5 dingen waar ik niet zonder kan...


5 dingen waar ik niet zonder kan...

ElisabethKitchen - TBFKALRV2

Dit is een uitdaging van @Boemerang Ik hoop dat ik de juiste heb getagd. Laat het mij weten als reactie!!

Er zijn heel veel dingen waar ik niet zonder kan. Ik ben een gewoontedier. Mijn dag moet altijd starten met een goede bak koffie. En dan geen Senseo en het hoeft ook niet per se uit een hele dure machine te komen. Het gaat om de koffie uiteindelijk die je gebruikt. De koffie moet niet te slap zijn en dat is Senseo altijd. Bah. Nespresso is overgewaardeerd alleen maar omdat Clooney de reclame deed. Ook daar vind ik niets aan. Nee geef mij maar een pittig bakje filterkoffie. Ouderwets? Nou nee, het is helemaal hip en van deze tijd. Maar dan wel opgeschenkkoffie. Dus water koken, niet doorlaten koken, koffiefilter op je mok en dan beetje bij beetje water opschenken. Moet je eens doen. Zalig.

Je kan zeggen dat de koffie 's morgens nummer 1 is. Maar dat is hij niet. Nummer 1 is het geluid van mijn man in de morgen wanneer hij wakker wordt. Dat kan zeker niet missen. Geen dag wil ik zonder mijn man.

Koffie 's morgens is dus nummer twee.

Nummer 3 is mijn keukenuitrusting. Wanneer we met de auto met vakantie gingen, moest mijn messenset mee en snijplank. Ik had daar zelfs een tweede set messen voor. Zelfs op vakantie kookte ik iedere dag. Heerlijk rondkijken in lokale winkels wat ik daar kon kopen en dan aan de bak.

En ik durf het haast niet te zeggen want het is zo materialistisch, maar dat is mijn auto. Het is een bakbeest, maar ik rijd er zo graag in. Nou ja bakbeest, er zijn grote auto's. Zelfs nu zit ik te dubben, ga ik voor een kleinere maat of ga ik voor hetzelfde formaat. Jahaha, luxe probleem, ik hoor het je denken. Maar ik ben dol op autorijden. Vanaf dag 1 dat ik mijn rijbewijs en eigen auto houd ik van autorijden. Misschien niet wat je direct verwacht van een vrouw. Dus dit is nummer 4.

Tja, nummer 5. Ik moet daar echt van zuchten. Want ik weet het echt niet. Mijn gezondheid misschien. Misschien is dat in deze tijd nog meer toepasselijker dan ooit. Zoals ik nu ben zou ik best willen blijven. Het leven is niet altijd heel erg vriendelijk voor mij geweest en met mijn gezondheid is het niet helemaal perfect. Maar het is leefbaar en dat is zo belangrijk. Er zijn nogal wat nare dingen overkomen. Ik ga niet uitweiden hoe en wat. En soms heb ik het er moeilijk mee. Gisterenavond zat ik naar de laatste aflevering van Heertje in Israël te kijken. Het was een mooie serie. Er was één zin van de psychiater waar hij mee in gesprek was die mij is bijgebleven. Met alles wat je is overkomen welke rol neem je dan aan. De rol van slachtoffer of van overlever? Dat vond ik een mooie en ik dacht, eigenlijk heb ik altijd automatisch de rol van overlever aangenomen. En dat is niet altijd even makkelijk. Maar ik wil me niet als slachtoffer zien. Daarmee maak ik het leven voor mezelf en anderen nodeloos moeilijk.

Conclusie: ik heb hele rare dingen die ik niet wil missen. Helemaal niet standaard. Maar ik ben ook geen standaardmens. Ik wil niet in een hokje worden gepropt. Nee, ik ben geen mak schaap.

#5things#outlander