couscous met pompoen


Afgelopen weekend heb ik groentesoep gemaakt en deze geserveerd in één persoons pompoen. Hartstikke leuk en de soep was lekker. De inhoud, behalve de pitten, van de pompoen had ik gebruikt voor de soep. Ik had niet alle pompoenvlees eruit gehaald. Dus na het eten heb ik de pompoenen bewaard. Weggooien is makkelijk, maar niet duurzaam. Gisteren heb ik de pompoenen geschild en in stukken gesneden. Met wat olie en ras-el-hanout in de oven laten garen. Erbij heb ik couscous gegeten. Door de couscous heb ik nog wat gorgonzola gedaan en krokant gebakken pancetta. Gehakte platte peterselie en gehakte koriander erover en aan tafel. 

In het recept ga ik overigens uit van een halve pompoen.  #pompoen #lekkerereceptenvoor2 #couscousQuote

De inhoud, behalve de pitten, van de pompoen had ik gebruikt voor de soep.

 Lekkerereceptenvoor2 - ElisabethsKitchen


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

 Recept is voor twee personen. 

Wat heb je nodig? 

 • halve pompoen 
 • 2 eetlepels olie
 • 1 eetlepel ras el hanout
 • 160 gram couscous
 • 350 milliliter water
 • 4 plakken pancetta of ander spek
 • 75 gram gorgonzola of andere kaas naar eigen smaak
 • vers gemalen zwarte peper
 • 1 grote tomaat
 • 2 eetlepels gehakte verse koriander
 • 2 eetlepels gehakte verse platte peterselie

Hoe bereid je het! 

 1. Verwarm de oven voor op 175° Celsius. 
 2. Schil de pompoen en snijd in stukken. 
 3. Doe in een ovenschaal. 
 4. Meng de olie met de ras el hanout en giet over de stukken pompoen. Schep om en zet de schaal in de voorverwarmde oven. Zet de timer op 40 minuten. 
 5. Weeg de couscous af en doe in het water. Breng aan de kook en laat ongeveer 7 minuten koken op getemperde hittebron. Het water verdampt gelijk. Goed doorroeren en direct van de hittebron halen. 
 6. Bak terwijl de couscous kookt de pancetta of het andere spek uit in een droge koekenpan. Haal uit de pan. Leg op keukenpapier om het meeste vet te laten absorberen. 
 7. Snijd de gorgonzola in stukjes. Roer door de gare couscous.
 8. Wanneer de pompoen gaar is, meng ook door de couscous. 
 9. Verkruimel de pancetta en meng ook door de couscous.
 10. Maal de peper erover en meng door. 
 11. Was de tomaat. In vieren snijden. Verwijder het zaad en snijd dan in blokjes. 
 12. Doe de blokjes bij de couscous en schep door.
 13. Schep de couscous nog eens door en schep op een grote serveerschaal. 
 14. Verdeel de gehakte koriander en peterselie erover. 
 15. En dan...AAN TAFEL! 

Couscous bitterballen

Van de couscous had ik nog wat over. Daar heb ik couscous-bitterballen van gemaakt. Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 

#nospon


Ben je op zoek naar lekkere recepten voor 2. Wordt lid en je krijgt regelmatig eet-inspiratie. 

By The Way 

De discussie of vlees/vis wel/niet duurzaam is gaat hier niet gevoerd worden. Waarom niet? Er zijn al zoveel regels en wetten waar we ons aan moeten houden. Ik gun iedereen zijn of haar vrijheid qua eten en/of drinken. Het wordt pas echt nijpend wanneer de dokter gaat vertellen wat niet of wel mag.

Delvino Spijkenisse - daar koop ik mijn producten <<KLIKHIERVOORDEWEBSITE>>

De groente en fruit worden geteeld op de Zuid-Hollandse eilanden. Voorne-Putten heeft veel groente- en fruittelers. Deze hebben zich verenigd. Hierdoor is het mogelijk om lokaal te eten. Hiermee verlaag ik mijn ecologische footprint. De naam is proefschuur. 

<<KLIKHIERVOORDE WEBSITE>>