×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Werken in de zorg met feestdagen

Werken in de zorg met feestdagen


Ik werk in de zorg en dat betekend dat je in de weekenden of met feestdagen niet even de sleutel kunt omdraaien om vervolgens maandag weer te beginnen. Nee de zorg werkt 24 uur door en ik vind het heerlijk. Ik werk in een zorginstelling voor geestelijke gehandicapten en voor mij is dat elke dag weer een feestje. Vaak krijg ik de vraag van, vind je niet vervelend om altijd te moeten werken als anderen vrij in huis zitten. Nou echt niet, het is vaak heel handig want ik hoef niet na elk verplicht feestje heen wanneer ik werken moet. Zomers als het lekker warm is (en dat is het binnenkort weer) zit ik overdag heerlijk in het zonnetje terwijl de meeste mensen overdag zwetend achter hun bureau zitten. Dus nee die verschillende werktijden vind ik een geweldige uitkomst.

En zo ook vandaag. Pasen wat betekent dat bij ons in de zorg. Nou meeste clienten zijn gewoon lekker naar huis heen die nog ouders hebben en een aantal blijven fijn op de groep. En daar gaan we vanavond een feestje van maken. Ik heb maar 4 jongens te verzorgen maar ze zijn redelijk zelfstandig want buiten dat ze geestelijk gehandicapt zijn hebben ze ook nog autisme wat hun nog specialer maken voor mij. Maar samen gaan we koken, samen gaan we er een feestje van maken en vanavond gaan we gezellig met elkaar een filmpje kijken op Netflix. Daarbij komt er lekkere cola op tafel en zet ik er ook nog een aantal snacks bij waarvan ik nu al weet dat dit met smaak wordt opgegeten. Aangezien ik slaapdienst heb, mogen ze vanavond allemaal langer opblijven totdat ikzelf ook naar bed ga. En morgenvroeg begint het feestje zo weer opnieuw want dan gaan we heerlijk ontbijten met elkaar, en uiteraard wordt dit een heel uitgebreid ontbijt.

Hoezo niet leuk om met feestdagen te werken??? Ik hoef niet verplicht naar familie waar vaak het zelfde lunch, of diner geserveerd worden, vaak dezelfde mensen het eten bereiden en vaak dezelfde mensen ook nog moeten afruimen en afwassen en uiteraard ook weer dezelfde gesprekken die al jaren worden gevoerd. Maar we blijven beleefd tegen elkaar want het is nu eenmaal familie.  Nee laat mij maar lekker werken, ik geniet van die glunder oogjes en de blijdschap van mijn jongens 
Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
jolandemooij
Dat is gezellig Pasen vieren!
16-04-2018 07:39
16-04-2018 07:39 • Reageer
DiaantjesLife
Het is een geweldig mooi beroep en als je dit met zoveel liefde en plezier kunt doen, dan is het zeker niet erg om te moeten werken op feestdagen. De voldoening die je krijgt is zo mooi! 
01-04-2018 20:06
01-04-2018 20:06 • 1 reactie • Reageer
Yvca
Precies Diaantje, elke dag is anders en weer een belevenis. Ik zou niet anders meer willen
02-04-2018 12:13
02-04-2018 12:13 • Reageer
Hans van Gemert
Tof dat je het met je cliënten zo gezellig kunt maken!
01-04-2018 14:54
01-04-2018 14:54 • 1 reactie • Reageer
Yvca
Ja ik werk op de leukste groep van Nederland (vinden wij als team dan hé)
02-04-2018 12:13
02-04-2018 12:13 • 1 reactie • Reageer