deksel vacuum gezogen


Gezond ontbijt

Iedere werkdag eten wij hetzelfde ontbijt. In de herfst en winter is dat warme havermoutpap met vers fruit. In de lente en zomer meng ik de havermout en fruit door elkaar in een grote kom met Yoghurt of kwark. 

De warme havermoutpap maak ik met sojamelk en biologische havervlokken van de Lidl. De havervlokken zijn fijn, dus snel gaar. 

Ik doe de melk met de havervlokken in een pan. Roer het door en breng aan de kook. Laat het één minuut doorkoken. Na die minuut zet ik de pan in de hooimadam, 15 minuten. Ondertussen maak ik het fruit schoon. Meestal eten wij drie stuks fruit 's morgen. 

Paniek

Dit deed ik van de week ook. De kookwekker ging af en ik haalde de pan uit de hooimadam. Wilde het deksel eraf halen. Maar nada, niente, niets, noppes. Het deksel zat vast. Vacuüm gezogen. Hoe dan! Waarom eigenlijk? 

Op zoek naar oplossingen en die heb ik gevonden. Die oplossing is zo simpel eigenlijk. Alleen je moet het even weten. 

De oplossing

Zoals eerder gezegd, de oplossing is simpel. Zet de pan op het vuur en breng weer aan de kook. Al heel snel hoor je iets van een plop en het deksel is los. 

Tja, je moet maar weten natuurlijk. 

Welkom op mijn Yoors pagina.

Vanaf nu hoef je nooit meer te zoeken naar recepten voor 2 personen.   Wanneer je lid wordt van Yoors, ontvang je een leuke bonus. Vergeet niet om mij te vertellen, dat je lid bent geworden, dan kan ik je gaan volgen.