaal erg positief over mijn instelling voor de operatie en dergelijke.

Helaas ontving ik precies een week het volgende bericht:

Uitstel van mij Traject - Het zorgplafond van OHRA Zorgverzekering was bereikt. Dit houd in dat er eigenlijk al een x aantal mensen zijn geholpen met de OHRA verzekering. En zij maar een x aantal mensen per jaar via het traject mogen vergoeden (vanwege afspraken of dergelijke). Het zou nog kunnen veranderen, mits OHRA extra plaatsen zou krijgen. Maar daar konden ze op 15 juli 2015 nog niets over zeggen. Dit zou dan betekenen dat ik mijn Traject pas in januari 2016 zou kunnen starten...

OP 26 augustus 2015 een geweldige verjaardag gehad - met allemaal lieve mensen om mij heen. Voelde mij helemaal jarig even vergat ik het vervelende nieuws van het jaar ervoor. Maar natuurlijk was het toch ook het gesprek van de dag. Hoe vreemd het allemaal niet was, dat er zo een zorgplafond bestond. Maar goed afspraken zijn er die per jaar worden gemaakt. De dag daarna rustig mijn huisje schoonmaken van alle visite sporen.

Aan het einde van de dag - 16.20 uur ging mijn telefoon - NOK. Ik dacht nog JaJa, ik ben al gebeld en het slechte nieuws heb ik allang gehoord. Alsjeblieft niet nogmaals..

Maar goed ik kreeg de assistent aan de telefoon van het NOK, waar ik eerder het slechte nieuws van had ontvangen. Zij feliciteerde mij nogmaals met mijn verjaardag en Anders dan verwacht, kreeg ik mijn beste en mooiste cadeau wat ik mijzelf maar kon wensen. De OHRA Zorgverzekering had extra plaatsen beschikbaar gesteld voor 2015. Ik stond als volgende op de wachtlijst... MIJN TRAJECT ZOU EEN PAAR WEKEN LATER AL VAN START GAAN !! De enigste eis welke er was om te starten... was... Dat ik een versneld traject zou gaan volgen... Ik was allang blij, alles op alles zou ik zetten om alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. Ik gaf direct een akkoord naar het NOK. Hoe dan ook, ik ging het regelen !!

Nog vol blijheid en ook een beetje van schik, natuurlijk mijn ouders en alle lieve mensen die heel dichtbij mij staan gebeld om dit goede nieuws te vertellen. Alles om mij heen kon neervallen, er moest nog genoeg gebeuren maar ik was zo blij dat ik alles in huis liet zoals het was.  Ik ben het gaan vieren, gezellig met mijn ouders en lieve vriendinnen op pad geweest om te vieren dat het eindelijk ging gebeuren. Het traject in na alle gevechten welke ik had moeten leveren om die 34 kilo sowieso vooraf al te moeten afvallen !!

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Isla de Ka
Dat zorgdak is als werknemer in de zorg echt het irritantse wat ons aan het eind van het jaar elke keer overkwam in NL. Dat dat nog niet veranderd is begrijp ik echt niet! Maar los daarvan: van harte met je verjaardag en met je gekozen traject, en dat je 'goedgekeurd en ingeloot' bent! Het is niet makkelijk en een lange weg! Maar wel een weg met een gezond doel!! Van harte!
13-10-2017 01:44
13-10-2017 01:44 • 1 reactie • Reageer
Dagelijks Deborah
Het was geen makkelijke weg, dat zeker niet !! Maar het resultaat mag er zijn.. !! Nu door naar mijn volgende doelen !! :)
24-10-2017 11:42
24-10-2017 11:42 • Reageer