×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Varkens als huisdier

Varkens als huisdier


Mijn hele leven ben ik al gek op varkens, ze zijn leuk en lief en super intelligent. Helaas denken veel mensen dat ze vies en onhygiënisch zijn maar dat is dus niet waar. Een varken in vanaf het begin zindelijk en zal zover mogelijk van zijn verblijfplaats zijn behoefte doen en ook op een vaste plaats in tegenstelling tot honden.

Ze hoeven ook maar 1x iets te zien om te weten hoe iets werkt of ze het gedaan moeten krijgen en dat kan een nadeel zijn als je ze in huis houd want ze zijn meesters in kastjes, koelkasten en vuilnisbakken los te maken.


Maar terug na mijn verhaal. Toen mijn drie honden voor 4 jaar terug in tijdsbestek van 4 maanden overleden was mijn verdriet heel groot, ook het gemis in huis van dieren vond ik een ramp. Mijn man weet dat ik gek op varkens ben en ik zei voor de gein van, geen honden meer dan maar varkens. En tot mijn schrik zei hij ja. Binnen een maand had ik hier 2 biggen. Wat een feest en wat leuk waren ze.  Het eerste half jaar hebben ze in huis gewoond en wat leerde ik veel over hun gewoontes en gedrag en kwam er toen ook pas achter dat het echte Houdini's waren.

Met de tijd dat ze groter werden, gingen ze steeds vaker de tuin in en soms kwamen ze 's avonds zelfs niet meer binnen. Mijn man heeft toen snel een stal gebouwd en wat waren de heren blij want nu gingen ze daarin de nacht door brengen.

Tja wie was ik om ze te verplichten om in huis te wonen. We hebben toen snel een riant onderkomen voor ze gebouwd. In begin kwamen ze overdag nog wel eens binnen maar met de tijd werd dit minder. Behalve zomers dan is het hier 1 grote dieren paradijs, honden en varkens lopen dan gezellig bij ons in de tuin behalve als de bbq aan is want geloof me daar wil je geen varkens bij hebben. 

Maar overweeg jezelf om varkens als huisdier te nemen, ga niet over 1 nacht ijs maar lees je heel goed in en verzamel veel info om teleurstellingen te voorkomen want het zijn nu eenmaal geen honden (die verwachting hebben helaas veel mensen).  Maar heb je veel liefde, geduld en aandacht en ruimte dan zou ik het zeker overwegen want wat zijn ze leuk 


Soms zijn het net mensen

Tja ook een varken kan wel eens te lui zijn om zijn poten goed op te beuren.


Voor het eerst zwemmen

Meeste varkens zijn gek op water, heerlijke verkoeling in de zomer. Bij mij is er maar 1 varken die er gek op is, de andere gaat voor water op de loop 


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Jill Blogt
Ik vind die kleintjes zó schattig 😍 maar zelf aanschaffen nee dat denk ik niet 
03-04-2018 17:58
03-04-2018 17:58 • 1 reactie • Reageer
Yvca
Nee raad het ook niemand aan want er komt wel wat bij kijken. Als je huis en tuin je lief is moet je er ook echt niet aan beginnen.
04-04-2018 11:47
04-04-2018 11:47 • Reageer
Thuisblijfmama.be
Varkens zijn superschattig!! 😍 Maar ik zou ze zelf niet houden 😁 
01-04-2018 23:14
01-04-2018 23:14 • 1 reactie • Reageer
Yvca
hahaha nee je moet er echt wel tijd in steken en de ruimte ervoor hebben en vooral niet erg vinden als ze keer iets slopen ;) 
02-04-2018 12:12
02-04-2018 12:12 • Reageer
Soberana
Het schijnt steeds meer een trend te worden in NL: een varken als huisdier. Jij hebt ze 6 maanden binnenshuis gehad: klopt het dat ze je meubilair vernielen, je koelkast openmaken en leeg vreten? En woelen ze je tuin niet om?
01-04-2018 07:35
01-04-2018 07:35 • 1 reactie • Reageer
Yvca
Nee mijn meubels hebben ze nooit vernield maar dat kunnen ze inderdaad, vaak gebeurt dit uit verveling. En ja als ze de kans krijgen maken ze je de koelkast open. Daarom is belangrijk om ze goed bezig te houden en ze niet te vergelijken met honden. De tuin woelen ze alleen om wanneer het gras te kort is of geen voedingsstoffen meer in zitten, dan willen ze de wortels van het gras graag hebben.  Maar verder zijn ze leuk hoor en wij hebben een stuk grond waar ze zich prima kunnen vermaken. Zijn ze bij ons in de tuin dan zorg ik dat ze voldoende afleiding hebben 
01-04-2018 12:10
01-04-2018 12:10 • Reageer
Hans van Gemert
Leuk om te lezen en te zien!
31-03-2018 20:07
31-03-2018 20:07 • 1 reactie • Reageer
Yvca
Dank je Hans, in toekomst komen er nog meer verhalen. En er wordt ook weer een nieuw onderkomen voor ze gebouwd dus daar kan ik straks nog genoeg over bloggen
31-03-2018 20:17
31-03-2018 20:17 • 1 reactie • Reageer