×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Een hernia, en dan?

Een hernia, en dan?


Een maandje geleden postte ik dat ik een MRI moest laten maken. Inmiddels is dit gebeurd en is er ook een diagnose. Zoals de titel al verklapte, ik heb een hernia in mijn rug (tussen L4 en L5). Deze hernia (een uitstulping van een soort gel wat uit een tussenwervelschijf lekt) knelt de zenuw af die vanuit de rug helemaal naar de tenen loopt, de ischias-zenuw. Dit zorgt voor pijn en klachten op verschillende plekken in mijn been. Daarbij heb ik een nogal gekke draaiing in mijn ruggengraat, een bocht helemaal onderin die er niet hoort, en de bocht die er wel hoort, die is er niet. Volgt u hem nog? 

Wat gaan ze er aan doen? Inmiddels heb ik een spuit met ontstekingsremmers in mijn rug gehad (geen pretje) die niet heeft gewerkt. Ook heb ik een orthomanuele behandeling gehad die veel te heftig is geweest, waardoor ik nog steeds rugpijn heb, die ik daarvoor niet had. Inmiddels ben ik al een keer terug geweest. Besloten is dat mijn medicatie wordt omgegooid, wat inhoudt dat ik de ene zware pijnstiller moet afbouwen terwijl ik moet wennen aan de andere zware pijnstiller. Dat betekent nu dat ik weer de hele dag wazig en onrustig ben, terwijl ik dat net een beetje onder controle had, boe! Over 4 weken wordt bekeken of het zin heeft om nog een orthomanuele behandeling te ondergaan. 

Gelukkig heb ik een hele relaxte werkgever en ook van de arbo arts krijg alle tijd om te herstellen. Mijn kindjes vinden het fantastisch om mama te helpen en klusjes te doen, en mijn partner helpt me daar waar hij kan. Ik ben niet zo goed in stil zitten en niks doen, dus ik heb mijn oude hobbies maar weer eens uit het stof getrokken. Knutselen, haken, naaien, breien, tekenen, schilderen, schrijven...Jammer genoeg kan ik mijn aandacht nog niet ergens lang bijhouden, dus ik heb nog geen werkstukken die klaar zijn om mee te pronken. Oh toch! Maar dat is voor een volgende blog...

Zijn er mensen op yoors die ervaring hebben met mijn klachten? Hebben jullie tips om hier mee om te gaan?
Thuisblijfmama.be
Ik heb een hernia en het is vreselijk. Ik lag vanmorgen bibberend😢 en huiend in de zetel van de pijn 😢
07-04-2018 15:04
07-04-2018 15:04 • Reageer
Rudi
Ik heb wel een zwakke rug, maar dat is niets vergeleken met een hernia. Ik ken ook iemand die een hernia heeft en die moet altijd goed opletten als ze wat zwaarder werk doet. :-)
27-02-2017 16:07
27-02-2017 16:07 • Reageer
weirdmommy
Mijn vriend heeft al 3 jaar n hernia. En krijgt volgende week weer n zenublokkade in zn rug. Een spuit en dan met electroschokjes. De laatste keer heeft ie bijna n jaar geen last gehad. Hoop dat t nu voorgoed wegblijft. Blijven bewegen is heel belangrijk. Ik hoop dat je snel n behandelijk krijgt die aanslaat
27-02-2017 09:45
27-02-2017 09:45 • Reageer
Eva
Dank jullie wel voor jullie reacties!
24-02-2017 10:24
24-02-2017 10:24 • Reageer
Psychologisch
Ah jemig, heel veel sterkte. Gelukkig zijn je partner en kids zo behulpzaam! Zoek activiteiten met een korte aandachtsspanne (bijvoorbeeld tijdschriftartikels lezen in plaats van een heel boek, zo houd je je concentratie wel op maar minder ten koste van jezelf) en plan genoeg rust in, ook tussen activiteiten waarvan andere mensen zeggen 'wat is dat nu?'. Natuurlijk is het heel inspannend! Jouw grens ligt daar en dat heeft men te respecteren. Ik wens je veel sterkte toe!
23-02-2017 09:27
23-02-2017 09:27 • Reageer
b.Stephanie
Ik ken het, mijn partner heeft het ook. sterkte ermee!
23-02-2017 00:06
23-02-2017 00:06 • Reageer
Hans van Gemert
Naar zo'n hernia. Hopelijk heb je snel verlichting
22-02-2017 23:45
22-02-2017 23:45 • Reageer