×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Magnesium tegen Spierkrampen

Magnesium tegen Spierkrampen


Van jongs af aan had ik al last van rusteloze benen. Iedereen die hier ook last van heeft weet hoe irritant dit kan zijn! Vooral als het wat later word en je zit al een tijdje op de bank tv te kijken, kunnen je benen gaan irriteren en voel je een drang om ze te bewegen. Dan is het gevoel even iets minder waarna je na een aantal seconden weer je been moet bewegen omdat het gevoel er nog steeds is. Dit duurde bij mij dan een half uur tot een uur tot dat ik uit wanhoop maar een stukje door de kamer ging lopen!

Bij mij was het altijd zo dat er maar een been irriteerde. Het was voor mij dan een teken dat ik moe begon te worden die avond en dat ik naar bed moest. Als ik dan opstond van de bank voelde het al een stuk beter omdat je gewicht op dat moment op je been leunde en daardoor het gevoel een stuk minder werd. Het werd onderdrukt zeg maar.

Later op oudere leeftijd, kreeg ik ook meer last van spierkrampen naast de rusteloze benen! Dit is echt iets dat ik van mijn vader geërfd heb helaas. Hij heeft er ook best veel last van. Rusteloze benen is iets wat een irriterend gevoel geeft in je benen en spierkrampen is iets wat heel pijnlijk kan zijn!

Een spierkramp komt bij mij meestal in mijn voeten voor en kun je krijgen als je bijvoorbeeld met verkeerd schoeisel loopt en net even een verkeerde stap zet. Dan trekken je spieren in je voeten samen als een te strak zittend elastiek en word je voet krom getrokken. Niet echt aangenaam... Het is vooral pijnlijk als je savonds in bed ligt met je blote voeten en ineens trekt je voet samen terwijl je net lekker ligt te dromen! Dan word je niet prettig uit je slaap gehaald kan ik je vertellen! Dit gebeurd bij mij meestal in de winter als ik met blote voeten slaap en ik daardoor koude voeten in bed heb. Mijn voeten hebben meestal moeite met warm worden in de winter in bed en daardoor ontstaat er een kramp in mijn voet.

Mijn moeder gaf mij op een gegeven moment de tip om magnesium te gebruiken. Mijn nichtjes en mijn tante gebruikte dit al en waren er erg over te spreken. Omdat ik echt van mijn rusteloze benen en spierkrampen af wilde ben ik gelijk gaan googelen op het internet en vond inderdaad veel websites over magnesium en het verband met de spierkrampen.

Het is zo dat je lichaam, na water, magnesium het meest nodig heeft als voedingsstof en dat dit voor heel veel lichaamsprocessen gebruikt word. Als je er dus een tekort aan hebt kun je dus last krijgen van een aantal klachten waaronder spierkrampen. Magnesium kan ook helpen tegen stress en hoofdpijn maar ik ben geen arts dus raadpleeg die altijd als je twijfelt!

Normaal haalt je lichaam magnesium uit je dagelijks eten zoals uit bananen en noten bijvoorbeeld. Er zijn nog veel meer producten waar magnesium in zit maar die twee zijn wel de meest belangrijkste. Het schijnt dat de grond waar ons eten op verbouwd word steeds armer aan voedingsstoffen word waar de magnesium in voorkomt en dat we daardoor steeds minder magnesium uit ons voedsel halen.

Sinds ik magnesium gebruik ben ik wonderbaarlijk genoeg van mijn spierkrampen af! En van rusteloze benen heb ik een stuk minder last. Dus ik ben echt blij met het spul! Ik neem per dag een pil van 400 gram maar dat is per persoon verschillend denk ik.

Waar je ook op moet letten is dat je verschillende magnesium soorten hebt. Zo heb je bijvoorbeeld magnesium oxide. Deze zal niet veel voor je doen omdat hij niet goed op te nemen is voor je lichaam. Ik koop zelf altijd magnesium malaat of magnesium citraat en er is er volgens mij nog een die goed voor je werkt. Deze twee laatste kunnen door je lichaam makkelijk worden opgenomen.

Ik heb dus mijn vader ook het advies gegeven om magnesium te slikken omdat het voor mij echt werkt! Het is gewoon een voedingsstof die mijn lichaam te kort komt en die aangevuld moet worden. Hopelijk heb je iets aan mijn verhaal en helpt het ook voor jouw als je er last van hebt.
Imoqueen
ik heb ook echt veel last van spierkrampen, ga ik ook eens magnesium moeten proberen!
21-04-2017 10:13
21-04-2017 10:13
hildalogtenberg
Ik gebruik ook magnesium !! Voel mij er fitter door, minder last van mijn gewrichten ... Ook geen krampen meer en ik slaap veel beter. Al met al veel voordelen. Ik geb een super goed merk waar ik al veel mensen blij mee heb gemaakt. Mocht er iemand zijn doe interesse heeft in meer info hoor ik het graag. Zo gestuurd en de pot ook
20-04-2017 23:34
20-04-2017 23:34
Brugt Vossebelt
Ik ga het ook eens proberen. Vooral de verkrampte tenen en RLS zijn hier ook de wakker houders.
20-04-2017 23:19
20-04-2017 23:19
erkaryam
ik werd in het verleden 's nachts vaak wakker door verschrikkelijke spierkrampen, ik hoef niet te vertellen hoe pijnlijk dit is. ik had het er met iemand over en die zei: leg een stuk zeep in je bed en het klinkt misschien raar maar ik heb het nooit meer zo erg gehad. nu raad ik dit bij mensen in de omgeving ook aan (er zijn er heel veel die er last van hebben) baadt het niet dan schaadt het niet maar hoor veel positieve reacties. ik moet er ook altijd om lachen maar ja ik heb geen last meer
20-04-2017 19:54
20-04-2017 19:54
Annelies Wetzelaer
Als hardloopster had ik vroeger enorm veel last van spierkrampen. Inderdaad, een tekort aan magnesium. Ik dronk veel te weinig water (als je genoeg water drinkt, zo zei m'n dokter, heb je veel minder last van spierkrampen). Sindsdien drink ik meer en voila! spierkrampen zijn -bijna- verleden tijd. Dat geldt ook niet voor iedereen natuurlijk, elke mens is anders. Bananen helpen zoals je zegt ook, ik eet er elke dag minimum 2, als tussendoor, in een smoothie of lekker bij de havermoutpap. Bedankt voor de nuttige informatie!
20-04-2017 19:22
20-04-2017 19:22
notifications_noneadd
13-10-2018 10:53
2 volgers , 4 antwoorden