×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
zelfgemaakte friet in de airfryer


De vraag werd gesteld of ik ook aardappelen had gemaakt in de Airfryer. Dit heb ik inmiddels een aantal keren gedaan. Ik ben een luie kok dus ik heb nieuwe aardappelen gepakt, deze met schil gewassen en in stukken gesneden, in mijn geval in de vorm van friet! 

Deze frieten heb ik gewassen, gedroogd in een theedoek, bestrooid met wat zout, wat olie er over en door elkaar geroerd en in de airfryer gedaan. 

Tijd: circa 10 minuten, hoogste stand (200 graden celsius). 

Vervolgens heb ik de tweede lading gedaan. 

Daarna heb ik ze voor de tweede keer gebakken ook op circa 10 tot 15 minuten (afhankelijk van aardappelsoort en dikte stukken).  

Ik heb het idee maar aangehouden van friet bakken. De eerste keer dat ik dit deed was het nog het best gelukt en lekkerst (ik had toen dikke frieten), maar het leek niet op friet en ook niet op gebakken aardappel. 


Conclusie: In de Princess Airfryer (gekocht bij de Blokker) kun je ook aardappels garen, maar ook hier geldt: Hoe minder in het mandje, hoe beter het resultaat. (Minder is circa 1 centimeter hoog, dus de bodem net bedekt.) Gefrituurd zou ik ze niet noemen. 

Word ook gratis lid
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts