Welnee, ik heb geen eigenaardigheden, ik ben gewoon eigenaardig

Welnee, ik heb geen eigenaardigheden, ik ben gewoon eigenaardig


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De juni-opdracht van Vlindertje73 om de eigenaardigheden aan te geven die jou maken tot wie je bent, is een moeilijke. Die opdracht dwingt je tot zelfonderzoek, heel nuttig en heel verhelderend voor jezelf en wellicht ook voor anderen, maar ook moeilijk, want hoe geef je je goede karaktereigenschappen aan zonder overdreven over te komen? Ik ben bang dat het me niet gaat lukken, maar ga het gewoon proberen.

Ik loop direct al tegen een paar eigenaardigheden aan: ik ben taal- en cijfergevoelig en splits 'eigenaardigheden' direct in onderdelen. Ik sta in het heden, ben aardig en vind het eigenaardig dat mij zoveel aardigheden en eigenaardigheden eigen zijn.

Sommige eigenaardigheden zijn belemmerend. Zo ben ik er dankzij deze opdracht achtergekomen dat ik word gekenmerkt door 100%. Ik probeer nl. altijd de 100 procent te halen, alles 100% goed te doen en 100% af te ronden. Zo beschouw ik deze opdracht niet als zomaar een blogje wat je even in een uurtje schrijft maar als een soort afstudeeropdracht. Nu ik dit inzicht heb ga ik met deze blog niet voor de 100% want dan zou het een half boek worden.

Nog iets wat mij karakteriseert is het grote gevoel voor humor en zelfspot. Ik mag me niet vergelijken met de vandaag overleden Muhammad Ali, maar ik heb zijn soort humor. Zijn uitspraak 'Als ik het licht uitdoe lig ik al in bed voordat de lamp dooft' had van mij kunnen zijn. Velen vinden dit ongehoorde opschepperij, ik zie het echter als heerlijke humor. In mijn overige blogs kan de humor u niet ontgaan. Zelfs in mijn serieuze boek Hollands Hemelse Hel zijn er humoristische momenten ter ontspanning. Nog één omdat het zo leuk is: ik programmeerde zo snel dat de computer al antwoord gaf nog voordat de vraag gesteld was.

Het zelfonderzoek heeft verhelderende, maar ook schokkende conclusies opgeleverd. Verhelderend was bijvoorbeeld de ontdekking van bovenstaande eigenaardigheden, nu snap ik eindelijk waarom alles mij zoveel tijd kost. Schokkend was de conclusie dat ik veel tegenstrijdige eigenaardigheden heb. Bijvoorbeeld:

- ik ben geniaal, maar kan ook heel dom zijn. Natuurlijk kan ik niet van mezelf zeggen dat ik geniaal ben, dat zijn kwalificaties van anderen. En natuurlijk ben ik niet zo dom om daar tegen te protesteren. Ondanks dat ben ik soms heel dom. Zo snap ik de simpele structuur van Yoors niet eens. Als ik alle vragen verzamel die ik over Yoors heb, heb ik een vette blog. Maar ook de structuur van Facebook, Twitter en LinkedIn e.d. snap ik niet. Ik heb er wel een excuus voor. Ik kom uit het begin van de automatisering en daarbij waren de structuren glashelder en wist je precies waar je zat en welke toets wat tot gevolg had. Nu is het meer een gok, als je niet weet wat een knop betekent moet je er gewoon op drukken, dan zie je vanzelf wat er gebeurt. Dat was 'in mijn tijd' onacceptabel. Ik gebruik al die sociale media wel, maar met dat euvel heb ik nog steeds grote problemen. Professor' Eggink ontwikkelt wel een nieuwe wiskundige formule, maar heeft grote moeite met eenvoudigheden die blijkbaar iedereen snapt.

- Ik ben een kleine reus. Lichamelijk aan de kleine kant maar met reusachtige lichamelijke en geestelijke eigenschappen. Lichamelijk sterk, keihard voor mezelf, vriendelijk voor anderen, een ijzeren discipline, een enorm doorzettingsvermogen en een onbegrijpelijk groot concentratievermogen. Tja, hoe de natuur dat allemaal in zo'n klein ventje heeft kunnen stoppen... Als dank ben ik lid van Natuurmonumenten geworden.

- Hoewel het er niet op lijkt ben ik heel bescheiden. Ik ken m'n plaats en acht mijn medemens net zo hoog als mezelf.

- Ik ben puntje precies, maar kan ook heel ruig zijn. Alles moet tot in de puntjes kloppen, niet zo dat elke vork kaarsrecht in de la moet liggen, maar wel dat ik in het donker precies weet waar welk gereedschap ligt, dat de administratie 100% in orde is enz. Ook hier wreekt zich mijn opleiding waarin een verkeerd geplaatste punt of komma een verlies van 24 uur betekende. Gelukkig zorgt mijn zelfspot ervoor dat dit geen tik wordt. Ik zeg dan bv. 'Zo knuppel, heb je weer een uitgave gedaan die niet gepland stond, tjongejonge, dat wordt een rechtszaak.' Aan de andere kant kan ik heel ruig zijn. Toen mijn schoonzuster met onderkoelingsverschijnselen binnengebracht werd veegde ik in één klap de tafel leeg waarop we haar neer konden leggen. Als het nodig is kan ik ruig zijn. Van alles zijn natuurlijk veel meer voorbeelden, maar daar is deze blog te klein voor.

Tot slot nog een paar gewone eigenaardigheden.

. Ik heb overhemden waarvan de mouwen zijn getailleerd. Nu moest ik bij een vrouwelijke arts m'n mouw opstropen. Maar dat kon niet, ik kwam niet verder dan halverwege m'n onderarm. Ik wilde m'n overhemd al helemaal uittrekken toen ze mij erop wees dat er naast de gebruikelijk twee manchetknopen nog een derde zat. Die was me nog nooit opgevallen. Ik schaamde me een beetje maar zij zei dat bijna geen enkele man dat weet. Wat moeten we zonder vrouwen?!

. 's nachts het kussen omdraaien net als Ingrid geloof ik, zodat het weer lekker fris aanvoelt voor m'n hoofd, doe ik waarschijnlijk zelfs in mijn slaap nog.

. Als ik in mijn voorraadkast iets zoek kan ik het soms niet vinden, zelfs als het vlak voor m'n neus ligt. Ik ben er achter gekomen dat ik niet naar een product zoek maar naar een bepaalde verpakking. Zo koop ik altijd rietsuiker. Dat zit in een bruine verpakking. Op een dag zat ik zonder suiker, keek in de voorraadkast, geen suiker te vinden. Wat bleek, de winkel had geen rietsuiker en ik had een week daarvoor witte suiker gekocht. Het stond vlak voor m'n neus maar ik zag het niet. Dit is mij vaker overkomen met andere producten. Daarom heb ik ook een hekel aan winkelen, want ook in de winkel/supermarkt zoek ik me de blubber terwijl het meestal vlak voor m'n neus blijkt te staan.

. Ik heb een groot inlevingsgevoel in mijn medemens en begreep zelfs dat mijn vrouw opstapte. Zij wilde mij veranderen, maar gaf de pogingen na 28 jaar op. Na dit zelfonderzoek begrijp ik beter hoe complex ik in elkaar zit en zal mijn ex-vrouw alsnog een medaille sturen voor de geweldige prestatie om het zo lang met mij uitgehouden te hebben.

. Ik kan zeer slecht tegen onrechtvaardigheid. Vandaar mijn boek dat een rechtvaardige inkomensverdeling voor iedereen beschrijft.

. Zie de kopfoto: Ik ben een bruggenbouwer, wil dat iedereen de kans krijgt om gelukkig te zijn en hoopte met mijn boek de wereld te verbeteren.

Misschien geniaal, maar dom om dat te verwachten.

Ach ja, zo ben ik.

Ed Eggink

n.a.v. de juni-opdracht van Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (1 reviews)
expand_more
Verberg reacties
geweldig
| 14:11 |
Dank je Aaltje!
| 15:21 |
Oh joi joi, wat noem jij een paar dingen op zeg. Geweldig, die knopen van getailleerde mouwen? Knopen op mouwen ken ik wel, maar getailleerde mouwen niet hoor. Tjaaa... en dan daarna de supermarkt. Ik zie je daar zo staan....sorry, moet even lachen. Echt, hihi. Het siert je overigens om alsnog een medaille naar je (ex )vrouw te sturen. Ik denk dat je gewoon een sterke persoonlijkheid hebt die jouw siert, met al je eigenaardigheden inclusief. Ik heb genoten van jouw invulling op mijn juni uitdaging, dus bedankt hiervoor! ;)
| 01:47 |
Dank je Vlindertje73, nou moet ik bijna blozen. Goed zo, lach er maar om, daar hou ik van. Bedankt dat je de kans hebt geboden wat meer inzicht in mezelf te krijgen. Wederom een leuke opdracht! P.S. Mijn ex-vrouw heeft de post met de medaille geretourneerd: she wrote on it: return to sender.
| 00:01 |
Ach arme, niet best dus ;)
| 13:23 |
Nee, over mijn ex-vrouw niets dan goeds, maar een beetje haatdragend is ze wel, dus daar hoef ik niets van te verwachten. Zij was fanatiek Elvis Presley-fan, vandaar die return to sender. Ik had niets anders verwacht. Alleen omdat ze mij zulke geweldige kinderen geschonken heeft vergeef ik haar alles en doet het me niets meer wat zij zegt of doet. Ik heb vrede met de situatie en heb geen rugzak van onverwerkte wrok. Mijn kinderen zijn m'n alles en hebben m'n leven waardevol gemaakt. En zonder haar had ik die kinderen niet gehad.
| 23:37 |
Zalig geschreven, oh en troost je, er zijn ook vrouwen die geen weet hebben van die derde knop! - tot nu - ;-)
| 16:05 |
Dank voor de troost Sigrid, ik voel me al minder dom.
| 00:02 |
Ik lees geen eigenaardigheden, maar een aantal prijzenswaardige eigenschappen, waarvan 'zeer slecht tegen onrechtvaardigheden kunnen' m.i. de belangrijkste is, maar die eigenschap was al duidelijk uit je diverse reacties op artikelen van anderen. :)
Daarnaast een paar dingen die typisch iets voor mannen zijn: de 3e manchetknoop, het zoeken naar een product op basis van verpakking. Dat zijn m.i. geen eigenaardigheden: mannen kijken nu eenmaal anders dan vrouwen, juist positief want samen zie je dan meer.
Logisch dat je een hekel aan winkelen hebt: vooral supermarkten hebben hun indeling 100% afgestemd op vrouwen. Mijn man, doorgaans kalm en vastberaden, wordt nerveus van de hypermarket. Ik heb dan ook een 'aangepast winkelprogramma' bedacht, waardoor hij daar zo kort mogelijk binnen hoeft te zijn en maximaal 1x per maand.
Alle geniale mannen hebben, ter compensatie, een evenredig aantal domheden: anders zouden jullie vervelend van volmaaktheid zijn!
| 14:34 |
Bedankt Soberana voor weer een uitstekend commentaar van jou. Ik ben blij te horen dat ik niet de enige ben met die eigenaardigheden. Je man boft maar en dat meen ik. En dat laatste troost me, gelukkig ben ik niet volmaakt. Nu kan ik m'n tekortkomingen beter een plekje geven. Bedankt voor je mooie commentaar!
| 00:11 |
Deze keer lach ik niet, maar ben ontroerd. Je kon mijn vader zijn. (Helaas is de beste man in 2011 overleden). Wat anderen bij jou overdreven opschepperij
noemen, heb ik andersom. Ik kan
mezelf enorm afkraken.
Onterecht. Wel met de nodige
zelfspot en lach er zelf het hardst
om. Ook ik heb enorm veel
empathie, wat ik misschien wel
mijn mooiste eigenschap vind.
Evenals iedereen geluk gunnen.
Ik wil altijd het beste voor
iedereen en was vroeger een
koppelaarster. Zacht maar ook ruig kan ik zijn. Mijn man zei in onze prilke liefde: "Jij hebt iets mannelijks". Ik trok vroeger dan ook het liefst met jongens op en speelde met autootjes in plaats van barbies al kind. Een vriend die helaas ook niet meer leeft zei over mij "Ruwe bolster, blanke pit"...
| 11:48 |
Als wij buren waren, kletsten wij vast wat af.
| 11:49 |
Dat weet ik wel heel zeker en het zou de buurt ten goede komen, want met de mensen in dit dorp is heel moeilijk contact te krijgen (ik ben import voor hen).
| 00:26 |
Dat heb ik precies hetzelfde... heb wel contacten maar ben ook niet van hier. Kom uit een stad, 5 km. verderop (in buitenwijk gewoond) en dan kom je moeilijk tussen kliekjes. Ben een heel sociaal mensenmens.
| 09:26 |
Ik herken dat. Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam en ging in Rijssen wonen. Iedereen zei: 'Tussen die Tukkers? dat wordt niets.' Maar ik werd wel opgenomen door de Tukkers en het gevoel dat je erbij hoort is fantastisch. Hier in dit Friese dorp zijn ze stugger, hier kom je er echt niet tussen.
| 23:46 |
Friesland is wel heel mooi #datdanweerwel
| 17:45 |
Ja Ingrid, 'ruwe bolster, blanke pit' is een prachtig compliment dat wel bij je past. Je hoeft jezelf absoluut niet af te kraken, want ik zou willen dat ik het zo kon weergeven als jij gedaan hebt. Ook je gevoel voor humor en zelfspot en je empathie zijn geweldig. Kijk alleen al naar dit geweldig mooie commentaar van je. Eigenlijk moet ik zeggen dat ik hier op Yoors alleen nog maar fantastische vrouwen heb ontmoet, waar jij er dus een van bent.
| 00:21 |
*Bloos* dank je wel, heel fijn. Doet me goed.
| 09:25 |
Zal je verdiend hebben!
| 23:38 |
Nodig vooral...
| 17:45 |
Geweldig!
| 09:39 |
Dank je!
| 10:15 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen