×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Rondje kringloop

Rondje kringloop


Heerlijk even naar de kringloop. Het is koud en grijs, het regent. Het gebouw ziet er ongezellig uit: van een oude fabriekshal op een industrieterrein kan je moeilijk iets gezelligs maken. Maar binnen wacht een reis naar memory lane. De kopjes van mijn oma, de poef die ze bij een vriendinnetje thuis hadden staan. Een blik met munten uit allerlei vreemde landen, veel spannender dan digitaal geld. Daarna even langs de kinderboeken. Sjakie en de grote glazen lift: dezelfde uitvoering als ik vroeger gelezen heb. Van de bibliobus. Die elke woensdag in het dorp stond. Met van die bakken waarin je boeken zocht. En een registratiesysteem met kartonnen kaartjes. Waarop met een balpen werd geschreven. 

Langs de tafels en de stoelen die ooit in de mode waren. Dvd’s en cd’s: heel veel klassieke muziek. Kinderspeelgoed. Allerlei puzzels en spellen. En dan valt mijn oog er op: een oud kistje met blokjes, naturel en geverfd in prachtig groen , blauw en rood. Een boogje met een patroontje er op. Er ligt nog een grotere kist naast met meer van hetzelfde: blokjes, pilaartjes en boogjes en allemaal van hout. Meteen ben ik weer kind en lig ik op mijn buik op de vloerbedekking torens te bouwen van de blokken. Mijn moeder ernaast, druk bezig met de naaimachine. Mijn autootjes staan in een lange rij voor de toren. Ik zie de kleuren, de vormen, ik hoor ze rijden. De kistjes met de blokken erin heb ik natuurlijk meteen gekocht. De blokken kosten een paar euro, maar de herinneringen op deze druilerige dag zijn onbetaalbaar! help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Ditisveer
Leuk! Ik houd er van!
31-10-2018 13:02
31-10-2018 13:02 • Reageer
Chalija
Heerlijk struinen door kringloopwinkels. Ik mag het ook graag doen. Soms kom je dingen tegen waar je inderdaad leuke herinneringen aan hebt. Soms is het leuk om weer zoiets te kopen.
30-10-2018 19:16
30-10-2018 19:16 • Reageer
Hans van Gemert
Mooie herinneringen!
30-10-2018 17:51
30-10-2018 17:51 • Reageer