Het gordijn van 2019; in memoriam


Het gordijn van 2019 is open gegaan. Een nieuw toneelstuk vangt aan. Gelukkig nieuwjaar.

Gisteren, op 1 januari 2019 schreef ik dit op mijn FaceBook. Nog voor ik ook maar bij anderen had gekeken, wenste ik een ieder een gelukkig Nieuwjaar. Het was de eerste gedachte die dag, om op deze wijze mijn vrienden op FB te begroeten.

Enige seconden later was ik met verbijstering verslagen toen ik een bericht las bij Klaas van Denderen dat onze broeder Henk Kempers die nacht was omgekomen bij een vuurwerk ongeluk in Enschede. De schok was groot en binnen de Evangelische kringen waar Henk bekend was, een groot verlies van een markant persoon.

Henk, op jouw foto staat:

Dit is jouw jaar!  

 Rust zacht vriend!

Het gordijn van 2019 is open gegaan. Een nieuw toneelstuk vangt aan…

Jouw gordijn, hier op aarde is dichtgegaan, maar de vele inspirerende video’s, gedachten, zullen we koesteren.

Het gordijn van 2019 is open gegaan. Een nieuw toneelstuk vangt aan. Een verwijzing naar een eerdere blog die ik op Yoors heb geplaatst:

Een zinsnede:

‘Dat zou natuurlijk zomaar kunnen, geloof is een zaak van het hart en niet van het verstand, hoewel je er verstandig mee om moet gaan.’

We moeten verstandig omgaan met ons geloof, met onze gedachten. Gedachten van vrede, maar ook frustraties. Ik heb ze sinds gisteren alle kanten op zien gaan. De media gevolgd, kranten gelezen en verschillende reacties gelezen. Ook die waar ik niets mee kan overigens.

In een tijd van emoties, is het misschien beter om te zwijgen. Niets te zeggen, verbijsterd te zijn, verbaasd te zijn. Mag ik het zo zeggen:

‘Shit, what has happened?’

Het gordijn is open gegaan.

De voorstelling is begonnen, het begon slecht…

Huizen van Zegen